IniciFutbolEl Girona de l'ulldeconenc Aleix Garcia retorna a primera divisió!

El Girona de l’ulldeconenc Aleix Garcia retorna a primera divisió!

Quan més difícil ho tenia, el Girona ha pogut aconseguir la gesta d’ascendir a primera divisió sent el sisè classificat de segona divisió i tenint que jugar dues eliminatòries amb la tornada a camp contrari amb el factor del desavantatge del resultat (si a la pròrroga el resultat hagués estat d’empat es classificava l’equip rival, tenint en compte la millor classificació de la temporada). I ho va fer aconseguint una fita com era vèncer al totpoderós Eibar en la primera eliminatòria en un partit que van haver de remuntar un 0-1 de l’anada i posteriorment guanyant per primer cop aquesta temporada al Tenerife a camp propi, cosa que no havia aconseguit en els tres partits precedents: dues derrotes a la lliga a Montilivi i a les illes i l’empat sense gols de fa vuit dies a Girona.

El futbol li devia una al Girona, després de ser l’equip que més play-offs ha jugat (sis en total) quedant-se amb la mel als llavis en els dos anteriors disputats a casa davant l’Elx i el Rayo Vallecano. I ho aconseguia per primer cop en la història pel format de promoció, ja que l’altre cop que va ascendir a primera divisió ho va fer de forma directa després de guanyar al Saragossa. El partit d’entrada tenia a l’equip de Michel com a dominador de la situació sent conscient que li faltava un gol per a pujar a primera divisió i aquest va arribar de les botes del màxim golejador del conjunt gironí a la lliga, l’uruguayà Cristian Stuani des del punt de penal comés per unes mans clares del central tinerfeny Sergio Gonzàlez en una rematada de Juanpe. Amb molta sang freda, va enganyar al porter a la seva dreta quan Soriano es llençava cap a la seva esquerra pràcticament al límit dels quaranta-cinc minuts.

Un cop passats pels vestidors els de Ramis sortien a pel gol que els retornés el factor de ser millor equip en cas d’empat (el Tenerife va acabar la lliga sent cinqués i els gironins entrant en el darrer suspir com a sisens, després de signar una reacció incontestable després que a la dotzena jornada estaven en llocs de descens) i amb l’entrada de Carlos Ruiz, que va tenir un protagonisme destcacat durant la segona meitat, substituïnt al central Sergio González que al límit del descans es va jugar l’expulsió en una acció amb Stuani. Precísament Carlos Ruiz rematant impecablement amb el cap una centrada al segon pal de Corredera des de la frontal de l’àrea tot i tocar-la Juan Carlos que no la va poder desviar. Tocava remar altre cop contracorrent. Però en una genialitat entre Samu Sáiz i Álex Baena, es tornaven a capgirar les tornes, després d’una recuperació a la línia de mitjos que el jove d’Almeria centrava des del lateral dret de l’àrea i involuntàriament José León descol·locava al seu porterSoriano rebotant-li la pilota sobre el cos i es col·lava al primer pal per tornar a posar en avantatge als gironins. Aquest gol va marcar un punt d’inflexió per a un conjunt de Michel que estava patint des de l’inici del segon temps. Però encara feia falta la cirereta al pastís, en una centrada de l’ulldeconenc Aleix Garcia (que va ser el més destacat del partit al mig del camp) d’una falta cap al segon pal on Arnau Martínez guanyava bé l’esquena als defensors i rematava creuat al pal contrari per a fer l’1-3 que pràcticament sentenciava el partit i l’ascens. Restaven 10 minuts, més els nou d’afegit que va afegir l’àrbitre. Dinou minuts on no va passar absolutament res, amb un Tenerife visiblement enfonsat i un Girona que va saber defensar amb ordre els intents esporàdics d’un conjunt ‘chicharrero’ que no va poder superar la rigorosa tasca defensiva d’un Girona que amb el xiulet final va donar pas a les llàgrimes… aquest cop d’alegria!.

CD TENERIFE, 1
GIRONA FC, 3

SD Eibar: Soriano; Moore, Sergio González (Carlos Ruiz, 46′), José León, Mellot (Álex Muñoz, 78′); Mollejo, Sanz, Corredera (Andrés Martín, 81′), Bermejo (Elady, 64′); Enric Gallego, Mario González (Shashoua, 64′).

Girona FC: Juan Carlos; Bueno, Bernardo, Juanpe; Arnau (Jairo, 91′), Aleix Garcia, Lozano, Iván Martín (Sáiz, 14′ (Víctor Sánchez, 84′)), Fernández; Baena (Terrats, 91′), Stuani (Bustos, 85′).

Àrbitre: Arcediano Monescillo (del comitè manxec). Va traure amonestacions als locals Corredera (13′), Gallego (31′), Sergio González (41′) i als visitants Juanpe (32′), Baena (68′), Samu Sáiz (81′), Aleix Garcia (90′) i Víctor Sánchez (98′).

Gols: 0-1, Stuani (p) (42′); 1-1, Carlos Ruiz (59′); 1-2, José León (pp) (68′); 1-3, Arnau (80′).