IniciFutbolFutbol femeníEl Juan Grande de l'ampostina Anna Lizárraga es doctora empatant al camp...

El Juan Grande de l’ampostina Anna Lizárraga es doctora empatant al camp de l’Espanyol (0-0)

Meritori empat sense gols del Ginelux Juan Grande femení amb qui juga la migcampista ampostina Anna Lizárraga, aquest migdia a les instal·lacions esportives de la Dani Jarque davant un dels principals candidats a l’ascens d’aquesta temporada, el RCD Espanyol, que vol tornar a la màxima competició el més aviat possible. Les canàries es mantenen invictes després d’una immillorable estrena a la 2a divisió del futbol estatal després d’haver sumat dos empats fora de casa i una victòria a camp propi, que les té ubicades a la part alta de la taula classificatòria.

Les jugadores de Maria Pontejo han saltat sobre el terreny de joc, sense complexos, i han gaudit de la primera aproximació a l’àrea local en una acció de Mar Rubio, als dos minuts de joc, que ha pogut repel·lir la reraguarda periquita en darrera instància allunyant el perill dels dominis d’Andrea, que debutava sota els pals de les blanc-i-blaves. No obstant això, les catalanes s’han fet amb el control de la pilota, davant un conjunt canari molt ben armat en defensa. La velocitat de Natalia i Luzu van portar molt de perill, podent avançar a les periquites al marcador en dues ocasions, abans de la mitja hora de partit. Les de Marc Cabestany ja van donar un avís de les seues intencions, donant rèplica al primer avís de les visitants, als cinc minuts amb una rematada que es perdia creuada a la base del pal de la porteria de Recalde. Tot i el domini territorial local, les canàries no li perdien la cara al partit, i Mar Rubio va tornar a tenir l’opció de marcar als divuit minuts de joc. Quatre minuts més tard, era Eli qui provava fortuna però la seua rematada es perdia a córner. Del servei de cantonada, Alba Santamaria, va estar prop de sorprendre en un gol olímpic però la pilota es perdia fora per centímetres. Les espanyolistes desaprofitaven una clara oportunitat (28′) que finalment atrapava Recalde. El partit era obert amb arribades alternes a les dues àrees, i ara el torn de les de Maria Pontejo que van veure com la gran intervenció d’Andrea les privava de la possibilitat de posar-se per davant al marcador a rematada de Valeria pràcticament quan es complia la primera mitja hora de partit, desviant l’esfèric a córner. Acabant-se la primera meitat, l’ampostina Anna Lizárraga qui va tornar a ser titular amb l’equip canari, es quedava amb la mel als llavis quan provava fortuna en una rematada exterior i la pilota es perdia fora per molt poc (39′), en la darrera acció de perill de la primera meitat.

Només arrencar la represa, quan es duien dos minuts del segon temps, desaprofitaven una immillorable ocasió de fer el 0-1 el Juan Grande, quan en una rematada de cap de Núria Ferrer la pilota s’acabava estavellant al travesser de la porteria espanyolista. En aquests primers compassos es van poder veure els millors minuts de les canàries que van tornar a gaudir d’una nova ocasió de perill a les botes d’Alba Quintava qui veia com la defensa local acabava desviant la pilota a servei de cantonada. I Valeria, provava fortuna des de fora la frontal, aprofitant un refús defensiu però de nou Andrea molt atenta evitava que la pilota acabés al fons de la porteria periquita (58′). Però l’Espanyol buscava la victòria i prop va estar d’aconseguir-la en una canonada de Baudet de falta directa, que petava al travesser de la porteria de Recalde (68′). En resum, valuós empat que consolida a les de les Illes Pitiuses, al capdavant de la classificació i que ratifica el bon inici de les de Maria Pontejo que en tres partits disputats, encara no saben el que significa rebre un gol en contra.

Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: Andrea, Nuria, Baudet, Sara, Chini, Natalia (Pablos, 79′), Luzu, Carol Marín (Opazo, 67′), Guerra, Caracas, Nora (Pixu, 67′).

CD Ginelux Juan Grande: Recalde, Nuria, Alba, Elisabet (Kia, 89’), Valeria, Mar, Morán (Fanny, 89’), Alba (Irina, 70’), Daysi, Cora, Anna Lizárraga (Raquel, 78′).

Àrbitre: Zoia González Vargas del comitè tècnic arbitral d’Andalusia. Va amonestar a la jugadora local Carol Marín (37′).

Després de tres jornades disputades a la 1a RFEF podeu veure la taula classificatòria, clicant sobre la imatge inferior: