IniciFutbolFutbol femeníEl Logronyés de la santjaumera Laura Tomàs vol obrir forat amb el...

El Logronyés de la santjaumera Laura Tomàs vol obrir forat amb el descens

El Logronyés amb qui està jugant enguany després del retorn del Càdis la davantera de Sant Jaume Laura Tomàs, després de reemprendre la lliga el passat cap de setmana, quan van aconseguir imposar-se davant el coer de la categoria, l’Aurrerá de Vitoria, en un partit que se’ls complicava d’entrada amb el gol local que les avançava al marcador, afronten la visita diumenge a partir de les 12 del migdia a les instal·lacions municipal del Salvador, d’un altre equip propici per a seguir forjant el camí cap al seu objectiu prioritari aquesta temporada, que no és altre que la permanència. El quadre navarrés és penúltim amb tan sols tres punts que els van sumar a domicili al camp del Tolosa (1-3) fa tot just dues jornades, abans de l’aturada de la competició. No obstant això, en el retorn a la lliga va perdre per un mínim 1 a 2, davant l’actual líder de la competició, la Real Sociedad B, una dada a tenir en compte per a les riojanes. Cas de victòria del Logronyés obrien un forat important de punts respecte a les zones de compromís de la classificació.

Laura Tomàs li dóna la volta al marcador

En l’anterior partit al camp del coer de la categoria, els va tocar suar per aconseguir doblegar la ressistència local que durant els primers quaranta-cinc minuts va disposar del control del partit, tot i que les ocasions més clares per a marcar arribaven de part visitant. En aquesta primera meitat, el canvi per lesió de González als disset minuts, va trastocar els plans inicials del tècnic visitant, que va haver de canviar a un sistema més defensiu passant d’un 4-3-3 a un 4-4-2, per perdre una de les seues referències ofensives. Al descans, però s’arribava amb la incertesa de l’empat inicial.

Va ser al segon temps quan l’Aurrerà aprofitava una de les seues escasses oportunitats per a avançar-se als primers compassos de la segona meitat. El Logronyés però, va seguir confiant en les seves possibilitats i seguia pressionant per arribar a empatar el més aviat possible. I fruit d’aquesta pressió avançada que exercien les visitants, van poder recuperar una pilota sobre la sortida de pilota del darrera en un mal rebuitg de la portera de l’Aurrerà que propiciava que Carla Fernández se n’aprofités de l’acció i a porteria buida feia l’1 a 1. Aprofitant la inèrcia d’aquest gol, la davantera ebrenca Laura Tomàs capgirava el partit fent el segon gol tan sols tres minuts després, aprofitant un servei ràpid de banda que Raquel servia cap a Tània, amb una passada en profunditat cap a l’espai lliure, i aquesta la cedia cap a la jugadora de Sant Jaume que aprofitava la passada de la mort per donar-li la volta al partit. La sentència la dictava Tània Moreno, quan a falta de dotze minuts per al final, combinava al primer toc amb Mayra Tárraga i aquesta la deixava sola contra la portera de l’Aurrerá de Vitoria que no podia evitar que la pilota acabés al fons de la xarxa local.

CD AURRERÁ DE VITORIA, 1
UD LOGRONYÉS, 3

CD Aurrerá de Vitoria: Martínez De Guereñu, Etxabe, Naroa (Pinilla, 77′), González, Sara (Campo, 45′), Garlito, Fernández, Pagalday, Garcia (Peña, 70′), Prieto, Vivanco (Martínez, 35′).

UD Logronyés: López, Aparicio, Erika, Eguizábal, Jiménez (Aldaz, 86′), Álvarez (Ramos, 86′), Laura Tomàs, González (Moreno, 17′), Nerea, Fernández (Garriga, 71′), Tárraga (Rodríguez, 86′).

Àrbitre: Nerea Rebollo Valdivia. Va amonestar a la local Naroa (74′) i a la visitant Aparicio (48′).

Gols: 1-0, Fernández (48′); 1-1, Fernández (57′); 1-2, Laura Tomàs (60′); 1-3, Moreno (78′).

Podeu veure la taula classificatòria del grup de la 1a Nacional de futbol femení al seu grup segon, en la setena jornada del campionat, clicant sobre la imatge inferior: