IniciFutbolVictòria balsàmica del Girona dels falduts Romeu i Garcia, dos mesos després...

Victòria balsàmica del Girona dels falduts Romeu i Garcia, dos mesos després (2-1)

Si fa cinc dies era l’ulldeconenc Oriol Romeu l’escollit com a millor jugador al Bernabéu, ahir va ser el també faldut Aleix Garcia el millor home del partit davant l’Athletic Club de Bilbao, demostrant el moment dolç pel qual atravessen els dos jugadors ebrencs que divendres al vespre van fer un recital en un partit on hi havia més que tres punts en joc davant un equip basc que buscava entrar de nou a les places de Champions League i que no van poder fer-ho perquè els de Michel, que es van mostrar superiors al conjunt que ahir vestia amb la segona equipació negra, i van poder tornar a sumar tres punts molt importants per defugir les places de descens directe a segona divisió després de més de dos mesos sense fer-ho, concretament el 9 de setembre davant el Valladolid a Montilivi.

L’estímul de l’empat al Bernabéu, premiava als gironins amb tres punts balsàmics després de vuit jornades on els resultats han estat cruels amb els catalans després d’haver mostrat les seues credencials en molts partits, que finalment no tenien el premi que mereixien. Ahir, amb una nova exhibició col·lectiva del Girona, finalment si que es va poder rubricar amb els tres punts en joc, no sense patiment al final quan no ho mereixien. Els de Michel van realitzar una primera meitat primorosa, on van generar diverses accions per haver deixat el partit vist per sentència, però no encertaven en la definició i no va ser fins al segon temps quan David López, de cap, i Ivan Martin per sota les cames de Unai Simón li donaven un avantatge que resultaria definitiu per la sort dels punts en joc, malgrat el gol de Guruzeta (tan sols tres minuts després del 2 a 0) que ficava incertesa al tram final.

Miguel va donar un avís quan als quatre minuts disposava d’una immillorable ocasió de gol, amb una rematada que es perdia per sobre el travesser de la porteria bilbaïna. En ple assetjament dels gironins, que van completar una primera meitat primorosa, Toni Villa rematava desviat després de la sortida d’un servei de cantonada. Els bascos no es podien espolsar la pressió de sobre i Valery va tornar a provar fortuna però la seva rematada no trobava la direcció a porteria. Al quart d’hora de joc, el jugador d’Ulldecona Aleix Garcia, va tindre l’1 a 0 a tocar en una falta frontal que després de tocar a la tanca defensiva s’enverinava i canviava la trajectòria de la pilota que finalment no acabava entrant a gol. Als 40′ minuts arribava la primera rematada del Bilbao a porteria, però un ben col·locat Gazzaniga va refusar segur, i Unai Simón pràcticament en el temps d’afegit desviava una rematada d’esperó d’Aleix Garcia, refusant a córner.

Després del pas per vestidors, va servir per a veure un Girona segur de si mateix i amb fam de gol, fins que finalment ho aconseguien després del servei d’una falta. Abans, Taty Castellanos tenia una acció refusada per Unai Simón, que va doblar les aturades a les aturades que feia fins aleshores en un partit, un total de 7 per partit. La rèplica la donava Nico Williams, trobant a un porter gironí que va demostrar el perquè s’ha fet amb la titularitat i atrapava la rematada del jugador bilbaí. Això fins al minut 67′, quan el faldut Aleix Garcia servia una falta des de la dreta de l’atac, i l’exjugador de l’Espanyol David Garcia entrant com un obús amb el cap superava l’estirada d’Unai Simón pel centre de la porteria. Eren els millors minuts dels gironins que van aprofitar en una passada llarga des del darrera a habilitar a Iván Martin, que tornava després d’una llarga lesió, li guanyava la cartera al seu defensor i es presentava sol davant el porter del Bilbao al que batia per sota les cames al primer pal, ampliant el marge del Girona al marcador. El partit semblava llavors controlat, sense que l’Athletic pugués generar accions de perill imminent, però en una acció aïllada d’Iñaki Williams per banda dreta, la pilota li arribava a Guruzeta que lliure de marcatge rematava des del punt de penal pràcticament a l’escaire fent el 2 a 1, que li donava incertesa al tram final. Tot i això, el Girona que es va mostrar molt segur defensivament en el partit d’ahir, no va deixar acostar-se amb perill als bilbains en el que restava de confrontació i finalment van poder esgarrapar els tres punts que valen el seu pes en or.

GIRONA FC, 2
ATHLETIC DE BILBAO, 1

Girona FC: Gazzaniga, Arnau, Bueno, David López, Miguel (Javi Hernández, 86′), Oriol Romeu, Toni Villa (Iván Martín, 66′), Yangel Herrera (Pol Terrats, 86′), Aleix Garcia, Valery (Riquelme, 62′), Taty Castellanos (Stuani, 62′).

Athletic Club de Bilbao: Unai Simón, Lekue (De Marcos, 55′), Yeray, Iñigo Martínez, Yuri (Balenziaga, 45′), Sancet (Zarraga, 69′), Vesga (Vencedor, 55′), Nico Williams, Raúl García (Guruzeta, 69′), Berenguer, Iñaki Williams.

Gols: 1-0, David López (67′); 2-0, Iván Martín (75′); 2-1, Guruzeta (78′).

Àrbitre: Valentin Pizarro Gómez, del comitè tècnic arbitral madrileny. Va amonestar per part local a Oriol Romeu (52′) i al visitant Yuri (35′).

La classificació de la Liga Santander, després de disputar-se el primer partit de la tretzena jornada del campionat de lliga, queda com podeu veure a la imatge inferior: