IniciFutbol salaEl Peníscola FS tanca la pretemporada amb victòria a domicili amb gol...

El Peníscola FS tanca la pretemporada amb victòria a domicili amb gol de Carles Saladié

Arriba l’hora de la veritat per al Servigroup Peníscola FS del jugador de Tivissa Carles Saladié, que van tancar la pretemporada aquest dissabte sumant una nova victòria a domicili a la pista del Sala 5 Martorell, rival que es trobaran en lliga concretament a la jornada 7 el proper 29 d’octubre al pavelló del Baix Llobregat. El debut de l’equip castellonenc es produirà el proper cap de setmana a la pista del Ejido Futsal.

Van haver de remuntar davant el conjunt català que als cinc minuts de joc donaven un avís quan el porter visitant Gustavo Pérez evitava el gol en un mà a mà. Era l’avís previ del gol que els avançava al marcador quan tot just dos minuts després de la jugada en que havia resolt bé el porter castellonenc, en un contracop dels de Martorell, arribava el primer gol de la confrontació. Els de Santi Valladares van reaccionar i un minut després l’ala tivissà Carles Saladié tenia a les seues botes l’empat i a la contra tornava a resoldre amb encert el porter del Peníscola evitant el possible 2-0. El partit estava obert a les dues àrees i tenien de nou una claríssima ocasió els de Víctor González per a incrementar la renda al marcador, tornant a trobar a un inspirat Gustavo Pérez sota pals (9′). Després d’una nova aturada del porter visitant (12′), tindrien una triple ocasió de Diego Sancho, Paniagua i Gustavo Pérez incorporat a l’atac que no culminaven en gol a falta de cinc minuts que serien el preludi de l’empat quan Juan Carlos va baixar una pilota al segon pal després de la passada en llarg de Xavi Cols i afusellava superant al porter local i restablint la igualada (16′). A partir d’aquell moment i fins al descans el partit es va convertir en un monòleg ofensiu del Peníscola que després de dues ocasions consecutives podien capgirar el marcador a falta de dos minuts per al final del temps reglamentari quan Xavi Cols atzivava una rematada potent que es col·lava pel mateix escaire de la porteria local. El gol de l’empat va esperonar als de Valladares que tenien una triple ocasió abans de marxar als vestidors per haver incremetat la renda al marcador amb dues rematades de Paniagua i una altra de Cristian Molina que salvaven baix dels pals els defensors del Martorell. Amb l’assetjament dels castellonencs sobre la porta local, s’arribava al temps de descans amb el mínim marcador favorable d’1-2.

A la sortida dels vestidors seguia la mateixa inèrcia que a la finalització dels primers vint minuts i Diego Quintela tornava a tindre-la per fer l’1-3 quan només s’havien jugat dos minuts de la represa. Intercanvi de cops en els primers compassos de la segona meitat fins que Diego Sancho assistia cap al segon pal i ara sí Paniagua no perdonava incrementant la renda dels de Santi Valladares al marcador (26′). El gol li va fer mal als locals, que veien com en l’acció posterior la pressió de Carles Saladié li permetia recuperar la pilota sobre la sortida de pilota del darrera del Martorell i anotava el quart (27′). Amb el partit encarrilat pels de Castelló, Xavi Cols tenia una nova ocasió per a fer el cinquè però el porter salvava al seu equip quan no s’havia disputat ni un minut de marge. A la contra, tenien els locals una immillorable ocasió per escurçar diferències (28′) quan la rematada s’estavellava al pal. Després de dues ocasions més per als de Peníscola, arribava el cinquè que posava molt coll avall el partit per als visitants quan Agustín Plaza definia a la perfecció amb una rematada rasa i creuada que posava l’1-5 (29′). Els locals desaprofitaven un penal en l’acció immediatament posterior quan el porter argentí dels peníscolans endevinava la trajectòria de la rematada. En la recta final, i després d’haver-se quedat en un menys sobre la pista el Martorell que no van saber aprofitar els visitants, els locals amb l’atac de cinc van aprofitar per maquillar el resultat quan marcaven el 2-5 a falta de tres minuts per al final del duel, en el que seria el marcador definitiu.

Ara començarà el repte de veritat d’optar al retorn a la màxima categoria del futbol sala nacional, de la qual es va quedar a les portes la temporada passada. Els peníscolans que han tancat la seua preparació amb un balanç de quatre victòries davant el Llevant (10-2), el Manzanares (5-0), el Colo Colo Saragossa (2-4) i el Sala 5 Martorell (2-5) (de les quals les tres últimes de forma consecutiva) i dues derrotes contra l’Osasuna Magna Xota (2-1), i el Barça B (2-4), tindran una dura pedra de toc davant el Ejido Futsal que fa tot just dues temporades es va quedar a les portes de l’ascens a 1a divisió sent subcampió de la fase per pujar de categoria i la temporada passada va quedar en setena posició de segona divisió.