IniciFutbolEl protocol Covid-19 per a les competicions del futbol i futbol sala...

El protocol Covid-19 per a les competicions del futbol i futbol sala català

TERRES DE L’EBRE // La Federació Catalana de Futbol ha fet públic el protocol Covid-19 per a les competicions del futbol i futbol sala català, que donaran inici el pròxim cap de setmana del 3 i 4 d’octubre. Després de rebre el vistiplau per part de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, així com de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i amb la supervisió del Comitè Tècnic del PROCICAT i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’FCF posa a disposició de tots els seus federats i federades, clubs i públic en general la pauta a seguir per a minimitzar el risc de contagi de Covid-19.

Per tal de facilitar l’accés a la informació, la Federació ha creat un apartat específic dins la pàgina web, concretament la secció ‘fcf.cat/covid19’, dissenyat per respondre els possibles dubtes i inquietuds entorn a la situació sanitària actual que tenen els clubs, jugadors i jugadores, àrbitres, familiars i públic en general que estan involucrats en els partits i entrenaments de futbol i futbol sala que es juguen cada setmana arreu del territori català.

 

Equip mèdic de suport als clubs

Una vegada els clubs posin en coneixement de la Federació, a través de l’aplicatiu de la Intranet federativa creat específicament amb aquesta finalitat, un cas positiu confirmat o si tenen membres aïllats per un contacte aliè, automàticament s’activarà un equip mèdic contractat per l’FCF que donarà suport al club afectat i donarà consells i pautes d’actuació al seu responsable de compliment del protocol Covid-19.

Les preguntes més freqüents a les quals ens podem enfrontar durant la pràctica esportiva són:

  • Què fem si tenim un POSSIBLE positiu?

S’ha d’aïllar qualsevol membre de l’equip que presenti algun dels símptomes de la Covid-19: febre, tos, sensació de falta d’aire, malestar general, pèrdua del gust, mal de cap, fatiga, mal de coll, dolor muscular, vòmits o diarrea. A banda d’aïllar-lo immediatament, se li posarà la mascareta i se l’enviarà al seu domicili o s’avisarà als pares perquè el recullin.

  • Què fem si tenim un positiu CONFIRMAT?

El responsable del protocol de la Covid-19 del club ha de notificar el positiu a l’FCF en la major brevetat possible, a través de l’aplicatiu de la Intranet federativa. Caldrà indicar el nom de la persona, l’equip al qual pertany, data d’inici dels símptomes ­-o de prova positiva en cas d’asimptomàtics-, i partits que ha jugat en els últims 3 dies.

Segons allò que indiquin les autoritats sanitàries s’aïllarà al domicili particular a tots els membres de l’equip o club que hagin tingut contacte estret amb la persona positiva.  

  • Què fem si tenim un membre de l’equip aïllat per un CONTACTE ALIÈ?

Cal notificar-ho a l’FCF mitjançant l’aplicatiu de la Intranet federativa, indicant la quantitat de jugadors que estan en aïllament i la data prevista de reincorporació. Per cada cas s’estudiaran possibles ajornaments. Si no afecta el desenvolupament normal dels partits o entrenaments, la resta de l’equip podrà seguir amb la rutina habitual.

Guies didàctiques per a cada estament

Paral·lelament, la Federació Catalana de Futbol ha editat unes guies d’actuació per a cada estament que pren part, d’una manera o una altra, en la competició. Aquests manuals d’actuació, amb un format proper i didàctic, estan diferenciats per a cada grup concret:

A banda dels implicats directes, també es fan públiques les guies a seguir en les següents situacions:

Els punts principals del protocol

Entre d’altres aspectes, en l’àmbit esportiu, el protocol preveu la creació d’un responsable d’activitat per club, el manteniment de grups estables en cada equip i l’activació d’una declaració de responsabilitat en el cas dels federats i federades. A més, el document recull els termes per la zonificació de la instal·lació, entre l’àrea esportiva i l’àrea de graderia, a més de contemplar l’ús de les banquetes per a suplents i tècnics. L’ús de vestidors, les especificacions per als desplaçaments i la desinfecció d’instal·lacions i material esportiu són altres aspectes que tracta la pauta.

Pel que fa a l’entrada als camps i pavellons, el protocol permet l’assistència de públic, en els partits corresponents a les categories que organitza l’FCF. Serà d’obligat compliment la presa de temperatura a l’accés, el registre d’entrada al recinte, la higiene de mans, l’ús de mascareta en tot moment i el manteniment de la distància de seguretat entre persones. Alhora, es recomanarà un màxim de dos acompanyants per jugador o jugadora menor d’edat.

A l’aire lliure, l’aforament màxim serà de 2.000 persones en espais sectoritzats, o un màxim de 3.000 persones amb seients preassignats. En espais tancats, la capacitat màxima a la graderia serà de 1.000 persones en espais sectoritzats, mentre que el màxim serà de 2.000 persones amb seients preassignats.

Tanmateix, el club local o propietari de la instal·lació tindran la facultat de restringir en un major grau aquestes condicions.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 71 = 81

Últimes notícies