IniciHandbolEl Puerto Sagunto del tortosí Toni Malla cau a casa i pràcticament...

El Puerto Sagunto del tortosí Toni Malla cau a casa i pràcticament diu adèu a l’ASOBAL

El Puerto Sagunto del tortosí Toni Malla va dir pràcticament adèu a les opcions que li restaven per accedir a les dues primeres places de la lligueta d’ascens a falta de dos partits per acabar la promoció. El Burgos va aconseguir trencar la imbatibilitat dels valencians a casa en aquesta fase i es va imposar per 33 a 35 i li complica molt les coses als de Sagunto que no van poder aprofitar les ensopegades del Cisne i el Barça B i ara veuen com el segon lloc està a una diferiència de tres punts a falta de quatre per disputar-ne. A més, la setmana vinent, visitaran la pista del líder el Guadalajara que amb la victòria d’ahir a la pista del filial blaugrana ja és nou equip de lliga ASOBAL, però no li posarà fàcils les coses als valencians perquè cas de sumar la victòria s’asseguraran també el títol de campions de la fase d’ascens davant l’afició.

El partit tal com es preveia va ser trepidant i engoixant fins al darrer segon, amb molta igualtat entre ambdós conjunts en un duel que es va decidir als minuts finals de la confrontació. Als primers compassos el Burgos es va mostrar superior i es va avançar amb tres gols de marge a l’electrònic, empentats en part per la gran actuació del seu porter que feia aturades inverossímils davant els intents del Puerto per a marcar en situacions propícies. Amb les exclusions dels visitants el partit es va anivellar i amb els gols de Manzano, Del Valle, Sedano i Poveda combinant-se amb les aturades d’Admella a la porteria li permetien donar-li la volta al partit als de Malla, que van aconseguir marxar de tres abans d’arribar-se als vint minuts de joc. El tècnic del Burgos aturava en aquest moment el partit, veient com se li complicava el duel amb un temps mort, que va ser providencial per a canviar-li el rumb al xoc aprofitant tres errors consecutius dels locals en atac i marxar al descans per davant al marcador amb el 16 a 17.

Tot estava per decidir de cara a una segona meitat d’infart. La igualtat va ser la nota predominant amb un intercanvi de gols fins que al minut 25 del segon temps els burgalesos aconseguien marxar de tres gols, complicant-li molt el partit. Ho seguia intentant el Puerto que a poc més d’un minut per al final es posava a un sol gol de l’empat, però llavors una exclusió i la vermella directa a Aaron va ensorrar les possibilitats dels valencians per aconseguir salvar la imbatibilitat del pavelló de l’Ovni que havia sumat tots els partits precedents per victòries.

Ara tocarà un ‘miracle’ per seguir optant a la segona plaça d’ascens si són capaços d’imposar-se als dos primers classificats en els dos darrers compromisos i el Cisne torna a caure derrotat en el partit de la setmana vinent davant el filial del Barça.

FERTIBERIA BM PUERTO SAGUNTO, 33 (15)
BM BURGOS, 35 (14)

Fertiberia BM Puerto Sagunto: Ignasi Admella, Alfonso (2), Ortega (5), Del Valle (4), Aron Diaz Ledo(3), Cunha (1), Valter Soares, Daniel Martínez, Pablo Del Rincón (5), Nolasco (2), Manzano (5), Sedano (3), Luis Arnau, Poveda (2), David López Ortego(1), Matic.
BM Burgos: Ibrahim Moral, Ceballos (1), Karlov (5), Alberto González, Javier Espinosa, Roberto Pérez(1), Felipe Ignacio, Kevin Lodos (1), Dalmau (2), Suarez (3), Morote(1), Nieto (10), Ernesto López (6), Diego Vera (2), Ruslan(1), Tamayo (2)
Parcials: 0-0 (5′), 3-3 (10′), 6-5 (15′), 11-6 (20′), 13-11 (25′), 15-14 (descans), 17-15 (35′), 21-18 (40′), 25-22 (45′), 27-26 (50′), 30-30 (55′), 33-35 (final).
Àrbitres: Van excloure pel Fertiberia BM Puerto Sagunto a Del Valle, Del Rincón, Aron Díaz Ledo (roja) i pel BM Burgos a Karlov, Trenco, Nieto, Chaves, Ruslan.

Podeu veure la classificació de la fase d’ascens a la Divisió d’Honor Plata Masculí al seu grup B de competició, clicant a la imatge immediatament inferior: