IniciHandbolEl Puerto Sagunto del tortosí Toni Malla guanya el seu primer partit...

El Puerto Sagunto del tortosí Toni Malla guanya el seu primer partit a domicili de la fase d’ascens

A la quarta ha estat la vençuda i va arribar la primera victòria a domicili dintre la lligueta d’ascens a la pista del Zarautz per a un Puerto Sagunto que segueix amb les possibilitats intactes per seguir optant a les dues places d’ascens cap a la màxima competició nacional, la lliga ASOBAL. Tot i això els del tortosí Toni Malla, van veure com els seus rivals directes sumaven les victòries en els seus compromisos i mantenen la distància de tres punts respecte als llocs que donen accés a pujar de categoria. Resten tres partits i ho seguiran intentant, tenint en compte que el Barça B (que és l’equip que va immediatament davant d’ells no pot ocupar plaça d’ascens) i la setmana vinent rep al segon classificat a la seva pista, mentre els valencians reben a l’Ovni (que resta imbatible en aquesta fase on han guanyat tots els compromisos que han disputat fins ara) al Burgos. Serà un nou test exigent on el Sagunt intentarà arribar viu a les dues darreres jornades davant el Guadalajara (fora) i el líder Cisnes (a casa) amb les opcions intactes de donar-los-hi caça.

L’inci del partit no feia ser optimistes quan un Fertiberia minvat encaixava un primer parcial dins els cinc primers minuts del duel d’un clar 3-0. A parti d’un temps mort sol·licitat per Toni Malla la reacció es feia evident, endurint una mica més la defensa i les aturades de Dani Martirnez juntament als gols de Poveda i Sedano els van permetre reaccionar i capgirar el marcador a falta de set minuts per a arribar al descans, quan arribava el gol de la igualada. A partir d’aquest moment els valencians no van perdre el control del duel i van acabar capgirant l’electrònic amb el 12-14 amb que es marxava als vestidors.

Sortien amb una actitud totalment diferent a la de l’inici de partit els deixebles del tècnic tortosí, que fruit de la bona feina defensiva va fer que adquirissin cinc gols d’avantatge durant els primers compassos de la represa. Tot i això, van veure com els locals reaccionaven i reduïen les distàncies abans d’arribar al vint minuts, quan se situaven a tan sols dos gols de desavatatge al marcador. Malla va tornar a aturar el partit i els blanc-i-vermells, que feien gal·la d’un alt encert golejador donaven un cop de puny damunt la taula i aconseguien una victòria solvent de deu gols d’avantatge.

AMENABAR ZARAUTZ ZKE, 22 (12)
FERTIBERIA BM PUERTO SAGUNTO, 32 (14)

BM Zarautz: Paulo Ostolaza, Garmienda (1), Balenciaga (6), Leunda (3), Garmienda, Lerchundi, Espadas, Berazadi, Beristain, Kalegain (2), Etxabe(2), Vallejo (3), Zukaika (1), Ibai (2), Pertusa (1), Leunda (1).
Fertiberia BM Puerto Sagunto: Ignasi Admella, Alfonso (2), Ortega (1), Del Valle (4), Aron Díaz Ledo (2), Cunha (3), Valter Soares (3), Daniel Martínez, Pablo Del Rincón , Nolasco (5), Manzano, Sedano (4), Luis Arnau, Poveda (6), David López Ortego, Matic (2).

Parcials: 3-0 (5′), 5-2 (10′), 6-4 (15′), 9-7 (20′), 11-11 (25′), 12-14 (descans), 13-17 (35′), 15-21 (40′), 19-23 (45′), 21-26 (50′), 21-30 (55′), 22-32 (final).

Àrbitres: Oriol Álvarez Boixaderas i Raúl Escoda Pérez. Van traure targetes grogues als locals Leunda (9:02) i Lerchundi (6:56). Van excloure pel Zarautz a Garmendia (51:55) i Lerchundi (23:12) i pel Fertiberia BM Puerto Sagunto a Alfonso (37:17), Manzano (18:20), Poveda (2) (1:01 i 33:22) i Nolasco (2) (26:25 i 42:16).

Podeu veure la classificació de la fase d’ascens a la Divisió d’Honor Plata Masculí al seu grup B de competició, clicant a la imatge immediatament inferior: