IniciHandbolEl Puerto Sagunto que entrena el tortosí Toni Malla, classificat per la...

El Puerto Sagunto que entrena el tortosí Toni Malla, classificat per la promoció d’ascens

Després d’un llarg període d’inactivitat, després de l’aturada per les Festes de Nadal i el mundial que s’acabava precísament ahir diumenge, va tornar la lliga a la competició de Divisió d’honor Plata, on tenim a un representant ebrenc a la banqueta, concretament el tortosí Toni Malla al capdavant del Puerto Sagunto que a falta de cinc jornades per al final de la primera fase, s’assegurava dissabte la seua presència a la fase d’ascens després de derrotar de forma autoritària a l’Handbol Sant Quirze, al que va aconseguir derrotar per set gols de diferiència. Una victòria que li permet als de Malla classificar-se matemàticament per buscar el retorn a la màxima competició nacional, la lliga ASOBAL, després de dos anys des de que van descendir. El conjunt valencià suma, a més, una nova victòria i està imbatut des de l’inici de la temporada, on tan sols ha deixat escapar dos empats davant el filial del Barça, en la jornada inaugural de la competició, i enfront l’Horneo Alacant en la vuitena jornada de lliga, tots dos davant la seua afició. A fora, tot han estat victòries per al Puerto Sagunto.

No obstant això, el partit va resultar força parell i molt disputat fins avançada la confrontació, que van aconseguir trencar els del tècnic tortosí abans d’enfilar el camí de vestidors al descans, amb el 15 a 11. El duel va començar amb el tanteig molt parell fins a deu minuts d’arribar a l’equador del matx, amb el 8 a 8 que reflexava a l’electrònic quan es duien vint minuts de joc. Era als vint-i-tres minuts quan dos gols dels blanc-i-vermells li donaven avantatge, aprofitant una fase del partit on es combinaven ràpids contracops locals i les aturades d’un Dani Martínez molt segur sota pals.

A la represa, els de Toni Malla van fer-se amb el control i gràcies a l’actuació ofensiva de Del Valle, Nolasco, David López i Olivares al centre d’operacions, entre d’altres, van aconseguir marxar amb la màxima renda del partit. A partir dels quinze minuts, i aprofitant la relaxació del conjunt roig-i-blanc, els catalans van aconseguir maquillar el tanteig amb el 32 a 25 definitiu.

FERTIBERIA BM PUERTO SAGUNTO, 32 (15)
HANDBOL SANT QUIRZE, 25 (11)

Fertiberia BM Puerto Sagunto: Ignasi Admella, Porras (1), Alex Ortega (2), Nil (3), Del Valle (5), Aron Díaz (1), Pau Ferre, Daniel Martínez (1), Adrián Nolasco (3), Arnau (2), Manzano (1), Daniel Sedano (4), Aitor Albizu (2), David López(2), Poveda (2), Javier Olivares (3).
Handbol Sant Quirze: Salat, Joan Blanco (1), Cueyo (4), Blanes (6), Fernández (2), Rodríguez, Quirós (3), Esparza, García (4), Oriol Blanco (3), Gutierrez (1), Romero (1), Rueda, Marquez, Cordonet, Gavañach.
Àbitres: Jorge Rodríguez Pacheco i Alejando Núñez Camacho. Van amonestar al tècnic local Toni Malla (30:53) i als visitants Salat (07:48) i l’ajudant del tècnic Daniel Martínez (30:05). Van excloure pel Fertiberia BM Puerto Sagunto a Porras (06:48), Arnau (2) (30:51 i 57:00) i per l’Handbol Sant Quirze a Joan Blanco (34:02), Oriol Blanco (2) (33:11 i 58:03) i a Márquez (2) (37:27 i 50:57).
Parcials: 2-2 (5′); 5-5 (10′); 5-6 (15′); 8-8 (20′); 13-10 (25′); 15-11 (descans); 18-12 (35′); 21-14 (40′); 24-19 (45′); 25-21 (50′); 28-23 (55′); 32-25 (final).

Podeu veure la taula classificatòria de la Divisió d’Honor Masculina Plata al seu grup B de competició, a la tretzena jornada del campionat de lliga, clicant a la imatge inferior: