IniciFutbolFutbol BaseEl rapitenc Miquel Gasparín, director de la FCB Academy a Ohio, confinat...

El rapitenc Miquel Gasparín, director de la FCB Academy a Ohio, confinat als Estats Units per la Covid-19

EDICIÓ PAPER // Miquel Gasparín (Sant Carles de la Ràpita, 1993) és des de fa dos temporades el director de la Barça Academy Columbus a Ohio (Estats Units), on actualment ha de viure confinat per la Covid-19.

Gasparín, després de defensar la porteria de diferents equips de les Terres de l’Ebre, va iniciar-se com a tècnic la temporada 16/17 com a entrenador de porters a l’escola de tecnificació del FC Barcelona a l’Ampolla. Una temporada més tard es va incorporar a l’escola de porters del club blaugrana i aquell mateix any li va sorgir la possibilitat de formar-se com a DPL i dirigir la FCB Academy Columbus, l’acadèmia més gran que té el FC Barcelona als Estats Units juntament amb la Barça Academy PRO de Nova York. El rapitenc dirigeix actualment un grup de treball encarregat de més de 550 jugadors i jugadores, que des del passat 12 de març han vist suspesa la seua activitat a causa de la Covid-19.

Gasparín, que actualment viu en situació de confinament, ha aconseguit mantenir l’activitat de l’escola amb activitats virtuals “com que l’activitat en grups no està autoritzada, hem posat en pràctica un pla d’activitats virtuals per tal de minimitzar l’impacte negatiu als nens i nenes de l’acadèmia que estan vivint esta situació. Fem sessions de vídeo diàries, entrenaments en línia, activitats d’autoavaluació o activitats familiars, entre d’altres. Des del dia 13 de març tots els jugadors i jugadores tenen una mitjana de dos activitats diàries. Això fa, entre moltes altres coses, que tot i ser una Acadèmia molt gran, ens mantinguem molt units i connectats i és com formar part d’una gran família”.

La nova activitat de l’Acadèmia ha mantingut Miquel Gasparín ocupat amb la seua renovada tasca habitual; malgrat això, el rapitenc destaca la dificultat d’haver de viure la situació de confinament sol als Estats Units “la meua parella i la meua família estan a Catalunya i ara estic vivint sol. El volum de feina és molt elevat, ja que la situació és constantment canviant, però intento passar el meu temps lliure fent alguna passejada al final del dia i llegint i escrivint, dos coses que m’apassionen”.

Tot i que l’estat d’Ohio és un dels menys afectats per la Covid-19 als Estats Units, la situació de confinament que va declarar-se el passat 12 de març va obligar a suspendre l’activitat de l’Acadèmia blaugrana. Posteriorment també es va donar per finalitzada l’activitat, i això ha provocat que des del mateix moment una bona part dels esforços de Gasparín s’hagen centrat en planificar la pròxima temporada esperant poder reprendre l’activitat habitual com més aviat millor.

El rapitenc, que manifesta “fer una feina que m’apassiona pel fet de poder formar part de manera directa del procés d’aprenentatge i desenvolupament dels nens i nenes”, espera “poder seguir desenvolupant esta tasca durant molt de temps”. Confia poder seguir vinculat al projecte blaugrana i que l’actual situació sanitària i social puga resoldre’s al més aviat possible per tal de poder recuperar l’activitat habitual. En este moment als Estats Units està activada la situació d’obligació de confinament i només estan permeses les sortides per a poder adquirir productes de primera necessitat. Cal recordar que els Estats Units és el país amb més casos de Covid-19 i més víctimes mortals a causa del virus en tot el món.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

13 + = 15

Últimes notícies