IniciHandbolEl Sagunt del tortosí Toni Malla dona la campanada i trenca la...

El Sagunt del tortosí Toni Malla dona la campanada i trenca la imbatibilitat del líder Barça B

El Fertiberia Puerto Sagunto que entrena el tortosí Toni Malla ha donat un cop de puny damunt la taula aquest migdia en el partit més complicat que se li podia presentar, el líder de la categoria el Barça B que fins aleshores tan sols havia perdut un partit i a casa restava imbatut. Un triomf que referma als valencians dintre les cinc primeres places del grup que donen lloc a disputar la promoció per ascendir a la lliga ASOBAL.

Els blanc-i-vermells, que travessen pel millor tram del campionat on han sumat quatre victòries en cinc partits (8 punts de 10) tanquen així la primera volta amb bones sensacions de cara als nou partits de segona i decisiva fase del campionat. Després d’aquesta victòria de prestigi tanquen la primera fase de competició distanciats a tan sols quatre punts del capdamunt de la taula havent sumat deu punts, emparellats amb el Ciudad Real i Sant Quirze. Bones perspectives per als de Malla que la setmana vinent es tornaran a desplaçar a Catalunya per enfrontar-se al cuer de la classificació l’Handbol Esplugues, que ja van imposar-se en el partit inaugural d’aquesta temporada per 23 a 21.

S’han combinat diversos factors per solidificar aquesta valuosa i important victòria en la pista més complicada de la categoria com ha estat la incommensurable actuació del porter Ignasi Admella i uns minuts de molt bon handbol en l’inici de la segona meitat que ha permés als de Malla manar al marcador amb un +9 que ha resultat determinant per a la sort del partit.

El partit va començar amb l’equip local imposant-se en l’electrònic 5-3, però els gols de Manzano, Soares i Del Valle li van donar la volta al marcador i van fer que els de València es situessin amb una renda de +4 al marcador. El tècnic blaugrana va parar el partit amb un temps mort, del tot infructuós, ja que al minut 20, els del tècnic ebrenc van aconseguir la màxima renda del duel anant-se’ de cinc amb el 7-12. Les aturades d’Ignasi i els gols de Cunha no donaven treva als de la Ciutat Comptal que es veien superats pel rival de torn que aconseguia ampliar la renda en marxar als vestidors al descans amb l’11-17.

A la represa, s’esperava la reacció del conjunt que mana a la categoria, però contràriament els blanc-i-vermells els van esborrar aprofitant la inèrcia del final del primer període van sortir a la pista els primers minuts com en el final de la primera part i van aconseguir situar-se amb un +9 (11-20) ja insalvable. Tot i això, la reacció del líder després d’un temps mort, els errors en atac, i l’expulsió de Nolasco, es deixava notar i abans del minut 8 aconseguien retallar el desavantatge fins als quatre gols. Això esperonava als culés que poc més tard arribaven a situar-se a dos gols d’arribar a empatar el matx. Però després d’un temps mort del tècnic visitant Malla, tornava a ficar les piles als valencians que tornaven a adquirir distància al marcador, sobretot destacant l’espectacular actuació del porter Ignasi i Poveda en atac, autor dels dos darrers gols del seu equip.

HANDBOL BARÇA ‘B’, 30 (11)

FERTIBERIA BM PUERTO SAGUNTO, 34 (17)

Hanbol Barça B: Jordi Gonzales, Alberto Pujol, Juan Palomino (4), Jaume Puchol (2), Mar López (6), Pau Morer, Oriol Zarzuela (4), Roberto Domenech, Bruno Reguart (2), Roger Portella, Marti soler (4), Nestor Ruíz (2), Cenic (4), Artur Parera (1), Francesc Laliga (1), Adria Besela.

Fertiberia BM Puerto Sagunto: Ignasi Admella, Alfonso, Ortega(4), Del Valle (3), Aron Diaz Ledo (1), Cunha (5), Valter Soares (4), Daniel Martínez, Pablo Del Rincón (1), Nolasco (2), Manzano (4), Sedano (1), Luis Arnau, Poveda(7), Matic.

Àrbitres: Óscar García Camino y Andrés Rosendo López. Excluyeron por el Barça B a Palomino (2), Oriol Zarzuela (2). Y por el Fertiberia BM Puerto Sagunto a Alfonso, Del Valle (2), Cunha, Soares, Nolasco (roja), Sedano.

Parcials: 1-2, 5-3, 6-9, 7-12, 9-13, 11-17 (descans), 12-20, 17-22, 20-23, 23-25, 26-29, 30-34 (final).

Podeu veure la classificació de la Divisió d’Honor Plata Masculí al seu grup B de competició, després de tancar la primera volta del campionat de lliga, clicant a la imatge immediatament inferior: