IniciFutbol2ª CatalanaEl Tortosa es dixa dos punts i la quarta plaça davant un...

El Tortosa es dixa dos punts i la quarta plaça davant un bon Catalònia (2-2)

El CD Tortosa va acomiadar la primera volta del campionat de lliga amb un empat agredolç al camp d’un Jesús Catalònia que trencava la sequia de les darreres cinc jornades, on encadenava cinc derrotes consecutives, tornant a puntuar en un partit que van iniciar avançant-se al marcador de penal, però on els roig-i-blancs van aconseguir donar-li la volta amb dos gols abans del descans, que malgrat tot els jesusencs reaccionaven i empataven durant la represa. Un punt que a més, li torna a costar la quarta posició del grup en detriment de l’Ampolla que diumenge va poder remuntar davant la Sénia (2-1) i es torna a situar en quarta posició a la taula en la finalització d’aquesta competició exprés.

Els roig-i-blancs tampoc van poder trencar l’estadística de les cinc visites, amb la del dissabte, en que han visitat la Santa Creu on en cap de les confrontacions s’han emportat els tres punts en litigi. Possiblement, en aquesta ocasió va ser en la qual ho van tenir més a l’abast, tenint en compte la tendència que adquiria el partit. Dos penals i dos gols en clares errades del dos porters, van mantenir el xoc igualat fins al final.

El duel va ser intens. Eren els locals qui colpejaven primer aprofitant un penal que Sergi Escoda s’encarregava d’executar i tot i endevinar el costat del llençament Gerard, la pilota tot i tocar-la acabava entrant al fons de la xarxa de la porteria tortosina. No obstant això, els tortosins donaven la rèplica nou minuts més tard quan l’exjugador jesusenc Genís Arrastraria aprofitava la senyalització d’un altre penal i enganyava a Àlex Estorach a la seua esquerra, tornant així les taules al marcador. Arran dels millors minuts visitants, que tancaven als locals a dintre la seua pròpia àrea tindrien una triple ocasió, la més evident en una rematada de Peque que feia volar al mateix escaire al porter del Catalònia per a desviar a córner. Fruit d’aquesta inèrcia, al darrer minut, en una centrada des de la dreta el porter jesusenc media malament la seua sortida i se n’aprofitava Kebba per a marcar a plaer amb el cap l’1 a 2 amb que s’arribava al descans.

Als primers compassos de la segona meitat, no canviava el panarama en excés i eren els de Jordi Fabregat els qui buscaven matar el partit fruit del domini territorial i arribades a l’àrea dels de la Santa Creu. El porter Àlex Estorach es redimia de l’errada del gol anterior amb dos grans aturades, que mantenien viu al seu equip. Això, juntament amb la falta de definició ofensiva dels tortosins que disposaven de tres situacions molt clares per a fer el tercer gol, li donaven ales als de Pau Alegria que en una acció on aparentment no duia cap tipus de perill, en una falta penjada per Aleix Chavarria, l’acció sorprenia al porter visitant escapassent-li la pilota entre les mans i després de rebutjar el pal li caia a Sergi Escoda que només li feia falta ficar el cap i enviar la pilota al fons de la xarxa, restablint l’empat que ja resultaria definitiu.

Sala de premsa:

Pau Alegria, tècnic verd-i-blanc, es mostrava satisfet pel treball del seu equip “els jugadors van córrer des del minut 0 al minut 95, cansats, desfondats de pressionar a l’equip rival durant tot el partit, no es pot demanar res més. El partit se’ns giraria d’esquena quan a l’escalfament Aleix es sentia una petita molèstia al quadríceps i segurament té un petita rotura. Però el partit se’ns posava de cara quan en una acció de Lluís procava un penal que Sergi Escoda no perdonava i ens donava avantatge al marcador” ens comentava un Alegria que reconeixia que “el Tortosa, val a dir, que ha estat un dels millors equips que ha passat per la Santa Creu en anys. En circulació de pilota, tocant, combinant, un pur espectacle! Indiferentment dels punts que porte, en quant a futbol i en quant a l’entrenador que té, un equipàs. Però el Catalònia va donar la cara i va aparèixer la versió que feia dies que no veiem de l’equip, intensos, va córrer fins l’extenuïtat, va bregar i es va pegar si s’havia de pegar. Però davant teniem a un totpoderòs Tortosa, que va imposar el seu joc i aixecaria el marcador aprofitant un penal dubtós que l’assistent senyala fora de l’àrea i l’àrbitre acaba decretant que és dins i una acció que el nostre porter no està gens afortunat i ens costava l’1 a 2 que feia mèrits al treball d’ells i les poques arribades a l’àrea nostres” ens comentava de com havia anat la primera meitat. “Al descans el canvi introduït de Ferreres per Moris ens va sortir bé. Corrent, desdoblant, apretant, venint a jugar de cara i vam fer un pas endavant i vam generar ocasions. Però el que són les coses, natros apretant i el Tortosa va tenir tres contres per a matar el partit, però llavors un Àlex immens va arreglar l’error del primer temps i ens va mantenir dins al partit i en un error monumental del porter d’ells vam trobar el premi que crec que mereixíem. A partir de l’empat el partit es trencava i es convertia en una moneda a l’aire que al final no va caure de cap banda. Content pel punt aconseguit, que ha de marcar un punt d’inflexió en una setmana que es preveu molt intensa” reblava Alegria.

CF JESÚS CATALÒNIA, 2
CD TORTOSA, 2

CF Jesús Catalònia: Àlex Estorach, Badre, Isaac, Leandro, Martí, Sergi Escoda, Bayerri, Albert Castell, John (Aleix Caballé, 45’), Jesús Ferreres (Moris, 45’), Aleix Chavarria, Lluís (Panisello, 80’).

CD Tortosa: Gerard, Gisbert, Manu, Roger, Arnau Beltran, Genís Arrastraria, Dome, Rafa Llop, Peke, Kebba (Ibra, 45’) (Pau Miralles, 89’), Ion.

Àrbitre: Daniel Iniesta Acera, amb Eloy Fernández Olivé i Albert Asens Moreso com a jutges assistents, de la delegació arbitral de Tarragona. Targeta per als locals Badre (21’), Martí (54’) i Isaac (64’) i per als visitants Roger (15’) i Kebba (24’).

Gols: 1-0, Sergi Escoda (p) (12’); 1-1, Genís Arrastraria (p) (22’); 1-2, Kebba (44’); 2-2, Sergi Escoda (64’).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la novena jornada del campionat al subgrup 6B de la segona catalana, clicant la imatge inferior: