IniciAtletismeCurses de MuntanyaEduard Barrios i Núria Florencio s'imposen en la Cursa Punta de l'Home...

Eduard Barrios i Núria Florencio s’imposen en la Cursa Punta de l’Home de Flix

La Cursa de Muntanya de la Punta de l’Home va tornar després de dos anys de suspensió, organitzada per l’Ajuntament de Flix i el Centre Excursionista de Flix, amb la tercera edició que va comptar amb un total de 168 participants, i era la penúltima prova puntuable del Circuit de Curses per Muntanya Terres de l’Ebre.

La sortida es va efectuar des del Camp d’Esports Municipal de la Ventonella de Flix, amb un recorregut de 21 quilòmetres, amb 1000 metres de desnivell, un 70 % dels quals vas transcorre per senders, un 25 %, per pista i sols un 5 %, per asfalt. També van haver altres curses de diverses modalitats i amb recorreguts adaptats per a cada categoria.

En la cursa llarga, el més ràpid va ser Eduard Barrios (AAEET Valls), amb un temps de 2:03’37”, seguit d’Esteve Olivé (+que KM Ebrencs), 2:03’38”, i el flixanco Gerard Munuera 2:07’40”. Les tres primeres classificades van ser Núria Florencio (EA Mont.roig l’Areny), amb un temps de 2:34’21”, amb segon i tercer lloc per les representants de l’AE Cota 705, Sandra Vidiella, 2:40’04”, i Alina Pintilié, 2:40’44”.

En la cursa exprés i júnior de 16 km, amb 600 m de desnivell; els tres primers van ser Sergio Ráfales (Matarraña Team), 1:24’12”, Enric Caballé (Trail Roquetes), 1:1:26’54”, I José Marí Garcia López (CCE La Foradada), 1:27’40”, i les tres més ràpides, Laia Solé (CEM La Cameta Coixa), 1:47’30”; Mar Bosch (CAP), 1:48’03”, i la rapitenca Paula López Forés 1:54’34”.

En la cursa juvenil de 12 km, amb 250 m de desnivell, primer lloc de Ezequiel León (Endurance Team), 1:28’34”, en la cadet de 9 km, amb 150 m de desnivell, Àlex Mestre (+que KM Ebrencs), 49’20” i en la caminada popular de 12 km, amb 250 m de desnivell, Neus Fontanet (Trail Roquetes), 1:25’10”; Benilde Domingo, 1:36’21”, i Irene Beltri, 1:36’11”, les dues del GR Team.

Durant l’esdeveniment van haver-hi sortejos i una magnífica i típica clotxa per a refer les forces gastades durant la cursa.

El pròxim diumenge finalitza el Circuit de Curses de Muntanya Terres de l’Ebre, amb la XI Cursa del Pastisset de Benifallet, i l’entrega de trofeus i premis, tindrà lloc el 2 de desembre a Ulldecona.