IniciFutbolFutbol femeníEl Tortosa Irish English Festival anuncia un torneig internacional femení de futbol...

El Tortosa Irish English Festival anuncia un torneig internacional femení de futbol per al 14 de març

L’edició del Tortosa Irish English Festival ha decidit incloure com una de les activitats destacades d’enguany l’organització del Primer Tortosa English Women’s Football Cup, un torneig internacional femení de futbol per jugadores de més de vint-i-cinc anys i on participaran el Penarth Women FC de País de Gal·les i tres representants catalans, el FC Barcelona, el RCD Espanyol i una selecció de les Terres de l’Ebre. Serà el dissabte 14 de març a l’Estadi Municipal Josep Otero de Tortosa a partir de les 10.30 hores del matí i està dissenyat com una lliga a una volta on tots els equips s’enfrontaran entre ells durant la jornada.

El torneig, forjat a Swansea (País de Gal·les) en una de les trobades de treball amb la gent d’aquella ciutat gal·lesa, compleix els principis del propi festival que és promocionar l’anglès i la ciutat de Tortosa i les Terres de l’Ebre. Les jugadores de l’equip gal·les estaran allotjades en cases de diverses famílies de la ciutat, com una fórmula d’intercanvi, i la promoció del territori es garanteix amb la presència al torneig dels dos clubs de futbol més importants de Catalunya, Barça i Espanyol.

L’altre aspecte destacat és el fet que siguin equips sèniors femenins, amb jugadores de les considerades séniors, per tal de demostrar la importància que té poder continuar fent esport després de la fase amateur o professional. Des del festival  també esperen aportar el seu granet d’arena per la campanya recentment posada en marxa que reivindica la presència de l’esport femení als mitjans de comunicació, al compartir l’objectiu d’avançar cap a la plena igualtat, trencar estereotips i consolidar referents femenins per a infants i joves, que massa sovint només tenen com a referents els esportistes masculins.

El suport organitzatiu d’institucions com l’Ajuntament de Tortosa, l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Futbol, els Consells Esportius de Catalunya, l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, i empreses privades  com MIC Football, SB Hotels, Enjoy Ebre o Publiart fan pensar que el torneig pugui tenir continuïtat en posteriors edicions del festival.

 

Penarth Women Football FC de Gal·les | Cedida

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 66 = 68

Últimes notícies