IniciFutbol2ª CatalanaEl Tortosa perd el segon lloc però manté el coixí respecte al...

El Tortosa perd el segon lloc però manté el coixí respecte al quart classificat

El CD Tortosa veu com se li ha complicat la possibilitat d’accedir a l’ascens a primera catalana, després d’haver pogut sumar només un punt en tres partits de la segona fase. La lectura positiva que fan els de la capital del Baix Ebre, és que els quatre punts de marge que portaven respecte al quart classificat, que marca el llindar d’aquestes tres places d’ascens directes, es manté a quatre punts de distància, ara respecte al Jesús i Maria que ha passat a ocupar la quarta plaça del grup, amb 38 punts. A la vegada, el fet de no haver guanyat cap dels tres compromisos que ha disputat el conjunt de Jordi Fabregat, però, li ha suposat en aquesta jornada perdre la segona posició del grup en detriment de l’Ebre Escola. Els de l’Escola, se situaven provisionalment segons i es veien afavorits per l’empat a dos del Tortosa davant un Ulldecona que va poder aixecar el marcador advers en tres minuts de marge durant la primera meitat i veien com els roig-i-blancs eren capaços d’equilibrar la situació durant els segons quaranta-cinc minuts.

El partit va tindre uns prolegòmens amb el lliurament d’una placa a Peque, de mans del president Mariano Curto, com autor del gol 4800 en lliga de l’entitat tortosina que precedia al minut de silenci en record dels tres joves jugadors del futbol base del CF Camarles, Alejandro, Pau i Marc, que diumenge passat van perdre la vida en un accident de trànsit quan es desplaçaven al Pinell de Brai on jugava el filial camarlenc.

Els dos conjunts eren conscients que no podien fallar en aquesta jornada, després de les dos ensopegades dels de Fabregat en els dos primers compromisos i els falduts, per a intentar seguir enganxats a la lluita per disputar l’ascens. Així doncs, es va poder veure un partit amb molt de desgast i amb molta competitivitat on van hi haure fases del joc amb domini altern. Els ulldeconencs plantejaven d’entrada un forta pressió sobre la sortida de pilota del conjunt local, que malgrat tot als deu minuts podien superar els roig-i-blancs, generant una arribada per banda esquerra en una pilota filtrada per a l’internada de Yassine que entre Deco i un atent Selu li taponaven bé l’angle de rematada. En aquesta acció van exisitir lleugeres protestes dels del Baix Ebre, en considerar que Deco arribava tard i colpejava el turmell del jugador roig-i-blanc. Tot i això, el domini territorial era esteril del Tortosa, que no es va trobar còmode per la forta pressió a la zona ampla dels de Moha, que generarien la primera arribada per la dreta on Balada des del vértex de l’àrea provava fortuna però no podia superar a un atent Gerard que desviava la rematada a córner. Però de mica en mica, els tortosins guanyaven en profunditat i Miky Torondel, que trencava bé el fora de joc, tindria una claríssima oportunitat (27′) trobant de nou l’encert del porter faldut, que li tapava molt bé la sortida pràcticament fins a la frontal, afavorint-li el rebot que amb el cap rematava i trobava la interposició d’un defensor, que a sobre de la línia, acabava refusant el perill amb el cap a córner. A partir d’aquesta acció va iniciar una fase de domini local, que va generar opcions molt clares, com per haver encarrilat el partit. Dos minuts més tard, en disposarien d’una altra a peus de Yassine, que pràcticament escapant-se des de camp propi es presentava a la frontal de l’àrea on de nou un Selu imperial, li tapava molt bé els espais i refusava amb el cos el perill (29′). L’assetjament tortosí era evident. I tan sols un minut més tard, Ibra, provava fortuna amb un tret exterior al que responia el porter ulldeconenc amb una aturada providencial, desviant a córner. Tantes vegades va provar-ho el Tortosa, que a la següent es generaria l’acció del gol. Jugada iniciada per Gisbert, que obria a l’esquerra per a Rafa Llop que s’internava en diagonal i la passada cap a la corona de l’àrea afavoria a Ibra que burxot la creuava lluny de l’abast del porter ulldeconenc i anotava el primer gol del partit. Semblava que s’encarrilava el triomf tortosí. Però l’Ulldecona, en comptes d’enfonsar-se, va fer una passa endavant i va anar a buscar l’empat immediatament. En una cessió enrera de Roger cap al seu porter Gerard, la pilota era refusada defectuosament caent-li al cap de Balada que prolongava cap a Pere Estellé a la frontal, que feia una vaselina precisa que establia l’empat al marcador. El gol, li va fer mal al Tortosa. Que veia com tan sols un minut després, en un córner rebutjat per Rafa Llop, la pilota arribava al segon pal on guanyava l’acció a l’esquena dels defensors Òscar Querol, que llançant-se en planxa amb el cap superava a Gerard i li donava la volta al marcador a poc d’arribar al descans.

A la represa, els tortosins van mirar d’arriscar, conscients que aquesta derrota els podia complicar molt. Una situació que propiciava els espais a les esquenes que van saber aprofitar els ulldeconecs, per a gaudir de dos oportunitats molt clares per a sentenciar. Als 53′ en una passada filtrada per Balada, Callarisa es presentava sol davant Gerard, perdent la verticalitat amb el control i l’intent de vaselina era ben controlat pel porter tortosí. La rèplica local, la tenia Albert Arnau, qui recollia el refús d’una falta lateral al vèrtex esquerre de l’àrea i la seua canonada es perdia molt prop de la creueta de la porteria de Selu. Torn per a l’Ulldecona, quan Balada sorprenia per banda esquerra escapant-se en velocitat, però la seua rematada s’estavellava a l’exterior de la xarxa (61′). Però, la següent acció atacant dels de Fabregat acabaria amb el gol de l’empat, després d’un refús defensiu contundent de Gisbert, la pilota li caia a la línia de mijtos a Marc Fabregat que en l’intent de refús rebotava sobre el cos de Peke i originava un rebot que afavoria a Kebba que encarava totalment sol al porter al que superava en una rematada rasa i ajustada al primer pal. A partir del 2-2, el partit va entrar en una fase on els intents atacants roig-i-blancs no van tenir excessiva claredat i el marcador no es mouria més, deixant així les taules.

Podeu veure el reportatge del partit a partir del minut 53:18 del programa Minut 91 de Esports TE:

CD TORTOSA, 2
CF ULLDECONA, 2

CD Tortosa: Gerard, Gisbert, Roger, Manu, Arnau Beltrán, Dome, Ibra (Edgar, 67’), Rafa Llop, Peke, Miky Torondel (Kebba, 56’), Yassine (Genís Arrastraria, 67’).

CF Ulldecona: Selu, Joan Martínez, Marc Fabregat (Escalera, 72’), Òscar Querol, Escala, Eric, Pere Estellé, Jawad (Cardona, 70’), Callarisa, Balada (Forné, 83’), Dani Quesada.

Àrbitre: Pau Cámara Tolós, assistit per David Sampedro Bedmar i Albert Asens Moreso, del comitè tècnic arbitral de Tarragona. Va mostrar targetes grogues a Arnau Beltrán (29’) i Manu (69’) del CD Tortosa i per a Escala (66’), Eric (66’), Pere Estellé (82’) i Cardona (89’) del CF Ulldecona.

Gols: 1-0, Ibra (37’); 1-1, Pere Estellé (39’); 1-2, Òscar Querol (42’); 2-2, Kebba (68’).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la tercea jornada a la fase d’ascens al grup 6è. de segona catalana, clicant la imatge inferior: