IniciFutbol1ª CatalanaL'Ascó dóna la sorpresa encadenant la tercera victòria seguida per primer cop...

L’Ascó dóna la sorpresa encadenant la tercera victòria seguida per primer cop a la lliga

Era un partit per a doctorar-se. I l’Ascó va sumar la tercera victòria consecutiva al camp d’un dels aspirants a l’ascens a la Superlliga de cara a la temporada vinent, el Santboià que malgrat la derrota tanca les quatre places per poder ascendir a final de la campanya.

Va sorprendre d’entrada un conjunt riberenc, que reforçat anímicament per les dos victòries que havia assolit en les dos jornades precedents, sortien molt concentrats i als primers compassos desaprofitaven dos accions d’Arkoh i Jani Roca, que el porter local s’encarregava d’evitar que acabessin al fons de la xarxa local. Fruit d’aquest ímpetu, Enric Cubells, als vuit minuts de joc ja no perdonava i enviava un gran xut al segon pal des del vèrtex de l’àrea per avançar als asconencs que donaven la momentània sorpresa. Albert Roca de cap, perdonava l’opció del 0-2 al quart d’hora. Del possible segon gol de l’Ascó es passava a l’empat, arran d’una acció de Sergi per l’esquerra que centrava a l’àrea on Abde es presentava sol davant el porter al que batia amb una rematada creuada. La intensitat en què havia començat el duel, s’equilibrava i no disposarien de més accions fins marxar als vestidors al descans.

A la represa, però, un Ascó molt endollat tornava a dominar el primer quart que aprofitava per marcar tres gols més que situaven un parcial contundent d’1-4. Primer era Enric Cubells qui culminava un ràpid contracop quan tan sols s’havien disputat tres minuts de la represa. Konu, que havia entrat al camp feia tan sols dos minuts, en la primera pilota que tocava pràcticament aprofitava un rebot de la defensa dins la frontal i es quedava sol davant el porter local a qui superava amb una rematada ajustada, ampliant així la renda del conjunt de Jordi López quan s’havien disputat deu minuts de la represa. Aquests dos gols van deixar a l’equip local sense idees, una circumstància que l’Ascó sabia aprofitar a la perfecció quan Hamza marcava el quart, després d’un rebot que l’afavoria i definia des de l’interior de l’àrea amb una volea al pal llarg que incrementava més la sorpresa. A partir d’aquí, i a la desesperada, els locals buscaven la reacció davant un conjunt ebrenc molt ben plantat sobre el terreny de joc. Tot i això, a falta d’un quart per al final, Saliou treia profit d’un córner per a tornar a donar esperances als barcelonins fent el que significava el 2 a 4. Esperonats pel gol els locals buscaven a la heròica com a mínim empatar. Pràcticament en l’afegit, arribava el tercer gol local, que no evitaria que els tres punts marxessin cap a Ascó, després d’una internada per banda del mateix Saliou que va desbordar al defensor i cedia en safata de plata el gol cap a l’Arnau que ajustava les diferències al marcador. En el temps extra, concedit pel col·legiat, fins i tot van disposar de l’opció de l’empat quan Oltra estava a punt d’aprofitar una acció embarrullada dins l’àrea visitant, però el seu xut marxava fregant el travesser de la porta de Lluc.

FC SANTBOIÀ, 3
FC ASCÓ, 4

FC Santboià: Adrian, Marcos, Álex, Villegas (Nick, 80’), Sergi Gómez (Lucas René, 63’), Robert, Ferran (Guillermo, 56’), Iker, Saliou, Batista (Arnau, 56’), Abde (Rosa, 63’).

FC Ascó: Lluc, Roda (Jawad, 72’), Sergio Cáliz, Albert Roca (Facu, 81’), Arnau Cervelló, Ferran Meseguer, Jani Roca (Nacho, 63’), Boateng (Konu, 53’), Arkoh (Sidi, 45’), Hamza, Enric Cubells.

Àrbitre: Aleix Blanch Orduña, assistit per Víctor Gutiérrez Pérez i José Juan Barroso Palmero, de la delegació arbitral de Granollers. Van amonestar a Sergi Gómez (18’), Álex (66’), Guillermo (89’) del FC Santboià i per a Arnau Cervelló (39’), Facu (44’), Roda (60’) i Sergio Cáliz (89’) del FC Ascó.

Gols: 0-1, Enric Cubells (8’); 1-1, Abde (21’); 1-2, Enric Cublells (48’); 1-3, Konu (55’); 1-4, Hamza (59’); 2-4, Saliou (75’); 3-4, Arnau (88’).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la vintena jornada al grup tercer de la primera catalana, clicant la imatge inferior: