IniciFutbol2ª CatalanaEl Tortosa remunta a la segona part davant el Remolins-Bítem i suma...

El Tortosa remunta a la segona part davant el Remolins-Bítem i suma la primera victòria (3-2)

Soferta i treballada victòria del CD Tortosa per un ajustat 3-2 havent de remuntar un marcador advers al descans per 1-2 davant un bon Remolins-Bítem que va vendre cara la seua pell i que va acabar indignat amb l’arbitratge per una acció en la que reclamaven un penal a les acaballes sobre Xavi Margalef.

Foto històrica amb els dos presidents de les dues entitats, Mariano Curto pel CD Tortosa, i Joaquin Roda del Remolins-Bítem, acompanyants pel regidor d’esports de l’ajuntament de Tortosa, Ximo Martorell, el delegat federatiu de les Terres de l’Ebre, Miquel Piñol, i els seus directius. Foto: Jesús Ferrando (Ebresports)

Després d’un impàs on tots dos conjunts s’estudiaven als sis minuts una acció personal de Peke per la dreta, que marxava de Xexu i Rovira arribava fins a la línia de fons i intentava sorprendre a Aleix Reolid al primer pal que refusava a córner. Era l’avís previ al gol roig-i-blanc que els avançava al marcador.

Onze inicial del Remolins-Bítem. Foto: Jesús Ferrando (Ebresports)

Deu minuts més tard, una jugada de tiralínies del Tortosa, en una pilota filtrada a la dreta per a Pau Miralles, que es desfeia de la marca, li permetia arribar fins la línia de fons i centrar al primer pal on s’anticipava Ibra i ficava la punta del peu rematant al primer pal i superant a Aleix Reolid, fent així el primer gol del partit. Van sortir millor els de Jordi Fabregat, que ho seguien intentant i en dues ocasions perdonaven el segon gol. Primer, en una acció personal d’Ibra, que arrancava des de davant la banqueta local, es desfeia de fins a tres rivals i acabava rematant excessivament creuat al costat del pal dret de la porta visitant (21′). La més clara, però, la tenia dos minuts després, quan a la sortida d’un córner en acció d’estratègia la pentinava amb el cap enrera Manu al segon pal i Ibra damunt la frontal de la petita volia rematar excessivament alt, tocant al travesser i perdent-se fora de porteria, quan ho tenia tot a plaer per a incrementar les diferències. Però tot va canviar, quan cinc minuts més tard una acció sense aparent perill a la que el porter Gerard arribava amb total ventatja per a blocar la pilota al vèrtex dret, se li escapava el control i acabava derribant a Viña a l’interior de la gran assenyalant-se penal i la conseqüent targeta groga al porter local. Antón s’encarregava d’executar-lo i enganyava a Gerard amb una rematada a la seua dreta restablint la igualtat al marcador (29′). Dos minuts més tard, jugada polèmica a l’àrea visitant. Ibra arrancava des de camp propi i guanyava per potència i velocitat a Brian i quan entrava dins l’àrea era lleugerament subjectat per la samarreta, acabant l’acció amb una rematada que sortia fregant la base del pal esquerre de la porta visitant, reclamant el penal tota la banqueta tortosina. A quatre minuts per arribar al descans, en la segona arribada als dominis locals dels de Jordi Vallés, Jordi López aprofitava una pilota en profunditat per la dreta on feia la passada de la mort per a Antón, que després de driblar cap a la dreta al seu defensor a la frontal de l’àrea, en una acció de gran qualitat tècnica, connectava un obús que superava al porter roig-i-blanc i li donava la volta al marcador. Tot i el cop psicològic rebut, ho va seguir intentant el Tortosa, i Arnau provava fortuna des del vèrtex esquerre de l’àrea, però la pilota marxava desviada al costat de la creueta esquerra de la porteria visitant (43′). Era la darrera acció d’una primera part molt intensa.

A la represa, els tortosins sortien convençuts a remuntar el marcador i poc van tardar en generar perill quan als quatre minuts Peke rematava potent una acció per l’esquerra de l’atac, refusant en primera instància Aleix Reolid amb una bona intervenció i el refús li caia a la dreta a peus de Joan Gisbert que incorporat a l’atac des del lateral dret aprofitava el rebuitg i connectava una volea potent a mitja altura que significava l’empat a dos gols. El partit a partir del 2-2 s’anivellava i no era fins al quart de la represa que tornaven a trepitjar àrea en una centrada des de la dreta on es reclamava tímidament al segon pal una tivada de la samarreta a Arnau Beltran. En el següent atac Peke desbordava per la dreta fins la línia de fons i la cedia enrera on Pau Miralles arribava excessivament forçat a la rematada que es perdia al costat del pal esquerre de la porta d’Aleix Reolid. Eren els minuts de major presència ofensiva dels de Fabregat que tres minuts després tindrien una altra ocasió en una bona triangulació per banda esquerra que li arribava a Rafa Llop que habilitava a Peke, completament sol dins l’àrea i remata sortint-li mossegada salvant l’acció la defensa visitant baix dels pals. Tanta era la insistència local, que al final va tenir premi en una acció d’estratègia a la sortida d’un córner des de la dreta, que posaven al segon pal i Marc Bernardo amb el cap consumava la remuntada (77′). Amb la inèrcia del 3-2 els tortosins buscaven tancar el partit en una acció de lluita de Pau Cardona, que aconseguia fer-se amb la pilota al carril esquerre i encarar cap a porta finalment taponant la defensa visitant l’intent de la seva rematada i el rebuitg li caia a Ibra que demorava la seva rematada que li quedava franca per a empalar i finalment la defensa visitant podia allunyar el perill. Els minuts avançaven i els de Bítem a la desesperada, van generar una acció polèmica que van reclamar com a penal, en una acció on Xavi Margalef aprofundia pel lateral dret de l’àrea i quan es disposava a rematar era empentat per darrera, reclamant ostensiblement tant els jugadors com la banqueta visitant la pena màxima (88′).

En resum, un partit molt intens on la capacitat de reacció dels de Jordi Fabregat van ser capaços d’aixecar un marcador advers davant un conjunt de Jordi Vallés que va deixar molt bona impressió al municipal Josep Otero.

CD TORTOSA, 3
UE REMOLINS-BÍTEM, 2

Formació dels dos capitans, Dome pel CD Tortosa i Xexu per la UE Remolins-Bítem, amb la tripleta arbitral. Foto: Jesús Ferrando (Ebresports)

CD Tortosa: Gerard, Gisbert, Marc Bernardo, Manu, Arnau Beltran, Dome (Sorolla, 88′), Rafa Llop, Peke (Nabil, 88′), Kabir (Pau Cardona, 60′), Ibra (Kebba, 60′), Pau Miralles (Ferran Esquerré, 88′).

UE Remolins-Bítem: Aleix Reolid, Vilarroya, Juanjo Rovira (Mica, 81′), Brian, Xexu, Gerard Franch (Luisito, 81′), Víctor Paulino (Emili, 60′), Viña (Noguera, 60′), Xavi Margalef, Anton (Toni Ondozábal, 81′), Jordi López.

Àrbitre: Aitor Vázques Miranda, assistit a les bandes per Bali Hernández Giné i Óscar Punzano Olivé del comitè tècnic arbitral de Tarragona. Targetes per a Gerard (29′), Rafa Llop (55′) i Kebba (89′) dels tortosins i per a Juanjo Rovira (44′) i Víctor Paulino (57′) dels remolinencs-bitemeros.

Gols: 1-0, Ibra (16’); 1-1, Anton (p) (29’); 1-2, Anton (41′); 2-2, Joan Gisbert (49′); 3-2, Marc Bernardo (77′).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la segona jornada del campionat al subgrup 6B de la segona catalana, clicant la imatge inferior: