IniciFutbol2ª CatalanaEl Tortosa tot i quedar-se en deu al primer minut goleja l'Ampolla...

El Tortosa tot i quedar-se en deu al primer minut goleja l’Ampolla (4-1)

El Tortosa va sumar una victòria balsàmica i de mèrit, en un partit en el que es va complicar quan al primer minut es quedaven en deu per l’expulsió de Genís Arrastraria i el penal el transformava Carles. L’Ampolla a la contra van gaudir de dos clares ocasions per ampliar l’electrònic. Reacció fulgurant dels roig-i-blancs, que tot i la inferioritat veien com deixaven el partit encarrilat després dels gols de Kebba i a la sortida d’un córner quan se li escapava la pilota a Ramón. Als quatre de la represa, el debutant Ion Perelló marcava de remat suau i feia el 4 a 1 que ja seria definitiu, davant un Ampolla que no va poder inquietar la porteria defensada per Gerard, en el partit que han estat més desafortunats.

Kebba va ser protagonista sent l’autor de dos gols. Foto: Carlos López (Premsa CD Tortosa)

El partit va tenir un inici elèctric en el que es va passar de l’1-0 al 0-1 i quedar-se en inferioritat els locals. Una passada filtrada des de la línia de mitjos a l’esquena de la defensa habilitava a Kebba completament sol sobre el punt de penal, i Ramon amb una molt bona intervenció evitava el primer gol dels tortosins, tot i que la jugada estaria anul·lada per un fora de joc del tot innexistent als trenta segons de partit. De la sacada del fora de joc, s’originava l’acció del penal i l’expulsió dels tortosins. Servei en llarg de Ramon des de porteria pròpia, que agafava descol·locada a la defensa local i guanyava l’acció Carles que trencava al porter Gerard fora de l’àrea i quan es disposava a rematar era subjectat per Genís Arrastraria a l’interior de la gran, sent l’últim home, i deixava als de Jordi Fabregat en inferioritat pel que restava de confrontació. Carles s’encarregava d’executar la pena màxima i la traduïa en el vuitè gol de la temporada per al davanter ampollero posant en avantatge als de Mario Javaloyes que veien com se’ls hi posava el partit en una situació propícia. Els ampolleros van perdonar en aquesta fase inicial dos ocasions molt clares per a fer el segon i ficar més terra de per mig. En la primera no van encertar a rematar entre Enric Salas i Ferran Luís, sols davant el porter roig-i-blanc, i la pilota s’acabava perdent fora de porta. I la segona, molt més clara, quan en una bona triangulació de l’Ampolla per banda dreta la pilota li arribava a Enric Salas, que amb tot a plaer al segon pal, rematava per sobre el travesser quan ho tenia tot a plaer per a marcar i ampliar la renda al marcador. Del possible 0-2, es va passar a l’empat a un gol, en una centrada des de l’esquerra que Kebba rematava a boca de canó amb el cap, i després de tocar al travesser li tocava al taló del porter amb la mala fortuna que el rebot del ferro s’acabava introduïnt dins la seua pròpia porteria. A partir de l’empat, el partit adquiria un altre escenari. L’Ampolla va veure com la reacció del Tortosa amb deu, culminava en dos gols en els últims cinc minuts de la primera meitat. El primer, al minut 41, en una jugada personal de Kebba per l’esquerra que rematava al primer pal trobant a un Ramon ben col·locat que refusava i davant la passivitat defensiva visitant recollia el refús i després d’un control amb el pit, rematava ras al primer pal i superava aquest cop sí l’estirada del porter ampollero. Dos minuts més tard, en una acció desafortunada de Ramon, la sortida d’un córner des de la dreta, se li escapava de les mans i acabava entrant dins la pròpia porteria ampliant així l’avantatge tortosí. Fins i tot, en l’afegit, propi Peque va tenir va poder fer el quart però el seu remat es va perdre desviat.

Ion Perelló, va tenir un debut immillorable amb el conjunt roig-i-blanc, sent l’autor del quart gol a l’inici de la represa. Foto: Carlos López (Premsa CD Tortosa)

Un avantatge, que als primers compassos de la represa tindria continuïtat amb el quart que ampliava el correctiu quan una internada per l’esquerra del debutant Ion Perelló, acabava establint el quart que deixava el partit vist per a sentència (49′). L’Ampolla es va quedar sense capacitat de reacció i Pau Miralles va tenir una opció per a completar la ‘maneta’ quan es quedava sol damunt del punt de penal, però Ramon es refeia de l’errada del tercer gol, i feia una gran aturada per evitar-ho. El partit es trencava en aquesta fase i Ferran Luís va tindre una clara ocasió per l’esquerra de l’àrea topant davant un encertat Gerard que li tapava molt bé l’angle de rematada desviant amb el cos l’esfèric i evitant que es puguessin enganxar al partit amb el 4-2, als nou minuts de la represa. Noves accions dels tortosins, que van generar les més clares per a ampliar l’avantatge en una nova intervenció miraculosa de Ramon que salvava sobre la mateixa línia una rematada de cap de Kebba i poc després un obús des de la frontal de Kabir que repelia el pal dret de la porta visitant.

En definitiva, victòria balsàmica després de l’ensopegada de la setmana anterior d’un Tortosa que amb deu va ser pragmàtic i resolutiu a les àrees, amb tres punts que el retornen dintre de les posicons d’ascens en detriment d’un Ampolla que va completar la pitjor actuació del que es porta de campionat.

Sala de premsa:

Mario Javaloyes, tècnic ampollero, es lamentava de les ocasions fallades amb el 0-1 “vam tenir dos accions molt bones quan el partit se’ns posava de cara amb el primer gol de Carles al primer minut i l’expulsió de Genís al primer minut de joc. Enric i Ferran no van estar encertats per ampliar el bagatge ofensiu i pràcticament sentenciar el partit. Tot i això, el Tortosa es va quedar en línia de tres després de l’expulsió i va estar còmode. Per contra, natros no ens vam saber adaptar a la situació i el gol de l’empat ens va fer molt de mal. Ens va provocar ansietat i nervis i això juntament amb la lesió de Jusi, ens va desconcentrar i desestructurar a nivell defensiu. Ells se van trobar amb el 2-1 i estaven còmodes sobre el terreny de joc, tot i jugar en un menys i arran d’un córner la pilota se li escapava al nostre porter i acabava significant el tercer abans del descans” ens relatava Javaloyes. “Vam intentar canviar coses als vestidors i millorar, però només arrencar encaixàvem el quart gol i el partit ja va quedar vist per sentència. No vam fer la lectura correcta i no vam estar com teníem que estar. Natros vam fer el pitjor partit de la temporada fins ara. La lliga està molt apretada i hem de girar full i mirar al partit davant el Remolins-Bítem d’aquesta setmana” reblava l’entrenador ampollero.

CD TORTOSA, 4
CF L’AMPOLLA, 1

Onze inicial del CD Tortosa en el partit davant l’Ampolla. Foto: Carlos López (Premsa CD Tortosa)

CD Tortosa: Gerard, Gisbert, Manu, Genís Arrastraria, Dome, Ibra (Kabir, 37’), Peke (Pau Cardona, 68’), Kebba (Nabil, 76’), Arnau Beltran, Pau Miralles (Escribà, 55’), Ion Perelló (Rafa Llop, 68’).

CF l’Ampolla: Ramón, Lluís Fabregat (Erik Garrido, 76’), Jordi Tomàs, Joel, Enric Salas, Duran, Carles, Edu Sosa, Ferran Luís, Jusi (Pol, 31’), David Ramírez (Dani Casas, 64’).

Àrbitre: Marc Lladó Aina, amb Víctor Tosas Aliaga i Arnau Segu Rabasó, de Tarragona. Grogues per a Dome (47’) del Tortosa i per a Ferran Luís (14’) i Edu Sosa (24’) de l’Ampolla. Roja directa a Genís Arrastraria (1’) dels locals.

Gols: 0-1, Carles (p) (1’); 1-1, Kebba (25’); 2-1 Kebba (41’); 3-1, Ramón (pp) (43’); 4-1, Ion Perelló (49’).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la sisena jornada del campionat al subgrup 6B de la segona catalana, clicant la imatge inferior: