IniciHandbolEl tortosí Toni Malla aconseguix l'ascens a lliga ASOBAL amb el Puerto...

El tortosí Toni Malla aconseguix l’ascens a lliga ASOBAL amb el Puerto Sagunto!

El tortosí Toni Malla i el Puerto Sagunto, són d’ASOBAL! Després d’una temporada gairebé immaculada, on han cedit en un únic partit davant l’Eivissa en el darrer partit de la primera fase (20-24) i empataven tres compromisos tan sols davant el Barça B (29-29), l’Alacant (33-33) i el Trops Málaga (21-21), una segona volta on han estat implacables sumant cinc victòries en cinc compromisos, ha acabat certificant a falta de tres jornades l’anhelat ascens a la categoria que fa dos temporades enrera van perdre i tornen a estar entre l’èlit de l’handbol estatal.

Ho han aconseguit després de superar davant un Ovni entregat al Villa de Aranda i combinar-ho amb la victòria del Málaga davant el segon classificat el Navas (29-23). Un combinació que feia que fos realitat el somni de l’ascens per al conjunt que ha entrenat durant les dos darreres temporades el tortosí Toni Malla.

El partit va tenir un inici on els valencians van anar de menys a més i on trencaven el partit als quinze minuts de joc, gràcies a una ferrea defensa i un encert encomiable en atac, destacant l’actuació de Del Valle, Porras, Poveda i des dels extrems, Nil i Manzano. A mesura que avançaven els minuts l’avantatge es feia més gran per als locals, que arribaven a marxar de quatre gols. Tot i això, al descans campejava un marcador de 16 a 13 favorable als de Sagunt, que tenien a tocar la possibilitat de sentenciar la classificació i l’ascens a la màxima categoria de l’handbol estatal.

Després del descans, els de Malla seguien imposant-se i aconseguien marxar amb un màxim avantatge de set gols de distància, passats els deu minuts. L’ascens estava a tocar! I més després de les notícies que arribaven des de Málaga. Amb una gran actuació del porter Dani Martínez i una gran actuació coral de l’equip tant en atac com en defensa, s’aconseguia resoldre el duel i la carambola es feia efectiva, donant pas a la bogeria de afició, equip, staff tècnic i dirigents que es fonien en la celebració d’una fita i com cantava l’afició: el Puerto és de ASOBAL!

FERTIBERIA BM PUERTO SAGUNTO, 31 (16)
TUBOS DE ARANDA VILLA DE ARANDA, 22 (13)

Fertiberia BM Puerto Sagunto: Ignasi Admella, Porras (5), Alex Ortega (2), Nil Montserrat (2), Álvaro Del Valle (4), Aron Díaz, Pau Ferre (2), Daniel Martínez (2) Adrián Nolasco (1), Arnau Fernández (1), Manzano (1), Sedano (2), Albizu (2), Poveda (5), David López (1), Olivares (1).
Tubos de Aranda Villa de Aranda: Mauro, Alejandro, Alberto (1), Ander (5), Magnol, Víctor Megias (1), Alberto, Javier Domingo (1), Marcos (1), Guillermo, Palacios (4), Víctor Manuel Deco (3), Enebral (1), Álex Berbel (5), Adrian Hernando, Pablo Herranz.
Àbitres: Jose Alberto Romero Cruz i Enrique Javier Romero Cruz. Van amonestar aÁlvaro del Valle (02:40) i als visitants Pablo Herranz (04:55) i a l’entrenador Mariano Ortega (38:56). Van excloure pel Fertiberia BM Puerto Sagunto a Álvaro del Valle (35:22) i Arnau Fernández (27:32) i a Víctor Enebral (50:32) i Pablo Herranz (13:15) pels visitants.
Parcials: 1-1 (5′); 4-3 (10′); 9-3 (15′); 10-6 (20′); 15-10 (25′); 16-13 (descans); 18-14 (35′); 23-16 (40′); 25-16 (45′); 25-19 (50′); 29-21 (55′); 31-22 (final).

Podeu veure la taula classificatòria de la Divisió d’Honor Masculina Plata en la promoció d’ascens, a la cinquena jornada del campionat de lliga, clicant a la imatge inferior: