IniciPoliesportiuCiclismeEl Tour de Gran Bretanya se suspén per la mort d'Isabel II,...

El Tour de Gran Bretanya se suspén per la mort d’Isabel II, amb Edu Prades en dotzena posició

Edu Prades ha ocupat la dotzena posició al Tour de Gran Bretanya, que s’ha suspés en senyal de dol, a causa de la mort de la reina Isabel II, segons va anunciar en un comunicat oficial l’organització, minuts després d’haver confirmat primerament que no es disputaria l’etapa de divendres.

A més de la declaració anterior en relació amb la cancel·lació de la sisena etapa de Tewkesbury-Gloucester (170,9 km.), com a mostra de respecte després de la mort de la Reina, els organitzadors de l’AJ Bell Tour de Gran Bretanya també van confirmar que la sèptima etapa de Dorset i l’octava de l’Illa de Wight van quedar definitivament cancel·lades. Aquesta decisió es va prendre a consulta amb les parts interessades i els socis a la llum de les circumstàncies operatives, inclosa la reassignació comprensible dels recursos policials en aquest moment.

Per tant, la classificació final ha estat la que figurava després de la conclusió de la cinquena etapa el dijous 8 de setembre, amb triomf per a Gonzalo Serrano (Movistar Team), amb un temps de 20:53’01”, amb segon i tercer lloc del britànic Thomas Pidcock i Omar Fraile a 3 i 7 segons respectivament, els dos components de l’equip Ineos Grenadiers.

Eduard Prades ha estat el tercer dels participants espanyols, i el millor de l’equip Caja Rural-Seguros RGA, que competia per segon any consecutiu en la prova ciclista de més prestigi del Regne Unit. El ciclista canareu ha ocupat la dotzena posició, a 28 segons del guanyador, i ha estat un dels protagonistes destacats, entrant sempre en posicions privilegiades. En la primera etapa, Aberdeen-Glenshee Ski Centre (183,1 Km.), dominada per Corbin Strong de Nova Zelanda, amb 4:36’37”, va entrar en vint-i-cinquena posició amb el mateix temps que el guanyador. En la segona, Hawick-Duns (175,2 Km.), es va imposar el neerlandés Caes Bol amb 4:08’35”, el mateix registre que Prades, que ocupava el vuité lloc. En la tercera, Durham-Sunderland (163,6 Km.), va ser vint-i-sisé amb 4:05’33”, com el belga Kamel Bonneu, primer classificat. A 13 segons de Gonzalo Serrano, el més ràpid amb 3:40’38”, en tretzena posición, va entrar en meta de la quarta, Redcar Duncombe Parck Hemsley (149,5 Km.), i en la quinta, West Bridgford-Mansfield (186,8 Km.), va finalitzar setzé amb el mateix registre que el belga Jodi Meeus, vencedor amb 4:21’40”.

La prova de gran atractiu per als espectadors i corredors, constava de 8 etapes, i més de 1.350 quilòmetres de nord a sud del Regne Unit en una volta ProSeries.