IniciFutbolEl Tribunal Català de l’Esport nega el dret a vot a 175...

El Tribunal Català de l’Esport nega el dret a vot a 175 Clubs sense haver-los escoltat

En relació a la resolució ferma del Tribunal Català de l’Esport que obliga a repetir les eleccions a la Federació Catalana de Futbol, la Junta Directiva expressa la seva sorpresa per una decisió basada en formalismes que atempta clarament contra el dret de sufragi dels clubs catalans.

La Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol (FCF), per acord telemàtic sense sessió, ha pres la decisió d’emetre el següent comunicat, valorant la decisió emesa pel Tribunal Català de l’Esport (TCE), per la qual ordena la repetició de les votacions a la presidència i la Junta Directiva:

  1. La decisió del TCE constitueix un precedent perillós d’ingerència inadmissible en els processos electorals de les federacions esportives catalanes, atès que nega el dret de vot a 175 Clubs, sense que ni tant sols hagin estat escoltats durant la tramitació de l’expedient administratiu.
  1. La nul·litat d’aquests 175 vots se sustenta en mers formalismes en relació a la representació de les entitats esportives, en contraposició a l’exercici d’un dret fonamental com és el de sufragi, exigint-los càrregues administratives que no tenen el deure jurídic de suportar, tal i com ha declarat la pròpia Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya, com per exemple que per emetre el vot el president hagi de manifestar per escrit la seva impossibilitat de representació, o que el representant legal de l’entitat hagi d’exercir el vot proveït d’una escriptura pública que deixi constància del detall dels acords adoptats per la Junta Directiva del Club, conforme qui emetrà el vot.
  1. Que aquest plantejament rigorista i arbitrari restringeix injustificadament el dret a vot de les entitats esportives, que es veuen obligades a dur a terme uns tràmits administratius costosos i desproporcionats, incompatibles amb la doctrina reiterada pel Tribunal Europeu de Drets Humans i el Tribunal Constitucional respecte l’exercici de drets fonamentals.
  1. Que és singularment greu que la decisió s’emeti mentre existeixen obertes diligències a la Fiscalia Provincial de Barcelona sobre presumptes pressions de destacats càrrecs de la Generalitat de Catalunya als membres del TCE, quan la simple sospita respecte l’existència d’aquestes pressions obligava als membres del TCE a abstenir-se, com ha declarat repetidament la doctrina del Tribunal Suprem.
  1. Per totes aquestes raons, s’ha decidit facultar a l’Assessoria Jurídica de l’FCF per tal que emprengui les accions legals que corresponguin per defensar el dret de sufragi de les entitats esportives afectades, sense perjudici de les accions que a títol individual decideixin exercir els membres de la Junta Directiva.

Notícies relacionades:

🔴 #ÚLTIMAHORA! El TCE obliga a la repetició de les eleccions a la Federació Catalana de Futbol

Els Mossos d’Esquadra de Tortosa van rebre denúncies per pressumptes irregularitats a les eleccions de la FCF

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 78 = 82

Últimes notícies