IniciBàsquetEl Viladecans de Paula Curto perd la final de la Lliga Catalana...

El Viladecans de Paula Curto perd la final de la Lliga Catalana davant l’Almeda

El Pavelló Municipal d’Esports Joan Creus de Ripollet ha estat l’escenari, de la 18a edició de la Lliga Nacional Catalana Femenina 2, presentada per AON.

La fase final d’aquesta competició ha estat organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), organitzada pel Club Bàsquet Ripollet, entitat que compleix enguany el seu 90è aniversari, i el recolzament de l’Ajuntament de Ripollet, amb la participació de l’Unilever Viladecans BF, equip en el qual forma part la jugadora ampostina Paula Curto, EKKE CB Lleida, Basket Almeda i Germans Homs-UE Mataró FM, que s’han jugat el títol pel format de Final a Quatre (semifinals i final).

El campió ha estat el Basket Almeda, que en una emocionant final, retransmesa en directe a través de LA XARXA i en streaming per la plataforma XALA!, ha derrotat l’Unilever Viladecans per 49-52. Primer títol de la Lliga Catalana Femenina 2 per al conjunt de Cornellà, que agafa el relleu del Barça CBS, campió de la competició l’any passat. La jugadora del Basket Almeda, Carlota Díaz-Guerra, autora de 16 punts i clau en els minuts finals, ha rebut el guardó de MVP com a millor jugadora de la final. Per part de l’equip de Viladecans, la màxima anotadora ha estat Sílvia Marceló, amb 11 punts.

El desencert ofensiu i el domini de les defenses han marcat els primers instants de la final. Al minut 5 el resultat era d’empat a 4, amb només dos jugadores sumant punts al marcador: Silvia Marceló i Mar Pacheco. Els següents 5 minuts, però, han estat de domini clar de les jugadores de Fernando Gordo, que s’han començat a entonar en atac mentre l’Unilever Viladecans, ha seguit totalment encallat, i el Basket Almeda amb un parcial 1-19 que li ha permés obtenir una renda de 18 punts. Després d’un triple d’Irene Agout, ha reaccionat l’Unilever, i amb un triple de Paula Curto han arribat al descans amb només nou punts de desavantatge (23-31).

La resta del partit ha estat molt igualat, i el Bàsket Almeda, tot i anar sempre per davant en el marcador, ja no s’ha trobat còmode davant un Unilever Viladecans, que a poc a poc ha anat retallant les diferències (36-40). L’escenari no ha canviat en un darrer quart d’infart i de molts nervis, on tot s’ha decidit en l’últim sospir i amb l’encert de Carlota Díaz Guerra autora de dos cistelles clau, per segellar la victòria del seu equip (49-52).

En el partit de semifinal l’Unilever Viladecans va superar en un altre partit molt igualat i emocionant per 63-61 al Germans Homs-UE Mataró BF, jugant Paula Curto, un total de 19 minuts, aconseguint 10 punts, amb 1/4 en tirs lliures, 0/3 de 2, i 3/5 de 3. En la final la jugadora ampostina va estar 22 minuts en pista, anotant 6 punts amb 0/2 de 2 i 2/8 de 3.