IniciPoliesportiuAtletismeEls atletes ebrencs tornen a tenir un destacat protagonisme en la prestigiosa...

Els atletes ebrencs tornen a tenir un destacat protagonisme en la prestigiosa Jean Bouin

La prestigiosa Jean Bouin continua sent propícia per als atletes ebrencs, que de nou en l’edició noranta-novena, han tingut un destacat protagonisme.

La Jean Bouin-Gran Premi Allianz, prova degana en ruta de l’atletisme espanyol, va recorre de nou els carrers de Barcelona, i amb una matinal atlètica molt completa, amb un programa de 15 carreres per a escolars, professionals i les dues carreres Open de 5K i 10K per a tots els corredors populars, amb participació de prop de 8.000 atletes.

Una prova que compta amb un palmarès de participants de luxe, un any més, amb el cor de la prova a la confluència de l’Avinguda Rius i Taulet amb l’avinguda de Maria Cristina, al costat de les fonts màgiques de Montjuïc, sent aquest el punt de sortida de les dues multitudinàries carreres Open de 5K i 10K, amb la diferència que la primera finalitza a l’Arc de Triomf i la de 10.000 metres torna al punt d’origen, després d’endinsar-se pels carrers de la ciutat de Barcelona i amb un recorregut que aquest any a la part final ha estat lleugerament suavitzat.

L’atleta espanyol d’origen marroquí, lias Fifa (AA Catalunya), es va imposar a la categoria masculina de 10 quilòmetres amb un temps de 29’39” segons. L’atleta tortosí, Yassine Ouhdadi, campió paralímpic i resident al CAR de Sant Cugat va ocupar una meritòria dotzena plaça, amb 31’41”.

En la categoria absoluta femenina de la cursa popular, segon lloc de Khadija Mendou (CA Ascó), nomès superada per Laura Heredia, en una cursa amb 717 participants femenines. En la categoria sub-14, campió Marc Benavent (CA Ascó), i subcampió Màxim Valencià (UA Montsià). En la carrera femenina medalla tercer lloc d’Anna Mas (AA Xafatolls).

En sub-10, tercer lloc de Pol Giné (ATE), en sub-18, vuitena posició de Marta Mas (UA Lleida), i en la masculina sexta de Pere Mas (AA Xafatolls). En la carrera de sub 20 i sub 23, Ruth Martí (CA Ascó), va finalitzar en segon lloc.

Queralt Pinyol (CA Ascó), va ser quarta en sub-16 i Queralt Casacuberta (UA Montsià), octava.