IniciFutbolEls clubs amateurs del futbol català s'uneixen per crear l'ACFAC (Associació Club...

Els clubs amateurs del futbol català s’uneixen per crear l’ACFAC (Associació Club de Futbol Aficionat de Catalunya)

ESPORTS // Javier Salamero de l’Associació Blanc i Blava de Lloret, presidirà l’ACFAC (Associació de Clubs de Futbol Aficionat de Catalunya), que es va presentar de forma oficial el passat dijous. Salamero considerava necessària la seua creació. “Lluitarem a favor dels nostres clubs perquè actualment existeix una necessitat de defensar les entitats esportives”.

Va manifestar, que l’ACFAC, és una eina que neix amb la necessitat de multiplicar els esforços, de totes i cadascuna de les entitats esportives representades, defensant els seus interessos. A més, les accions sindicals davant els organismes competents, federacions i institucions dependents tindran el compromís de garantir un retorn eficaç en les demandes dels mateixos clubs associats. “És l’hora d’unir forces. Aquesta associació neix per lluitar a favor dels nostres clubs perquè actualmente existeix la necessitat de defensar les entitats esportives”, destacava Salamero, que a més també va reiterar que “volem una Federació neta, clara i competent”. És el moment de buscar solucions i donar suport als clubs i entitats esportives. Per aquest motiu l’ACFAC té com a finalitats fomentar, promocionar i impulsar el futbol aficionat; representar i defensar els interessos de les entitats associades; oferir un assessorament jurídic a més de recursos administratius; estudiar els riscos de les entitats; i gestionar possibles subvencions.

Preparant la pròxima Assemblea 

Amb l’Assemblea de clubs de la Federació Catalana de Futbol a l’horitzó, el president de l’ACFAC, Javier Salamero, ha proposat una sèrie de punts d’ordre del dia de cara a aquesta fita, perquè puguin sortir beneficiats els clubs del futbol català. El primer és que el vot sigui secret; segon que els clubs no hagin de pagar la quota la temporada vinent, i que el portal del federat tingui una reducció del 50%; que no hi hagi cap descens en cap categoria i que hi hagi els ascensos que siguin possibles; i finalment que tots els membres de l’actual directiva de la Federació Catalana de Futbol, inclòs el president, no rebin retribució ni cap altre sou per les seves funcions durant la temporada 2021-2022.

En defensa dels clubs 

Un dels principals objectius de l’ACFAC és proporcionar eines per defensar els interessos dels clubs del futbol aficionat, i també combatre les injustícies i la corrupció que pugui existir en el futbol català. És per aquest motiu que Daniel Vosseler, director d’Assessorament Jurídic de l’Associació, present durant l’acte de presentació, va confirmar que l’ACFAC es presentarà com a acusació popular en el procés en contra de José Miguel Calle, director general de la FCF, per a gestió deslleial dins la Federació. “Actualment hi ha una causa molt greu, amb una presumpta corrupció i això ens obliga a estar present. Existeix la necessitat d’un organisme que defensi el ‘fair play’ dels clubs”, que d’altra banda, des de l’apartat jurídic de l’ACFAC, ha remarcat que es valoraran i s’estudiaran totes les actuacions possibles davant altres expedients on puguin existir elements de corrupció en el futbol català.

 

Representació ebrenca 

A banda de Javier Salamero (Associació Blanc i Blava de Lloret) com a president de l’ACFAC, també es va oficialitzar la composició de l’estructura de la Junta Directiva, formada per clubs repartits per tot el territori català, la qual pot arribar fins a un màxim de 25, tal com s’estableixen als estatuts. La Junta Constituent de l’ACFAC està formada per Xavier Urbano (CD Can Parellada), secretari general; José Centeno (EE Guineueta CF), tresorer; Eduard Coloma (CF Lloret) i Tamara Peralta (UD Montsant), com a vicepresidents. A més de la Junta Constituent, l’Associació disposa d’una junta directiva, formada pel president Javier Salamero, pel vicepresident, Joaquim Carandell (UE Tona); i els vocals de José Luis Revilla (Athletic Torreroja), Hernan Subirats (UE Rapitenca), Daniel Ramírez (CD Almeda), Pedro Pablo González (CD La Floresta), Carlos Fernández (CF Vilanova del Camí), Jaume Cat (Cellera CF), Remi Nierga (Potenc CE), Ferran Masot (CF Miralcamp) i Jose Manuel Banderas (CF Santa Eulàlia). Cal esmentar que als pròxims dies s’afegiran nous integrants per a la Junta Directiva.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies