IniciFutbolEls equips del futbol i futbol sala català s’uniran amb l’arbitratge contra...

Els equips del futbol i futbol sala català s’uniran amb l’arbitratge contra la violència

Jugadors, tècnics i àrbitres s’abraçaran al cercle central durant un minut abans dels partits, al llarg del mes de maig, a totes les categories d’àmbit territorial, en una acció conjunta arreu de l’estat.

Una protesta conjunta en tot el futbol i futbol sala. La Federació Catalana de Futbol ha aprovat realització d’una acció reivindicativa contra tot tipus de violència als camps i pavellons. Jugadors, jugadores, tècnics i àrbitres saltaran conjuntament al terreny de joc abans de l’inici dels partits, i se situaran tots abraçats al cercle central durant un minut.

Aquesta acció donarà inici a partir d’aquest cap de setmana del 6 i 7 de maig, i s’estendrà al llarg de les quatre jornades de tot el mes de maig, inclosos els dies 13 i 14, el 20 i 21, i el 27 i 28. La protesta es reproduirà en tots els partits de futbol i futbol sala d’àmbit territorial, tant de categories amateurs com de base, d’arreu de l’estat, després de rebre el suport de totes les federacions territorials.

Increment de la violència a camps i pavellons

Foto: FCF

La iniciativa, liderada per la RFEF a través a través d’un comunicat oficial, s’engega després de detectar en els últims mesos un notable increment d’accions violentes en el conjunt de partits, que està tenint una major afectació sobre el col·lectiu arbitral.

Més incidents de públic a Catalunya

Foto: FCF

En el cas de Catalunya, tal com explica l’FCF en una carta dirigida a tots els clubs, l’augment de la violència s’està fent palès principalment a través dels incidents de públic, amb agressions d’espectadors a àrbitres, a jugadors i jugadores, o baralles i batusses entre aficionats.

Així, mentre que la temporada 2018-2019 es van produir 35 incidents greus de públic, enguany, amb la competició encara sense acabar, ja se n’han produït 96. Això suposa un increment del 174,29% d’aquest tipus d’episodis.

Si bé les estadístiques indiquen que els incidents greus només es produeixen en un 0,07% del total de més de 5.000 partits que es disputen setmanalment, la percepció general d’empitjorament de la conducta de determinades persones en els recintes esportius causa una seriosa preocupació, tant a l’FCF, com a totes les entitats i administracions.

En aquest sentit, des de la Federació es demanarà la convocatòria de la Comissió contra la Violència en Espectacles Esportiu de la Generalitat de Catalunya, per abordar i donar resposta a aquesta problemàtica.

L’acció de l’FCF i Mossos d’Esquadra

Foto: FCF

La Federació Catalana de Futbol, en els últims anys, ha implementat múltiples mesures de prevenció i correcció de la violència en les competicions oficials. Entre d’altres, destaca la campanya conjunta amb els Mossos d’Esquadra #JoJugoNet, a la qual també s’hi ha adherit la Federació Catalana de Basquetbol.

Alhora, amb el cos de la Policia de la Generalitat, s’ha estat especialment contundent en la detecció de grups radicals d’espectadors, potencialment perillosos, amb la seva identificació, denúncia administrativa i consegüents sancions de prohibició d’entrada a qualsevol recinte esportiu.

Reflexió sobre la violència a l’esport

Tanmateix, l’ens federatiu es referma en el missatge de lluita decidida contra la violència, i demana a totes les entitats la màxima col·laboració i difusió de la mesura de protesta conjunta entre equips i àrbitres, així com una sentida reflexió sobre el fenomen de la violència a l’esport.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 8 =

Últimes notícies