IniciFutbol1ª CatalanaEls equips ebrencs prefereixen acabar la competició però no veuen factible jugar...

Els equips ebrencs prefereixen acabar la competició però no veuen factible jugar entre setmana

Divendres passat la versió digital del Setmanari l’Ebre avançava la intenció de la FCF d’acabar les competicions a partir del mes de maig incloent jornades intersetmanals per comprimir el calendari restant en un més i mig addicional de competició. Aquesta és la idea amb la qual treballa a dia d’avui la Federació Catalana de Futbol, que té l’esperança que la situació que ha generat el Covid-19 puga resoldre’s durant aquest mes d’abril i les autoritats sanitàries i institucionals puguen autoritzar a reprendre l’activitat esportiva habitual.

El Setmanari l’Ebre ha buscat la reacció dels clubs a aquesta proposta amb una consulta generalitzada i l’opinió dels clubs de l’Ebre és força clara, la majoria volen acabar la temporada però rebutgen en un percentatge molt elevat l’opció de jugar partits entre setmana, una situació que consideren que generaria desigualtat a la competició, dificultats als jugadors, aficionats i entrenadors i un greuge econòmic difícil de superar.

Dels clubs que han accedit mostrar la seua opinió, fins a un 79% considera que no és viable acabar la competició jugant partits entre setmana i només el 21% restant ho considera una opció vàlida i manifesta veure viable la intenció manifestada per la FCF a expenses del que puga allargar-se l’actual estat d’alarma i de quines siguen les recomanacions sanitàries una vegada superat aquest.

Malgrat la negativa generalitzada a l’opció de disputar partits intersetmanals, la major part dels clubs aposta per acabar disputant les jornades restants de la temporada 2019/2020.

El 50% dels clubs que han respost a les qüestions del Setmanari l’Ebre veuen necessari i a la vegada just acabar disputant les jornades restants tot i que en alguns dels casos es considera que aquesta opció seria força complicada si la situació actual acaba allargant-se. Només un 7% considera com a més encertada l’opció d’acabar la temporada fent valer la classificació que figurava en finalitzar la primera volta dels respectius campionats, mentre que el 15% dels clubs consideren que la competició hauria de donar-se per acabada i decidir els ascensos i descensos fent valer la classificació actual. El 28% restant seria partidari de donar per finalitzada la competició però manifesta no tenir una opció clara sobre com resoldre els ascensos i descensos. D’entre els que consideren com a vàlida l’opció de donar per acabada la temporada, una petita part consideraria declarar nul·la la competició actual.

Les xifres mostren una clara voluntat d’intentar seguir endavant amb les jornades restants, una opció que sobretot és escollida per equips que encara tenen en joc possibilitats d’ascens o que actualment lluiten per evitar el descens de categoria. Una bona part dels equips que hi tenen poc en joc durant les jornades que resten de competició fan créixer el percentatge de les opcions que consideren més oportú donar les competicions per finalitzades.

Amb la consulta el que ha quedat palès és que molts equips es mostren preocupats per com podrà reprendre’s la competició si finalment aquesta és l’opció possible. La major part dels equips considera que serà complicat tornar a adaptar-se al ritme de competició després de tantes setmanes sense competir i sense poder entrenar, que els jugadors i els equips afrontaran el restant de la temporada amb una important falta de ritme i que això pot ser el motiu de més lesions, sobretot de caràcter muscular. També queda manifesta una considerable preocupació per si finalment s’aposta i és vàlida l’opció d’acabar el campionat. Alguns clubs consideren que motius de vacances o laborals poden dificultar poder disposar de suficients efectius per poder competir, una situació que la majoria asseguren que es produiria en el cas d’haver de jugar partits entre setmana, considerant que molts jugadors estudien, treballen o viuen lluny del lloc on juguen i es faria molt complicat poder reunir efectius si de fet ja es fa complicat en algunes ocasions tenir prou gent per poder entrenar.

D’entre algunes propostes que els clubs han plantejat, són diversos els que coincideixen amb l’opció de jugar un playoff per decidir ascensos i descensos, l’opció de jugar només en cap de setmana i començar la pròxima temporada algunes setmanes més tard, o la de fer-ho així i incloure jornades en dates festives o en habituals jornades de recuperació durant la temporada 2020/2021. Una preocupació que també ha quedat manifesta és la que han mostrat els clubs pel que fa a la planificació de la pròxima temporada, tant en l’aspecte esportiu (amb menys temps per planificar-la si finalment s’acaben jugant les jornades pendents) i en l’econòmic, ja que alguns clubs consideren que l’opció de jugar entre setmana els produiria una davallada d’ingressos i a la vegada un augment de la despesa resultant, en alguns casos també s’ha manifestat que veuran com es perden ingressos importants que s’aconsegueixen amb l’organització de tornejos de futbol base durant l’estiu i que enguany serà força complicat poder organitzar-los.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 1 =

Últimes notícies