IniciFutbol salaEls Guiamets remunta i sentencia a la pròrroga i ascendeix a primera...

Els Guiamets remunta i sentencia a la pròrroga i ascendeix a primera amb el Batea

Els Guiamets ha fet història i ha aconseguit l’ascens a primera territorial catalana després de derrotar a la pròrroga al Nàstic de Tarragona, en la final d’ascens que es va disputar ahir diumenge al pavelló municipal de Salou, en un gran ambient a les graderies. Per tant, els dos conjunts del grup ebrenc de segona catalana, els terraltins del Batea (que ho van assolir en el darrer partit de lliga davant els del Priorat en un partit d’infart que acabava amb empat a tres gols i li donava als bateans l’ascens per millor coeficient particular) i els prioratins dels Guiamets, han acabat aconseguint pujar de categoria.

Els grana, que havien deixat pel camí a les semifinals al Flix després d’aixecar-li un 4-0 advers i poder remuntar amb un 4-9 definitiu, arribaven al partit amb clares intencions de pujar de categoria i això, juntament amb els nervis del partit que se’ls hi va notar als prioratins d’entrada, va tenir consecució amb el primer gol en el primer minut de partit arran de la sortida d’un córner amb el qual Arnau superava a Albert Segura i complicava les coses per als taronjes. Tocava remar contracorrent i el partit se li posava de cara als tarragonins qui gaudien de la possessió i causava serioses dificultats als del Priorat. Malgrat tot, al contraatac tenien ocasions que no podien aprofitar. A la recta final del primer temps, una recuperació a mitja pista del Nàstic originava el contracop ràpid que acabava amb el segon gol i que ampliava les diferències quan Eloy culminava l’acció i li donava un marge ampli en guanyar els vestidors al temps de descans.

La final d’ascens, se li posava molt coll amunt als Guiamets que van aprofitar el temps dintres als vestidors per esclarir les idees i sortir amb una marxa més, tenint en compte que les segones parts se li donen millor que els primers temps. Aviat es va poder veure que el partit canviava de dinàmica quan als quatre minuts Juli escurçava distàncies al marcador. Això va esperonar als ‘taronjes’ i a la nombrosa afició desplaçada al pavelló salouenc. No obstant això, la pressió alta exercida pel Nàstic sobre la sortida de pilota dels prioratins, va tornar a sorgir efecte quan pràcticament arribats a l’equador del duel (29′) i una intercepció origina el gol d’Oriol que tornava a donar-los dos gols de marge amb l’1-3. La clau va ser que en la següent acció, el màxim golejador dels Guiamets Aleix Martí li retornava les opcions d’arribar a empatar als del Priorat amb el 2-3 (30′). Això els donava ales als d’Adrià Segura que pràcticament en tres minuts li donaven la volta al partit i aconseguien situar-se per davant al marcador gràcies als gos d’Aleix Martí, que empatava dos minuts més tard, i el gol de Marc Castellví que situava el 4-3 a falta de tan sols cinc minuts per al final i que feia esclatar d’alegria a la nombrosa parròquia visitant. Els grana, a la desesperada treien el porter-jugador i dintre el darrer minuts del partit, quan restaven segons per a la botzina final, aconseguien empatar i forçar la pròrroga amb gol de David Batista.

En el temps extra, Aleix Martí li tornava a donar avantatge als prioratins quan es duien tres minuts de la primera meitat de la prolongació. Amb el gol, la bona defensa dels Guiamets davant el joc de cinc dels tarragonins i les bones intervencions de l’experimentat porter Albert Segura, mantenien per davant al marcador als del Priorat fins a la botzina final que va desfermar l’eufòria d’un equip de recent creació, que en el primer any en competició han aconseguit ascendir de categoria i juntament amb el Batea l’any vinent competiran a la primera divisió catalana.