IniciFutbolEXCLUSIVA! La federació s'obre a permetre que les dones juguen a totes...

EXCLUSIVA! La federació s’obre a permetre que les dones juguen a totes les categories del futbol masculí català a partir de la pròxima temporada

Canvi de guió en el futbol català. La comissió esportiva de la Federació Catalana de Futbol, ha aprovat, i per tant traslladarà a la comissió directiva i l’assemblea de clubs, la seva voluntat de permetre que les dones puguin jugar a partir de la propera temporada amb els equips masculins en totes les categories de futbol base i amateur. La repercussió que ha tingut el cas iniciat des de l’Escola de Futbol de Flix pel cas de la Júlia acaba provocant una primera i gran decisió, pendent de l’aprovació definitiva. El futbol català podria ser mixte la temporada 2022-2023.

Arran de la conversa mantinguda des d’ EBRESPORTS amb representant territorial de la Federació Catalana de Futbol a les Terres de l’Ebre, Miquel Piñol, respecte a la problemàtica exitent pel tema del futbol mixte en categories de base ens ha dit que: “des de la comissió esportiva de la Federació Catalana de Futbol, que es va reunir el passat dijous dia 27 de gener, va aprovar per unanimitat que a partir de la temporada vinent, el futbol base fins als divuit anys i l’amateur en totes les seves categories pugui ser totalment mixte, o sigui que no hi hagi limitació d’edat envers les noies amb els nois“. Una proposta que va ser presentada pel delegat territorial ebrenc i que va ser acceptada per tots els directius presents a la reunió.

Aquesta decisió es traslladarà ara a la junta directiva de la Federació Catalana de Futbol, que haurà d’aprovar la modificació del reglament i després es traslladarà a l’assemblea de clubs per tal que sigui efectiva la resolució. El primer pas en aquest aspecte ja es va donar l’any 2020 quan a l’assemblea de Blanes es va aprovar la modificació del reglament respecte al límit d’edat que existia dels catorze anys, en la qual no es podia continuar practicant el futbol a partir de la categoria d’infantils, passant dels 14 als 16 anys que van aprovar per unanimitat tots els clubs presents a la reunió federativa amb els equips allí assistents.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies