IniciConsells esportiusGerard Figueras: “El Govern i els consells esportius treballarem perquè la temporada...

Gerard Figueras: “El Govern i els consells esportius treballarem perquè la temporada vinent cap infant es quedi sense poder practicar activitat física i esport”

Durant la reunió celebrada amb el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, i els presidents de cadascun d’aquestes entitats, Gerard Figueras ha explicat que, en el context d’una “crisi econòmica i social” motivada pels efectes del coronavirus, l’administració farà els esforços necessaris per garantir la pràctica esportiva en edat escolar després de l’estiu. També s’ha mostrat favorable a la iniciativa plantejada per la UCEC d’impulsar un pla de xoc acordat entre el Govern, els consells esportius i els Ajuntaments per assegurar aquesta represa esportiva en l’àmbit escolar.

A curt termini, i davant els dubtes sobre la celebració aquest estiu de les activitats esportives dirigides a infants i adolescents, com ara campus i casals, Gerard Figueras ha explicat que tant des del govern català com de l’Estat “no es treballa amb la hipòtesi que no es facin”, però que caldrà seguir les pertinents mesures d’higiene i seguretat que indiquin les autoritats sanitàries, uns protocols que actualment encara no estan definits ni tancats.  

Pel que fa als ajuts del Govern als consells esportius, el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física ha confirmat que, després de l’autorització ahir del Govern al Consell Català de l’Esport per realitzar una despesa pluriennal, la convocatòria de subvencions per als consells esportius es publicarà la setmana vinent i que el pagament del 80% de la bestreta corresponent al 2020 es farà efectiva al juliol. A més, també ha avançat que la bestreta de la part de la subvenció destinada al programa Esport Blanc Escolar es pagarà en la seva totalitat als consells implicats en aquesta iniciativa.

En resposta a les preguntes formulades pels consells esportius, Gerard Figueras també ha explicat que les despeses en l’adquisició d’equips de protecció individual (EPI) i altres materials d’higiene i desinfecció -generades per la Covid-19- es podran incloure en la justificació de la subvenció corresponent.

Per la seva banda, Jaume Domingo ha expressat la preocupació per la liquiditat de la UCEC i dels consells esportius, així com pel fet que aquesta crisi sanitària provoqui “un retrocés en la pràctica de l’esport per a tothom” i afecti l’inici de la temporada 2020-21 d’activitats i competicions escolars.

Davant la quarantena de presidents de consells esportius presents en la trobada, el president de la UCEC ha aprofitat per reclamar un finançament consolidat durant les properes quatre temporades per aquestes entitats i una major protecció al voluntariat dels consells esportius que contribueix a fer rutllar l’esport escolar al país. D’altra banda, ha plantejat la professionalització de la gestió d’alguns consells esportius i ha demanat una agilització en els tràmits de justificació de les subvencions.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 75 = 80

Últimes notícies