IniciEsportsIker Garcia, millor esportista de l’any 2021 en la VIII Gala Esportiva...

Iker Garcia, millor esportista de l’any 2021 en la VIII Gala Esportiva d’Alcanar

El 6 de maig es va celebrar la VIII Gala Esportiva al Centre Cívic d’Alcanar, un acte que havia de tenir lloc al desembre de 2021, però que a causa de la pandèmia es va posposar.

A l’acte hi va assistir l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, i també diversos regidors i regidores, així com pubilles i pubilletes. “Ara és el moment de posar en valor l’esforç constant i la tasca que els nostres esportistes i les nostres esportistes han fet durant els últims dos anys. I també les seues famílies, en el sentit ampli, que són les que els ajuden i motiven cada dia”, va comentar l’alcalde.

Per la seua banda, Jordi Bort, regidor d’Esports, va explicar els objectius de l’Àrea d’Esports per al 2022: “Els principals reptes que tenim són en l’àmbit de les instal·lacions. D’una banda, restaurar totalment el camp de gespa artificial de la Fanecada i, de l’altra, disposar del tancament de les pistes de les Cases. En l’àmbit de les entitats, el repte és millorar el finançament i l’acompanyament, igual que amb els esportistes locals”.

El primer bloc de guardons es va dedicar als reconeixements que les entitats volien fer als seus esportistes amb relació als anys 2020 i 2021, o a tots dos anys alhora. En el bloc de mencions es van destacar resultats rellevants en diferents àmbits de l’esport canareu. A l’últim, es van donar els quatre premis grans de la nit: millor esportista, millor esdeveniment esportiu, millor trajectòria esportiva i promesa esportiva.

Iker Garcia, premi al millor esportista del 2021

Pilot de motociclisme canareu que va nàixer el 2004 i que resideix a les Cases d’Alcanar. Amb quatre anys va començar a anar en moto i amb sis va participar en la primera cursa. Dels sis anys ençà no ha parat de competir a escala nacional i europea, sempre al màxim nivell. Té un palmarès molt extens: el 2012, subcampió de Catalunya de velocitat; el 2013, campió de Catalunya de velocitat i subcampió d’Espanya SM65; el 2015, campió d’Espanya de Moto 4; el 2021, campió d’Europa de la Yamaha Cup. L’any 2021 va assolir els resultats següents: Missano, Itàlia, primera posició; Donington Park, Anglaterra, segona posició; Assen, Països Baixos, primera posició; Most, República Txeca, tercera posició; Montmeló, Catalunya, primera posició.

Trobada dels 100 Cims, de l’Agrupació Excursionista d’Alcanar, premi al millor esdeveniment esportiu del 2021

La Trobada dels 100 Cims del 2021, en què es premia els federats i les entitats que han assolit el repte, es va celebrar a Alcanar el 14 de novembre. Tot i que la intenció inicial era de celebrar-la al maig, es va posposar per la pandèmia de covid. La Trobada, organitzada per l’Agrupació Excursionista d’Alcanar, es va iniciar a les 9 del matí al Centre Cívic U d’Octubre de 2017, d’Alcanar, on els participants van ser rebuts amb un bon esmorzar. Tot seguit, cap a les deu, va tenir lloc una excursió matinal d’uns 9 quilòmetres. Es va sortir a peu del mateix lloc de trobada i es va fer una volta per la serreta de Puig Gros, amb vistes a la serra del Montsià, la serra de Godall, els Ports i la mar. Aquesta sortida va continuar amb una visita a la Casa O’Connor, centre d’interpretació dels ibers. Finalment, els participants van tornar al Centre Cívic per a participar en un dinar de germanor i en l’acte de reconeixement.

Ian Barroeta, premi promesa esportiva del 2021

Ian Barroeta va iniciar la carrera al Club de Tennis Serramar quan tenia quatre anys, de la mà del seu entrenador, Paco Romeu. Ha estat campió de Catalunya dos anys consecutius. L’any 2020 va arribar a quarts de final del campionat de Catalunya aleví i es va classificar per al campionat d’Espanya aleví del 2021. Al campionat d’Espanya aleví també va arribar a quarts de final i va quedar entre els vuit millors de l’Estat espanyol, tot i ser un any més jove que la resta. El 2021 també va competir en circuits nacionals com el Rafa Nadal Tour i el Warriors Tour. Actualment és el número 2 d’Espanya de jugadors nascuts el 2010.

Paco Romeu Molina, premi a la trajectòria esportiva 2021   

Paco Romeu va ser distingit l’any 2017 com a millor tècnic juvenil de tennis de Tarragona pels èxits que el seu alumnat ha aconseguit en l’àmbit individual i col·lectiu al llarg dels anys. Paco Romeu, com a entrenador, intenta inculcar una filosofia clara: “La feina i l’esforç diaris sempre tenen la seua recompensa i, quan caus, t’has d’aixecar”. Actualment és el director tècnic del Club Tennis Serramar i també dona classes. Entre el gran ventall  de competicions que els seus alumnes disputen, destaquen els campionats provincials, els campionats de Catalunya, el Circuit Rafa Nadal Tour, el Circuit TTK Warriors, el Circuit Head Tarragona i el Circuit Provincial de Tennis de Castelló.

Reconeixements de les entitats

 • Associació de Veterans Canareus: Joan Fibla
 • Femení Alcanar Club de Futbol: Mireia Agustín i Mireia Queralt
 • Centre Esportiu Canareu: Blanca Matamoros
 • Club Twirling Alcanar: Aris Sebastià
 • Club Ballet Alcanar: Dafne Albiol i Inés Ramon
 • Club Tennis Serramar: equip aleví de tennis
 • Club Bàsquet Alcanar: equips de l’entitat
 • Club Patí Alcanar: tota l’entitat i Ivan Garriga
 • Associació Esportiva Futbol Alcanar: equip de l’aleví B de la temporada 2020-2021
 • Moto Esport Club Alcanar: Aleix Saumell
 • Societat de Caçadors Diana: Oriol Fibla, Ainoa Ortiz i Kilian Beltran

Mencions especials

 • Àngela Geballí, del Club Tennis Serramar: porta una trajectòria magnifica des del 2014, quan es va proclamar campiona provincial benjamí, i fins ara no ha deixat d’assolir triomfs.
 • Mar Forés, Eyra Villalonga i Nicole Villalonga, del Club Twirling Alcanar: tres gimnastes que destaquen per la seua trajectòria.
 • Jordi Antonio, del Moto Esport Club Alcanar: desè lloc al Campionat Nacional de Supermoto.
 • Aitor Pla, del Moto Esport Club Alcanar: l’any 2021 fou el seu primer any en la categoria de 65 centímetres cúbics tant en motocròs com en enduro.
 • Juan José Ulldemolins i Roman Sancho, de la Societat de Caçadors Diana: primer i tercer classificats en el Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs del 2021.
 • Joan Sancho Rosal, jugador de futbol de la Rapitenca a 1a Catalana: durant tota la seua trajectòria esportiva, mai no ha estat expulsat i ha jugat la majoria dels partits com a titular en totes les categories.
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

53 + = 57

Últimes notícies