IniciFutbol2ª CatalanaL'Amposta consuma el descens inesperat cap a tercera catalana

L’Amposta consuma el descens inesperat cap a tercera catalana

Desil·lusió, impotència, tristor, incredulitat i ràbia, molta ràbia continguda al final del partit al municipal d’Amposta en veure com un equip que va fer un final de la primera fase on l’equip blanc-i-negre va tenir opcions fins a la darrera jornada de ficar-se entre els tres primers equips per disputar la fase d’ascens a primera catalana i a la segona fase amb el gol que els avançava al marcador al camp del Vila-seca estaven salvats matemàticament. Tot i això, la ratxa de tres derrotes consecutives que han encaixat els de la capital del Montsià ha acabat suposant la decepció de veure’s abocats a un descens inexpicable a tercera catalana (categoria on mai ha estat l’Amposta des del canvi de nomenglatures a les categories) i de retruc acabava fent baixar a l’equip filial (que ja tenia garantida la continuïtat a la categoria una temporada més) cap a la quarta catalana.

Per a més inri per als de Ramón Sancho, que van veure com a la segona part l’àrbitre els escatimava dos penals de llibre que haguessin pogut certificar la salvació i que hagués condemnat als del Camp de Tarragona a baixar de categoria. Tot un cúmul de circumstàncies adverses que han dut a un equip que es passejava per tota Catalunya (durant quatre anys de la temporada 2008-2009 a la 2011-2012) a tercera divisió i anteriorment haver militat a 3a divisió durant 7 temporades més (les compreses des de la temporada 1955-56 fins a la 1960-61) i que fa no res estava a primera catalana, la temporada 2015-2016 va acabar amb el descens a 2a catalana on ha militat fins ara.

L’arbitratge, determinant

Els ampostins es veien sorpresos pel major ímpetu ofensiu dels tarragonins durant la primera fase del partit, conscients del que es jugaven en aquest partit i abans dels vint-i-cinc minuts es situaven amb un 0-2 que posava molt coll amunt el partit per als de la capital del Montsià. En una pèrdua en la sortida des del darrera del conjunt ampostí, Manu donava un avís previ en una rematada des de la corona de l’àrea que Gerard desviava de forma felina a córner. Era l’avís previ al primer gol del Riudoms en una acció per banda esquerra de Torres, que combinava amb Gallego al límit de l’àrea on intentava regirar-se i després d’un intent, aprofitant la fragilitat defensiva dels locals, assistia cap a l’esquerra cap a Adrian que la creuava lluny de l’abast del porter ampostí. Onze minuts i el partit es començava a tòrcer. L’Amposta necessitava l’empat per no dependre de ningú més (tot i que les informacions que arribaven eren que el Vila-seca en aquells moments s’havia avançat davant el Remolins-Bítem) i Peke ho va intentar en una internada per la dreta en acció individual que acabava refusant amb el cos Damià sobre la mateixa línia de gol. Era el torn per als del Baix Camp qui provaven fortuna amb una rematada llunyana d’Adri refusada per Gerard i en el rebot tornava a aparèixer la figura del porter ampostí per a evitar el gol davant una rematada a boca de canó. A la sortida del córner però, arribava el segon gol que complicaca un xic més les opcions del conjunt presidit per Carlos Gilabert, en una pilota passada al segon pal on Adri li guanyava l’acció al porter ampostí i marcava a plaer. Tocava remar.

No obstant això, els blanc-i-negres buscaven el gol que els enganxés al partit i finalment el van trobar a la sortida d’un córner refusat a la frontal i en la segona jugada i després d’un seguit de rebutjos dins la frontal de la petita la pilota li caia a Becerra que afusellava i donava esperances als del Montsià que tornaven a situar-se a un sol gol de la tranquil·litat (33′). Quedaven dotze minuts de la primera meitat, més tota la segona part per a intentar fer el gol que capgirés la situació.

A la represa ho va seguir intentant l’Amposta que veuria com l’arbitratge era determinant en dos accions puntuals que haurien d’haver estat assenyalades com a pena màxima. Només hagués fet falta que se n’assenyalés un i que els ampostins no haguéssin fallat des del punt fatídic per a anivellar la situació i haver capgirat dràsticament el futur del club. Amb aquesta intenció va sortir el conjunt de Sancho en busca del segon gol, tot i que amb els pas dels minuts, més precipitats i engoixats per la situació. En una passada magistral de Peke filtrada cap a Becerra a l’interior de la gran, Damià va fer una gran aturada per refusar la pilota creuada pel davanter ampostí. En la continuïtat de l’acció de nou el porter del Riudoms va estar molt encertat en la passada enrera de Becerra cap a Felipe que engaltava una volea que amb el puny desviava a córner. Minuts després es donava lloc a la primera acció polèmica, quan Peke trencava bé el fora de joc i es presentava sol per la dreta i quan havia superat al porter, Damià llençant-se amb els peus per davant enganxava al turmell dret a l’interior de l’àrea al jugador ampostí (tal i com es pot apreciar a les imatges adjuntes). La sorpresa de tothom va ser que ni l’àrbitre, ni l’assistent van assenyalar el càstig, davant la indignació de la parròquia ampostina.

Tocava seguir i continuar provant fortuna. I ho va tornar a provar un Peke, molt actiu per banda dreta, des d’on va originar l’acció del segon penal no xiulat. En una internada a l’area que desbordava en velocitat, Torres agafava per la samarreta al jugador ampostí amb l’assistent darrera mateix de l’acció i l’àrbitre a molt poca distància dels fets (tal i com es pot apreciar a les imatges) no assenyalant la pena màxima flagrant, davant les airades protestes de la banqueta i l’afició local. Les notícies que arribaven des de Vila-seca eren adverses als interessos dels de la capital del Montsià, tenint en compte que el Remolins-Bítem havia estat capaç de donar-li la volta al partit en els darrers deu minuts de partit i guanyava per 1 a 3. Ansietat i precipitació en els darrers compassos que van acabar amb la decepció del xiulat arbitral assenyalant el final del partit i que consumava que l’Amposta era equip de tercera catalana després d’haver encadenat tres derrotes seguides.

Podeu veure el resum del partit al minut 1:10:43 al programa Minut 91 de Canal Terres de l’Ebre:

Podeu veure la classificació definitiva del grup de permanència 8.2 a segona catalana, clicant la imatge inferior: