IniciPoliesportiuCiclismeIlia Shchegolkov segon a la Copa Espanya després del Trofeo Guerrita

Ilia Shchegolkov segon a la Copa Espanya després del Trofeo Guerrita

El neerlandès Yanne Dorenbos es va imposar en el XXXII Trofeo Guerrita-Memorial Juan Romero y Diego Sánchez d’Alcantarilla. El corredor del Finisher va imposar la seua punta de velocitat en l’arribada a la meta de la població murciana, amb un temps de 3:59.03, per vèncer a Ricardo Zurita (C.Padronés-Cortizo) i Thomas Silva (Caixa Rural-Alea). El rus Ilia Shchegolkov (Controlpack), que arribava a la segona cita del certamen nacional com a líder de la Copa d’Espanya, va finalitzar amb la desena posició, quint sub-23, també amb idèntic temps que el guanyador., com Ferran Robert, en vint-i-unena, i segon de la muntanya, per darrere d’Asier González (Vigo-Rias Baixas).

Zurita es converteix amb el seu nou segon lloc en el líder del certamen nacional amb 200 punts, seguit en segon lloc per Shchegolkov amb 155. Tercera posició per a Yanne Dorenbos amb 152.

La cursa murciana s’iniciava sota un ritme notable, que impedia fugues importants fins a l’arribada a La Perdiz, on la prova esclatava i el pilot es quedava tot just integrat per uns quaranta corredors. Poc després es conformava una escapada integrada per Jaume Guardeño (Caixa Rural-Alea), Álvaro Sagrado (Brocar-ALÉ), Tomás Mirallés (Essax), Martín Rey (C. Padronés-Cortizo) i un Sergio Geerlings (Valverde-Ricardo Fuentes) competia a casa i que acabaria per endur-se el mallot de líder de les metes volants. L’escapada, que no va superar el minut de marge, ja era neutralitzada al circuit final sobretot pel ritme que marcava Eolo Kometa al pilot.

Diego Uriarte (Finisher) va protagonitzar el penúltim intent de la jornada per trencar l’esprint a Alcantarilla. Uriarte va aconseguir rodar durant més de vint quilòmetres en solitari, manejant diferències properes al minut respecte al pilot, per ser finalment caçat mancant uns quinze quilòmetres per al final, donant mostres d’unes cames magnífiques i de grans dots rodadores. Neutralitzat el ciclista del Finisher, fins al final es van produir alguns atacs sense fructificar i la cursa es va veure abocada a un esprint en què el neerlandès Yanne Dorenbos es mostrava com el més fort per davant de Ricardo Zurita i Thomas Silva, imposant-se amb rotunditat.

La següent cita de la Copa d’Espanya Élite-Sub23 tindrà lloc el proper 26 de març amb la disputa del G.P. Primavera d’Ontur-Diputació d’Albacete.