IniciAtletismeCurses de MuntanyaIngrid Ruiz i Mikel Bezuba els més ràpids al KM Vertical de...

Ingrid Ruiz i Mikel Bezuba els més ràpids al KM Vertical de Roquetes

L’emblemàtic cim de Caro, va ser el passat dissabte, punt de referència del KM Vertical de Roquetes en la seua desena edició, puntuable per la Copa d’Espanya de Carreres Verticals FEDME -GP Nutrisport, el Circuit Terres de l’Ebre de Curses per Muntanya, i l’Open de la FEEC.

Una edició amb un recorregut una mica diferent, substituint la duresa i verticalitat que caracteritzaven els seus 1.300 metres de desnivell positiu repartits en 5’5km, per un traçat de més bellesa paisatgística, partint des del Barranc de Lloret, culminat per un atractiu sender en el top de Caro, a 1.441 metres d’altitud, després de completar aquesta mateixa distància lineal però pujant 1.150 metres.

Els cadets van ser els primers a sortir, en una tarda calorosa, obtenint la victòria Aitor Ugarte (Selecció Basca) i Maria de Iracheta (CE La Areny). Quinze minuts després i ja en format escalonat cada 30 segons, va ser el torn dels júniors imposant-se Yaiza Miñana (Federació d’Aragó) i Joan Molina (C.M GR33), amb cronos de 1:20:58 i 1:10:01, respectivament.

Els últims a posar-se en acció van ser 178 corredors amb llicència FEDME. El més ràpid va ser Mikel Beunza (Txurregi intersport Irabia), amb 56:26, amb segon lloc de Martin Alvarez Espinar (Piloña Deporte),56:47 i tercer Albert Ferrer (Selecció d’Aragó), 57:03.
Entre les femenines, i malgrat l’oberta que estava aquesta categoria, exhibició d’Ingrid Ruiz (AE Matxacuca) vencedora amb 1:06:9 seguida en segon lloc per Núria Gil (CE La Areny), 1:09:04 i en tercer per Sílvia Lara (Federació Andalusa), 1:11:28.

L’organització va preparar una jornada que es va iniciar al matí amb la realització del tradicional KMV kids destinat als més petits en un circuit adaptat a les rodalies del Pavelló de Roquetes, centre neuràlgic de la prova. En finalitzar la prova els corredors van sopar al Pavelló on es va realitzar el lliurament de premis, amb obsequi als participants per part de l’organització, d’una copiosa bossa del corredor amb samarreta i bidó commemoratius de la prova.