IniciMotorTrialIntens cap de setmana per a Adam Raga amb competició del Mundial...

Intens cap de setmana per a Adam Raga amb competició del Mundial i del Campionat d’Espanya

Adam Raga (Sherco) afronta un cap de setmana carregat d’activitat, amb la disputa aquest divendres de la tercer prova del Mundial FIM X-Trial i diumenge la segona del Campionat d’Espanya.

Una setmana després d’haver-se detingut a Chalon-Sur-Saône per disputar-hi la segona prova de la temporada, el Campionat del Món FIM de X-Trial afronta la seua segona cita francesa consecutiva en una de les ciutats amb més tradició en aquesta especialitat. Aquesta nit a partir de les 20:30 hores, els millors pilots del món visitaran el Palais Nikaia de Niça al departament dels Alps Marítims francesos, per lluitar pel tercer triomf de l’any en la competició.

Toni Bou (Repsol Honda Trial Team) ho ha guanyat tot fins ara; és a dir, les dues finals que s’han disputat i cadascuna de les rondes de cada prova. Per això, suma 44 punts al primer lloc de la classificació del Campionat i ja en té 17 d’avantatge respecte als dos pilots que l’han acompanyat en els dos primers podis de l’any, el seu company d’equip Gabriel Marcelli i Jaime Busto (GasGas) . Dels 3, Bou és l’únic que va pujar al podi quan el 2022, el Campionat va visitar el Nikaia per darrera vegada. En aquella ocasió el van acompanyar Adam Raga i Matteo Grattarola.

El pilot d’Ulldecona, que es troba es troba en sexta posició amb 10 punts intentarà oblidar l’ensopegada de l’anterior prova a Chalon-Sur-Saône, i començar a escalar posicions a la taula classificatòria.

Entre els pilots participants, la principal novetat serà el francès Téo Colairo (Beta) que va debutar al Campionat del Món el 2019 a Marsella i va protagonitzar la seva última aparició en el X-Trial de Niça del 2022.

Estatal a Gironella

Amb poc tempos de recuperació, Adam Raga tornarà a Catalunya, per disputar l segona prova del Campionat d’Espanya a l’aire lliure, que arriba desprès de la primera que va tenir com a escenari Arteixo en terres galleges. La competició dels pilots de TR 1, tindrà lloc el diumenge, i a diferencia de la disputada a Arteixo, no serà doble. El pàdoc estarà situat al mateix lloc que l’any passat, al costat de la zona poliesportiva municipal, i el recorregut i zones seran similars al del 2023. En total hi haurà 11 zones naturals més una de tipus indoor situada molt a prop del pàdoc. Per tant el pàdoc no estarà situat al circuit de motocròs com el 2021. La sortida del primer pilot està prevista a les 9 hores del matí.

Adam Raga arriba a la segona cita de la competició, en tercer lloc amb 30 punts, per darrere dels dos primers classificats Gabriel Marcelli i Jaime Busto amb 37 punts.

Una de les notes més destacades a Gironella, que després d’uns quants anys d’absència tornarà Toni Bou a una prova del Campionat d’Espanya, el que representarà un atractiu extra, especialment pels espectadors i seguidors amb moto. L’última vegada que Bou va córrer una prova de l’estatal va ser el 2019.