IniciConsells esportiusIzan Rojas de només cinc anys protagonista del campionat d'escacs escolar del...

Izan Rojas de només cinc anys protagonista del campionat d’escacs escolar del Baix Ebre

Izan Rojas de només cinc anys es va convertir en el protagonista del campionat comarcal d’escacs dels Jocs Esportius Escolars del Baix Ebre. El jugador del Club Escacs Tortosa va rebre el Premi Valors de la competició en tenir-se en compte malgrat  la seva curta edat, i quan escara està a l’escola iniciant-se en el seu procés de lecto-escriptura, ja anota el moviment de les jugades de les partides. Es tracta d’una de les primeres coses que aprenen els que comencen a jugar a escacs, al marge del moviment de les peces del taulell, encara que en les categories de formació no estan obligats reglamentàriament a complir-ho. D’aquesta forma els jugadors escriuen les jugades durant la competició i els ajuda a reproduir posteriorment la mateixa partida, estudiar moviments i fer estratègies. El sistema que s’utilitza és algebraic i universal i únicament canvien les inicials de les peces en funció del país. La planella amb les anotacions també serveix en funció de dubtes i és utilitzada pel jutge àrbitre, i sobretot com a base d’anàlisi i ajudar en la posterior millora del joc personal. El campionat comarcal escolar del Baix Ebre ha constat de tres jornades i a partir del mes de febrer tindrà continuïtat amb la convocatòria de la fase territorial. El lliurament de premis al Centre Cívic de Ferreries de Tortosa va comptar amb la presència de Cinta Espuny, representant territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre.

Els tres primers classificats de les diferents categories van ser els següents:

  • PREBENJAMÍ: 1. Abel Pons (Club Escacs Tortosa), 2. Quim Vidal (Club Escacs Tortosa), 3. Roc Pons (Club Escacs Tortosa). 
  • BENJAMÍ: 1. Laia Fabregat (Club Escacs Tortosa), 2. Raül Flore (Club Escacs Tortosa), 3. Pau Navarro (AFA Escola Sant Llàtzer). 
  • ALEVÍ: 1. Igor Valldeperez (Club Escacs Tortosa), 2. Emily Forés (AFA Escola Sant Llàtzer)
Leyenda

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 74 = 80

Últimes notícies