IniciPoliesportiuTennisLa crisi del Club Tennis Tortosa posa en perill la seua continuïtat

La crisi del Club Tennis Tortosa posa en perill la seua continuïtat

El Club Tennis Tortosa, l’entitat esportiva amb un dels majors patrimonis de les Terres de l’Ebre en disposar de la titularitat d’unes magnífiques instal·lacions a la carretera Simpàtica, i un llarg historial social i esportiu, està en una situació crítica pel que fa al seu futur immediat. Un deute bancari de centenars de milers d’euros producte de les inversions realitzades per les obres de millora del club, i una continuada baixada de socis ha dut el Tennis Tortosa a una situació de difícil governabilitat, amb uns serveis sota mínims i unes instal·lacions que per manca de recursos econòmics s’estan deteriorant a marxes forçades perquè no són mantingudes com requerixen.

 

Sense relleu directiu

El procés electoral del Club Tennis Tortosa que preveia eleccions el passat 14 de desembre s’ha ampliat a petició d’un grup de socis fins a finals de gener, fet que ha donat una mica d’oxigen a una entitat que està vivint els moments més incerts de la seua història. Esgotat el període pel qual va ser escollida l’actual junta directiva es va obrir el perceptiu calendari electoral que no s’ha pogut complir. Ara amb l’ampliació de presentació de candidatures s’obre una petita escletxa per trobar solució al problema.

Els rumors que corren sobre el futur del club són molts i variats. Des de la possibilitat que hagi de formar-se una junta gestora tal com marquen els estatuts i assumir la responsabilitat de decidir què fer amb el club, fins a la presentació d’una nova candidatura capaç de fer-se càrrec de la situació, l’aparició d’un inversor extern que entraria amb la condició de rebre la cessió absoluta de la gestió del Tennis Tortosa, fins a la menys desitjada, que seria la de tancar les instal·lacions i deixar-ho en mans dels bancs que executarien la hipoteca davant de la impossibilitat de fer front als pagaments mensuals. L’actual directiva en el comunicat intern enviat als socis els anima a participar en la gestió del club fent-los saber que siga quina siga la candidatura elegida tindrà tot el seu suport i col·laboració durant el període de transició. Esta predisposició dels directius sortints no ha estat prou reclam, de moment, per a animar altres socis a fer el pas necessari per a presentar cap candidatura davant dels dubtes que es plantegen sobre les responsabilitats econòmiques personals que haurien de suportar o no  els nous directius producte de la gestió de mandats anteriors.

 

Valuós patrimoni

En l’actualitat el Club Tennis Tortosa té set pistes de tennis, quatre de terra batuda i tres de “greense” o de superfície ràpida, set pistes de pàdel, dos de mur i cinc de vidres, a més d’un gimnàs amb dos sales per a realitzar exercicis cardiovasculars i de musculació. Tot això es complementa amb un gran saló social, una piscina a l’aire lliure de 25 metres de llargada, billars, sauna, vestidors, sala tennis taula i cafeteria. Estaríem parlant del complex esportiu privat més important del territori ubicat en una zona residencial immillorable.

Un dels principals actius del club és ara com ara l’escola de tennis, amb més de 60 jóvens d’entre 4 i 17 anys dividits en les seccions d’iniciació, perfeccionament i competició, a part de l’escola d’adults amb una activitat específica. Malgrat l’esforç per mantenir viu el caliu de l’esport del tennis a la base no sembla suficient per a donar resposta a totes les necessitats del club, amb unes instal·lacions que per manca de personal romanen tancades alguns caps de setmana i que han deixat de prestar altres molts serveis. La baixada en la recaptació per socis, la competència sorgida en sector del pàdel, un esport pel qual es va apostar considerablement destinant-hi un gran capítol inversor, i el canvi d’hàbits d’una massa social que no s’ha anat rejovenint poden ser les principals causes per les quals ara mateix no hi haja cap soci interessat a agafar les regnes de tot un emblema de la ciutat, centre de molts esdeveniments esportius i socials destacant l’organització durant molts anys d’un dels campionats del WTA,.del circuit d’elit professional de tennis femení.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 70 = 74

Últimes notícies