IniciPoliesportiuForçaJoan Ferrer comença la Liga Nacional de Fuerza imposant-se en totes les...

Joan Ferrer comença la Liga Nacional de Fuerza imposant-se en totes les proves i amb nou rècord

Millor no podia començar la Liga Nacional de Fuerza per a Joan Ferrer. El deltebrenc, actual subcampió de la Lliga Nacional de Força, va estar pletòric al Primer Torneig de la LNF 2022 celebrat a la població lleonesa de Boñar, a l’anomenat Soto de Boñar, on van acudir centenars d’animosos aficionats a un dels escenaris preferits pels atletes. En aquesta cita inaugural del calendari, no va donar cap tipus d’opció als seus rivals, imposant-se en les cinc proves, amb un arrossegament de camió igualat i un aixecament de cilindre en què va fer més repeticions que la resta.

L’absència de Roberto Rodríguez, actual campió, no va poder ser compensada a última hora amb la presència d’un reserva, i finalment van ser set els competidors. Els tres classificats del Torneig Preliminar, Matthew Riddall, Víctor Casado i Adrián Vela van tenir una notable actuació i fan pensar en una Lliga 2022 molt emocionant.

Per arrodonir la seua actuació, a la tercera prova va aconseguir rècord d’Espanya de llançament de la bola LNF (12,300 kg) arribant a 8,63 m, superant en tres centímetres el registre que va aconseguir l’any passat Roberto Rodríguez.

El seu millor temps parcial en els set aixecaments de pedra li va donar un altre triomf a la quarta prova, mentre que va volar en un espectacular transport de jou i posterior bolcada de cotxe a la cinquena i última prova. Els 60 punts que va sumar, li han permés dominar la prova amb autoritat i situar-se com a líder de la competició, per davant del madrileny Pedro Cordón amb 45, i Matthew Riddall, amb 38, que ocupen la segona i tercera posició. Riddall, va debutar amb podi a la Lliga Nacional de Força, i Miguel Ángel Caldentey es va lesionar a la quarta prova i va perdre força, ocupant la quarta plaça amb 29 punts, quint va ser Víctor Casado amb 25 punts, els mateixos que Adrián Vela, amb seté lloc amb 20 per a Daniel Aroca.

• 1a Prova-Arrossegament de camió de 15 tones dempeus amb corda: L’atleta va arrossegar dempeus amb ajuda d’una corda un camió de 15 T al llarg de 20 metres, en un temps inferior a 90 segons.
  • 2a Prova-Aixecament de cilindre a repeticions: L’atleta va intentar aixecar un cilindre amb el pes desitjat (120 o 140 kg) el màxim nombre de vegades en un temps de 90 segons, escollint el pes per fer repeticions completes, del terra fins a encaixar el cilindre per sobre del cap amb espatlles, maluc i genolls totalment bloquejats. Per efectuar una repetició amb 140 kg, l’atleta tenia preferència a la classificació sobre la resta i totes les repeticions efectuades amb 120 kg.
  • 3a Prova-Llançament de la Bola LNF: Amb la tècnica del clàssic Llançament de Pes (bola de 7,260 kg), cada atleta va llançar tres cops la Bola de la LNF, d’un pes de 12,300 kg. El triomf era per al que llançava més lluny després de tres intents.
  • 4a Prova-Aixecament de Bola per sobre de suport: Calia elevar una bola de 135 kg el major nombre de vegades possible per sobre d’un llistó d’1,45 m en un temps de 90 segons.
  • 5a Prova-Combinada amb bolcada de cotxe: S’havia de recórrer 15 m amb un jou de 370 kg sobre les espatlles, per després fer un esprint de 15 mi bolcar un cotxe de prop de 1.000 kg, tot això en un temps inferior a 90 segons.