IniciFutbol3a divisióLa Rapitenca remunta i es classifica per disputar la final del Campionat...

La Rapitenca remunta i es classifica per disputar la final del Campionat de Catalunya amateur

La Rapitenca va exhibir sobretot a la segona part, la capacitat de definició, que li faltava en les primeres confrontacions de temporada. El conjunt dirigit per Albert Company, es va imposar per 4-2 al Tona, a la semifinal disputada a la Devesa, del Campionat de Catalunya, que enfronta els campions de grup de Primera Catalana, i es classifica per disputar dissabte que ve la final al camp de l’estadi municipal del Sagnier de l’Associació Esportiva Prat, on tindrà com a rival el CF Muntanyesa, que a l’altra semifinal es va imposar a domicili el CFJ Mollerussa per 0-1.

La Rapitenca va sortir amb la intenció de portar el control del partit, i va comptar amb les primeres ocasions per haver-se avançat al marcador, amb el llançament d’una falta d’Oribe (11′) i una rematada d’Omar (14′), que va aturar amb seguretat Marc Quer. El domini va correspondre a la Rapitenca que va continuar arribant amb perill a l’àrea contrària, però sense aconseguir definir. Oribe en dues ocasions amb una rematada acrobàtica (18′) i una rematada massa creuada (20′) quan ja es cantava el gol completament sol dins la frontal de la petita, va tornar a tenir l’oportunitat d’avançar els locals.

Tot i això, a la recta final del primer període, el Tona va encertar en les seves dues primeres arribades amb cert perill als voltants de l’àrea local, i en menys de cinc minuts els visitants van assolir una bona renda de dos gols, el primer aprofitant un llarg desplaçament des de la defensa, guanyant Marc Roquet l’espatlla a la defensa, per batre Dan per sota les cames (37′), i el segon després d’una acció per banda dreta de Salarich, i posterior passada de la mort a Miky Poveda (41′) que tan sols li calia empentar l’esfèric dins la xarxa sol al segon pal.

Va reaccionar amb rapidesa la Rapitenca, que tan sols dos minuts després, va reduir distàncies, aprofitant Pachu un rebuig defectuós de la defensa rival (43′). Abans del descans Dan va estar molt encertat, desviant una rematada de Marc Roquet a córner amb els punys (45’+1′).

Van girar-se la truita a la segona meitat. L’equip rapitenc havia estat superior a la primera, però no va poder amb la tremenda efectivitat del rival. Els rapitencs van tornar al terreny de joc, disposats a canviar el signe del partit, i només transcorreguts quatre minuts de la represa, Edgar va guanyar l’acció a la defensa, per rematar de cap una centrada d’Oribe des de la dreta, que significava l’empat. Va continuar insistint la Rapitenca, i va culminar la remuntada, amb una espectacular volea d’Agus, que aconseguia el tercer gol en la primera intervenció després d’ingressar al terreny de joc, aprofitant l’assistència des de l’esquerra de Pachu.

L’emoció es va mantenir fins als darrers instants, va poder marcar la Rapitenca amb una rematada de Guillem Martínez, i a dos minuts per arribar al 90, el pal va evitar l’empat visitant, després del llançament d’una falta per part d’Enric Vallés, en la primera i única rematada amb perill de tot el segon temps. Amb tot el Tona bolcat a l’atac a la recerca de la igualada, i quan es compluien quatre minuts d’afegit, es produïa un contraatac amb quatre jugadors rapitencs contra un sol defensor que conduïa des de camp propi Guillem Martínez i assistia cap a l’esquerra per a Peke, que rematava creuat i el refús amb el peu del porter visitant li deixava a plaer Àlex Samper que seguint la jugada aprofitava per a sentenciar l’eliminatòria.

UE RAPITENCA, 4
UE TONA, 2

UE Rapitenca: Dan, Eric, Andy, Aleix Cuenca, Panadès, Pachu, Àlex Forés (Agus, 62′), Oribe (Guillem Martínez, 74′), Àlex Samper, Omar (Joan Sancho, 82′), Edgar (Peke, 82′).

Els dos capitans amb la tripleta arbitral. Foto: Jesús Ferrando (Ebresports)

UE Tona: Marc Quer, Nil Pradas (Jose Alberto, 55′), Sebas Giménez, Dan, Juvanteny (Gaitan, 72′), Miky Poveda (Muritala, 55′), Enric Vallès, Ferran, Didac Serra (Molist, 63′), Marc Roquet, Nil Salarich (Rossell, 72′).

Onze inicial de la UE Tona. Foto: Jesús Ferrando (Ebresports)

Gols: 0-1, Marc Roquet (37′); 0-2, Miky Poveda (41′); 1-2, Pachu (43′); 2-2, Edgar (49′); 3-2, Agus (63′); 4-2, Àlex Samper (90’+4′).

Àrbitre: Enric Montero Casado, assistit a les bandes per Jordi Ortiz Torres i Guillem Juangran Muela, del comitè tècnic de Barcelona. Targeta groga per part local a Andy (59′) i pels visitants Dan Coll (11′), Sebas Giménez (64′) i Gaitán (84′).