IniciAtletismeCurses de MuntanyaJoan Ventura finalitza la Portugal Utramarató

Joan Ventura finalitza la Portugal Utramarató

Joan Ventura va completar els 281 quilòmetres de què constava la Portugal Ultramarató, cursa sense interrupció, amb només 7 avituallaments sense marcatge, amb orientació ajudat per un GPS, que deu efectuar-se amb un temps màxim de 66 hores.

La prova es realitza per la zona més calorosa de Portugal, amb temperatures al voltant dels 40 graus i molta humitat, i es considera una de les més dures del món juntament amb la Badwater, i va ser la primera prova d’ultra distància en disputar-se, després del confinament a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Es va portar a terme de forma contínua, a partir de Belmonte, y passant per Penamacor, la Sierra de Malcata, Monsanto, Penha Garcia, Idanha-a-Nova, Castelo Branco, Tejo Internacional, Vila Velha de Ródão, Portas de Ródão, Oleiros por les senderes dels Apalaches, i finalitzant en Proença-a-Nova.

El corredor roquetenc, en solidaritat amb el Circuit de Curses per Muntanya Terres de l’Ebre, com que no van poder disputar-se enguany les proves a causa del coronavirus, va portar les seues samarretes durant la cursa.

Dels 73 corredors que van iniciar el repte, van finalitzar un total de 47, i el més rapit va ser el portuguès Víctor Rodrigues (Anonymous Pro Sport Challenger), amb 39:05:00, i la primera femenina la polonesa Patrycja Bereznowska, tercera amb 41:09:00. Joan Ventura va entrar en la posició trenta-set amb 64:17:01.