IniciPoliesportiuNatacióJosé Javier Montón i Abril Rius els més ràpids a l'Ultra Ebre...

José Javier Montón i Abril Rius els més ràpids a l’Ultra Ebre Swim Marathon

José Javier Montón i Abril Rius, components del CN Tarraco, es van imposar a la tretzena edició de l’Ultra Ebre Swim Marathon, tot un repte de 30,8 quilòmetres que uneixen l’Embarcador de Tivenys amb el d’Amposta.

A partir d’aquesta edició, l’Ultra Ebre forma part del circuit Marathon River Swim Series, un repte europeu de maratons a rius, juntament amb Le Flow des Gabarriers (França) i Thames Marathon (Regne Unit).

José Javier Montón, Màster-40, experimentat especialista en proves de llarga distància, ha inscrit per segona vegada el seu nom al palmarès de la prova, després del seu triomf a l’edició del 2022. En aquesta ocasió ho va fer amb un temps de 5:13.17, prop d’un minut més que fa dos anys. En segona posició va entrar Oriol Moreno, primer de la categoria absoluta, 5:15.35, que venia de ser tercer a la Milla Marina de Cambrils. La tercera posició va ser per a Abril Rius amb 5:38.58, primera femenina, que ha aconseguit la victòria en la seva primera participació. A continuació, van entrar com a segona i tercera, l’asturiana María Fernández, 5.48.09 i la italiana Màster-30, Elena Edatti, 6.06.10, plata el 2023, que van ser cinquena i desena a la general.

Jordi Cervera que va ser el segon Màster-60, va ocupar la catorzena posició, la mateixa que en la passada edició, amb 6:13.42, però va continuar nedant uns 10 quilòmetres més, fins arribar després de més de 9 hores a Sant Jaume d’Enveja, com a homenatge a Siscu Morell i Ildefons Oliveras, afectats per la malaltia de l’ELA.

Per parelles masculines “Premi Tragamilles Jordi Cervera”, es van adjudicar el triomf Guillermo Boerio i Diego Ortega, a la femenina van vèncer Vicky Font i Mireia Sánchez, i a la mixta Arantxa Ruiz de Larramendi i Daniel Azpiazu.

De tots els inscrits, finalment 40 dels participants van aconseguir superar el repte d’arribar a l’embarcador d’Amposta, en una jornada on la climatologia va ser favorable.

El rècord de la prova continua en possessió del madrileny David Alcolado, 4:289.31 i la mexicana Bárbara Viazzo, 4:52.44, establert a l’edició del 2020.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

37 + = 46

Últimes notícies