IniciAtletismeCurses de MuntanyaJosep Morales i Cèlia Balcells dominen a la Cursa dels Biberons

Josep Morales i Cèlia Balcells dominen a la Cursa dels Biberons

Josep Morales i Cèlia Balcells, s’han convertit en els nous líders de la vint-i-unena edició de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, després d’imposar-se en la novena Cursa dels Biberons, primera programada al calendari, puntuable també per al Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre, organitzada per l’Associació Esportiva Cota 705.

Cal recordar que els guanyadors de la competició que es tancarà el 29 d’octubre a la FemSui, s’emportaran a més de 300 euros en efectiu, una setmana amb autocaravana gràcies a ASM i un rellotge Alpina Watches valorat en 1.000€.

La tradicional i emblemàtica cursa dels Biberons va tornar a oferir un atractiu recorregut, amb sortida i arribada davant de l’edifici de la Cooperativa de Pinell de Brai, i les recreacions històriques de la Guerra Civil. La prova després de la seva sortida de Pinell de Brai, es va endinsar cap a la serra de Cavalls i tot seguit a la serra de Pàndols, indrets històrics on es van viure alguns dels episodis més cruels de la Batalla de l’Ebre. La cursa va ser ràpida, intensa i amb una forta lluita entre els principals aspirants a la victòria.

Podi masculí de la cursa, encapçalat per Josep Morales. Foto: FEEC

Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà) de Sant Pere de Ribes després d’una temporada marcada per les lesions ha tornat per la porta gran, amb victòria i recordant aquell campionat de Catalunya aconseguit a Berga l’any 2020. Morales va aturar el crono després de finalitzar el recorregut de 23 quilòmetres i 1345 metres de desnivell positiu, amb una marca de 2:03:38, aconseguint finalment superar a Marc Gasa (CAPS), 2:04’11” que va entrar a només 33 segons de Morales. El tercer a la general va ser, Pau Lleixà (CCE Trencacims), 2:05’25”.

Cèlia Balsells a liderat la cursa femenina de la Cursa dels Biberons del Pinell de Brai. Foto: FEEC

En categoria femenina, Cèlia Balcells (CE Queralt), va ser la més amb un temps de 2:33:54 El segon calaix del pòdium va ser per a Anna Guirado (AE Trail Xics del Montseny), la jove corredora que ha tornat a les curses per muntanya després d’un any pràcticament en blanc, amb un temps de 2:37’46”. El tercer esglaó del podi va ser Carolina Rius (CE Madteam), 2:42’33”.

En la Cursa Exprés de 13,3 quilòmetres es va imposar Miquel Balsega amb 1:41’42”, seguit de Samuel Alemany, 1:41’46” i Fernando Maña (AE La Picossa), 1:46’25. Les tres primeres femenines van ser Mayte Colmenarejo (CE Mountain Trail Vila.seca), amb 1:58’31”, Jessica Sánchez, 2: 2:08’34” i Teresa Martin.

Per categories Jan Torrella i Mar Cordoba van ser els més destacats júniors, en juvenils Lluis Puigvert i Miriam Recasens, en cadets Biel Sagués i Claudia Llesuy, i en infantil Pol Mena i Ona Gros.

En la marxa de 13 quilòmetres van arribar, en primer lloc, Meritxell Masip i Eliane Hoffer. La prova va representar tot un èxit, amb un total de 561 participants en totes les curses, amb la de 23 quilòmetres, la més multitudinària amb 250.