IniciAtletismeCurses de MuntanyaJosep Morales i Ester Casajona s'imposen a la Cursa dels Biberons

Josep Morales i Ester Casajona s’imposen a la Cursa dels Biberons

Un total de 459 participants, van prendre part en la sexta edició de la Cursa dels Biberons al Pinell de Brai, tercera prova puntuable del Circuit Terres de l’Ebre i segona del calendari Open FEEC de curses per muntanya.

La cursa absoluta va comptar amb 135, en la carrera curta, 95, en la júnior i cadet, 13 i 18 respectivament i 198 en la marxa.

A primera hora del dia les temperatures eren més baixes però a mesura que va avançar el dia, amb la sortida del sol, es va poder gaudir d’una gran jornada de cultura, esport, història i paisatge.

La cursa és un homenatge a la Lleva del Biberó i enguany va comptar altre cop amb el Grup de Recreació Pàndols 38 i altres grups recreadors, els corredors i caminants s’han trobat més de 50 soldats a la sortida i als punts més emblemàtics del recorregut; la Vall Closa i la Punta Alta. La participació va ser tot un èxit i es van tancar inscripcions una setmana abans, produint-se cada any un increment de participants d’arreu de Catalunya, d’Aragó i València.

En la categoria absoluta masculina, les tres primeres posicions van ser per, Josep Morales (AE Matxacuca) (1.54.18), David Vidal (TeamBlue Motors Ponts) (1.55.04) i Pau Vila (Borges Trail-AAEET) (1.58.13).

En la categoria absoluta femenina domini d’Ester Casajuana (CEAlliberadrenalina) (2.11.50), seguida de Núria Mengual (CE Vilassar de Mar) (2.34.12) i de Fanny Barreda (Maestrazgo Canyero’s Bar) (2.35.37).

En la carrera exprés, de 16km., els més ràpids van ser Albert Soley (1.15.20); Narcis Franch (1:32:43) i Miquel Baselga (1:33:09), i en fèmines, Heura Piñol (1.44.20); Beatriz Tena (1:58:22) i Eva Sans (2:03:29), en la júnior de 16 km., Daniel Castillo (AEMatxacuca) (1.16.19) i Carla Esclusa (Mountain Runners del Berguedà) (1.36.34) i en cadetes amb idèntic recorregut Francesc Roig (AE de Muntanya de Capellades) (1.01.24) i Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) (1.14.39).

La pròxima cita del calendari del circuit ebrenc, serà el 10 de març amb La Cameta Coixa de Miravet, una de les proves més emblemàtiques