IniciAtletismeCurses de MuntanyaLa Cameta Coixa de Miravet Campió de Catalunya de Curses de Muntanya

La Cameta Coixa de Miravet Campió de Catalunya de Curses de Muntanya

El Club Esp. de Muntanya La Cameta Coixa s’han proclamat campions de Catalunya per equips de curses per muntanya, en la prova que s’ha disputat a Pinell de Brai. La cursa dels Biberons, organitzada per l’Associació Esportiva Cota 705, ha celebrat la setena edició amb 300 corredors d’altíssim nivell nacional i internacional.

La Cameta Coixa va fer valer la seua condició de favorit i es va emportar el títol sense oposició. L’equip de Miravet es presentava a la línia de sortida amb alguns dels millors corredors de muntanya del moment i no va donar cap opció als seus rivals, col·locant la majoria dels seus integrants entre els 10 millors en homes i entre les 5 millors en dones. En total va sumar 19 punts, considerablement per sobre del seu principal club competidor, l’equip local de l’AE Cota 705, que es va proclamar sotscampió català amb 76 punts, i del CE Madteam, que va ser tercer amb 86 punts.

La cursa absoluta, de 23 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.345 metres, va sortir des de l’interior de la Catedral del Vi com és habitual, per endinsar-se a través de les magnífiques serres de Cavalls i Pàndols, escenaris històrics de la Batalla de l’Ebre. Per aquesta edició es van recuperar camins per recórrer la Serra de Cavalls, endurint en part el seu itinerari.

En categoria masculina, es va veure un autèntic frec a frec per a la victòria entre Andreu Simón i Zaid Ait Malek, tots dos companys d’equip del CEM Cameta Coixa.

Finalment han travessat junts la línia de meta compartint victòria amb un temps d’1 hora i 58 minuts. La tercera posició ha estat per Raül Butaci (CE Pedala.cat Balaguer), amb 2 hores justes.

En categoria femenina, Rosa Maria Navarro (CEM Cameta Coixa) ha dominat de principi a fi confirmant el bon nivell que va demostrar l’any passat, i s’ha proclamat guanyadora amb un temps de 2 hores i 27 minuts, amb un avantatge de nou minuts sobre la segona classificada, Montse Martínez (CEM Cameta Coixa), mentre que Anna Fernández (CE Pontsicà) ha estat tercera amb 2 hores, 37 minuts i 14 segons.