IniciAtletismeCurses de MuntanyaLa Cursa del Pastisset de Benifallet va tornar amb prop de 300...

La Cursa del Pastisset de Benifallet va tornar amb prop de 300 participants

La Cursa del Pastisset de Benifallet, organitzada per Fent Sendera, va tornar amb la disputa de la seua onzena edició, última prova puntuable per al Circuit de Curses per Muntanya Terres de l’Ebre, que en totes les seues modalitats va comptar amb prop de 300 participants.

En la cursa de 28 quilòmetres, i 2000 metres de desnivell positiu, per espectaculars senderes de la Serra de Cardó, destacant l’emblemàtica Creu de Santos, Pau Lleixà del Trencacims, va portar la iniciativa, sense donar gaires opcions a la resta de participants. Els trams molt tècnics van provocar que la prova s’estirés aviat i s’anessin definint les posicions. Pau va anar augmentant la seua avantatge, entrant, en primer lloc, a la meta amb un temps de 2:59’16”, únic en efectuar el recorregut en menys de tres hores. Després va entrar Carles Bartrina (CE Pedala.cat Balaguer), 3:08’25”, i en tercer lloc, Abel Peralta, 3:12’32”.

Pel que fa a la categoria femenina, superioritat de Marta Paulino (BTT Montbike), que també com Pau Lleixà, va coronar la Creu de Santos amb una bona avantatge, finalitzant amb un temps de 3:39’42”, segona posició per a Núria Florencio (CEE Serres del Mestral) amb 4:02’48” i tercera per a Alina Pintilie (AE Cota 705) 4:05’18”.

Després es va donar la sortida a a la cursa Express, amb un recorregut de 18 km amb prop de 1000+. La victòria amb solvència va ser per al corredor de Nonaspe, Sergio Rafales amb 1:46:14. Segona posició amb 1:53’14”, per a Jordi Juliá, i tercera de Samuel Alemany, 1:54’00”. La primera femenina va ser Cristina Ribera (AE Cota 705) amb un crono de 2:25’46”, una victòria molt disputada davant Teresa Martín que entraria una mica menys d’un minut després, mentre que la tercera posició se l’enduria Jessica Sánchez (CE L’Areny), 2:29’12”.

El major nombre de participants es va produir en la marxa no competitiva de 10 quilòmetres, finalitzada, en primer lloc, per part de Sergio Grau, 1:18’50”.

Altres trets a destacar són la seua versió més solidària, on cada any es recapten diners a través de tallers, activitats o venda de productes fets a mà que aniran íntegrament destinats a la lluita contra el càncer de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, i la col·laboració dels voluntaris i de l’Associació de Dones Meravelles, que com és tradicional van preparar i obsequiar amb l’olla barrejada, que com cada any van gaudir tots els participants.