IniciFutbol2ª CatalanaLa Federació Catalana de Futbol decideix que no es disputarà esta temporada...

La Federació Catalana de Futbol decideix que no es disputarà esta temporada la Segona Catalana

ESPORTS // Era una petició efectuada per la majoria dels clubs integrants de la categoria i tal com ja és podia preveure, La Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol, ha pres la decisió seguint els resultats de l’enquesta als clubs participants i davant la impossibilitat de complir el Pla de Competició, que no hi hagi competició de la Segona Catalana en la temporada 2020/21. La Federació reestructurarà la categoria de cara a la temporada vinent per tal de recuperar els participants a Primera y Tercera Catalana per a la temporada 2022-2023.

La Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol, seguint l’enquesta que ha formulat als clubs durant la setmana passada, i davant la impossibilitat de complir el Pla de Competició -per dates no es pot acabar abans de finalitzar el mes de juny i s’acumularien els partits intersetmanals, en una categoria absolutament amateur-, ha decidit no reprendre la Segona Catalana de la present temporada 2020-2021.

En aquest sentit, la FCF ha determinat la impossibilitat que es produeixin efectes classificatoris en la present temporada i en la categoria afectada, i proposarà un nou format de competició, d’inscripció voluntària i sense efectes d’ascensos i descensos.

Aquesta decisió, però, no afecta les categories de Primera Catalana, que ja s’està disputant, i al reinici de la Tercera i Quarta Catalana, previst per al cap de setmana del 20 i 21 de març, seguint el Pla de Competició aprovat per l’Assemblea General Ordinària, i que es recull en la Circular 6 i 25 de la temporada 2020-2021.

Tant la Primera, com la Tercera i la Quarta Catalana tindran, per tant, efectes classificatoris amb els seus ascensos i descensos. En no disputar la Segona Catalana, implica, necessàriament, una reconfiguració d’aquesta categoria de cara a la temporada 2021-2022, la qual es veurà incrementada en 30 equips (descensos de Primera Catalana i ascensos de Tercera Catalana) i estarà formada per un total de 156 equips.

Així, de cara al curs 2021-2022 està previst, sempre que ho aprovi l’Assemblea, que la competició de Segona Catalana s’estructuri en 8 grups, dividits cadascun en 2 subgrups, fent una categoria interterritorial. En aquest sentit, i per poder regularitzar la competició, no hi haurà ascensos directes, sinó que es determinaran per eliminatòries de promoció; i descensos de 6-7 equips per subgrup.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 7 = 8

Últimes notícies