IniciFutbolLa Federació Catalana de Futbol rep la confiança plena de l'Assemblea

La Federació Catalana de Futbol rep la confiança plena de l’Assemblea

L’Assemblea de l’FCF aprova el nou pla de competició, amb la Lliga Elit i la competició per edats al futbol 7, a més de conèixer el projecte de la futura Ciutat Esportiva.

Aprovació per majoria absoluta. L’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol ha reunit a un total de 167 assembleistes al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, aquest divendres 30 de juny de 2023, a la tarda, en la reunió anual del futbol, futbol sala i futbol platja català.

L’Assemblea ha donat el tret de sortida amb un vídeo en record a totes les persones vinculades al futbol i futbol sala català que han traspassat aquesta temporada 2022-2023.

A continuació, l’alcalde de Sant Cugat del Vallès, Josep Maria Vallès, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents, d’agrair la confiança dipositada per part de l’FCF per organitzar aquest acte i de destacar la multiesportivitat de la localitat: “Sant Cugat destaca per ser una ciutat multiesportiva. Dels 83 clubs que disposa, 9 són clubs de futbol i futbol sala. En aquest sentit el repte és important. Hem de donar resposta a les necessitats dels clubs i de les famílies de Sant Cugat”.

A continuació, s’ha projectat un vídeo on el president de la RFEF, Luis Rubiales, ha enviat un missatge d’agraïment a tots els clubs per la seva assistència a l’Assemblea General Ordinària, mostrant el seu recolzament al president Joan Soteras i a tot el seu equip: “Finalment hem pogut comprovar que tenies raó, que tot s’havia fet bé, amb una majoria renovada i amb més clubs convençuts que estan al teu costat”, ha afirmat Rubiales.

A continuació, el president de la RFEF ha remarcat la gran importància que té l’Assemblea: “Se que s’aprovaran coses importants, sobretot a nivell econòmic, estic convençut de que continuareu avançant. Sou de les federacions més importants, sinó la que més, en molts apartats del futbol, futbol sala i futbol platja i us volem liderant, amb totes les idees i iniciatives que fan de vosaltres un mirall on mirar-se”.

Una vegada finalitzat el torn de parlaments de les autoritats, s’ha procedit a iniciar el primer punt de l’ordre del dia corresponent a l’Assemblea General Ordinària:

1. INFORMES

1.a INFORME DEL PRESIDENT

Foto: FCF

El president de l’FCF, Joan Soteras, ha iniciat el seu discurs afirmant que avui el futbol català es troba en el millor moment de salut de la seva història, recordant el que s’ha aconseguit el darrer any: “En dotze mesos hem marcat un nou rècord, sobrepassant per primer cop la barrera de les 200.000 llicències, de les quals, gairebé 20.000 són femenines. I cada cop som també més clubs a la Federació, superant la xifra dels 1.270, sense haver tocat sostre”.

Una fita aconseguida gràcies a la confiança dipositada: “Parlàvem d’un projecte a quatre anys vista i que, 365 dies després, està pràcticament desenvolupat al 100%. I ho hem fet prevalent la raó, la veritat i les propostes, al mateix temps que hem deixat ben lluny la confrontació, barrant els abusos del passat. Volem respecte al futbol català, als seus clubs i a la decisió expressada a les urnes”.

El projecte federatiu del president Soteras avança i, per aquest motiu, ha volgut remarcar les novetats que s’incorporen de cara a la propera temporada: “La principal novetat és la posada en marxa a partir de la propera temporada de la Lliga Elit, la nova categoria del futbol territorial català, potent i atractiva a nivell esportiu. A més, també estarem d’estrena al futbol formatiu, amb el canvi a la competició per anys de naixement, a les categories de futbol 7 masculines. I, a la branca competitiva, li afegirem la branca lúdica, amb les noves lligues lúdiques, on no hi haurà ni ascensos ni descensos, amb grups curts i dues fases”.

Unes variacions esportives que ofereixen un nou servei als clubs, federats i federades. Soteras, també ha aprofundit en l’aspecte reglamentari: “Hem aplicat la quota d’implantació del futbol al territori, per garantir la subsistència i defensar els interessos dels clubs més petits. Hem posat la lupa en la captació excessiva de jugadors i jugadores d’un club a un altre”.

Quan ha arribat el moment de parlar del futbol femení, el president de l’FCF ha recordat els casos de dues jugadores: “A l’octubre, l’Alexandra, del Club Futbol Esplais, va obrir el camí sent la primera noia en debutar amb un equip de nois. I aquest mes de maig, l’Elisa, de la Unió Esportiva La Pera, ha passat a la història com la primera jugadora en marcar un gol en partit oficial al futbol territorial masculí”. Dos casos que obren camí a la universalitat del futbol femení.

A nivell econòmic, s’ha recordat la situació actual: “Tal i com ens vam comprometre, hem estat cinc anys sense incrementar cap quota federativa. I tornarà a ser així en el curs 2023-2024, gràcies a la serietat, contenció i acurada administració del patrimoni de tots i totes. Des de la creació de la Comissió Econòmica, la transparència i el rigor són els fils conductors de la gestió d’aquesta casa”.

A més, Joan Soteras ha informat que s’afegeix a la continuïtat de les campanyes TOTS SOM UN EQUIP i #ORGULLOSA, les campanyes de Nacional Aficionat, de Base masculina i el Premi Joc Net: “En total 4 milions 200 mil euros d’ajuts i bonificacions directes de la Federació Catalana de Futbol als seus clubs, entrenadors, jugadors i jugadores”.

Dins del manteniment de la gestió responsable, el president recorda que es continua en la recerca del progrés constant: “No hem passat per alt la inquietud d’alguns de vosaltres pel nivell arbitral. Ja hem pres mesures de revertir aquesta dinàmica. Entre d’altres, eliminant els topalls d’edat tant per l’ingrés, com perquè els àrbitres més experimentats puguin seguir xiulant. La reestructuració que hem iniciat al CTA augmentarà la qualitat i l’eficàcia del col·lectiu. El CTA és una part molt important de l’FCF i no pararem en l’afany constant de la seva millora”.

Una aposta que també es trasllada en la tasca que desenvolupa la Fundació: “El relleu en el Patronat només farà que potenciar tota la tasca social i en favor d’aquelles persones que més ho necessiten, a través de la força del futbol”.

Davant els tretze trofeus exposat al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, Joan Soteras també ha volgut remarcar els èxits aconseguits per les Seleccions Catalanes: “És inevitable no detenir-se en el mètode, l’organització, la constància i els resultats de la Lliga Catalana de Futbol Sala. Una dècada plena d’èxits que ha culminat amb la consecució de sis ors i dues plates en els Campionats d’Espanya. Dominem per complet el panorama estatal. Un palmarès que s’han encarregat d’ampliar les Seleccions Catalanes de futbol, en un dels cursos més brillants de tota la seva trajectòria, amb tres campionats i dos subcampionats guanyats, que tornen a situar a Catalunya a dalt de tot del podi d’honor”.

Finalment, el president de l’FCF, després d’haver donat dades de les sòlides bases federatives, ha presentat la futura Casa del Futbol Català: “Hem trobat espai per projectar la futura Ciutat Esportiva, on poder construir diversos camps de gespa natural i artificial, un pavelló de futbol sala i un camp de futbol platja. L’espai s’erigirà com la nova seu central de la Federació, amb un edifici d’oficines on també hi haurà el servei de la Mutualitat”.

El creixement detallat i exposat ens fa ser referència, apropant-nos cada cop més a allò que volíem que fos aquesta casa. Perquè la nostra major virtut és ser gent de paraula”. Amb aquestes paraules Joan Soteras ha donat per conclòs el seu parlament, donant pas a un vídeo del projecte de la Ciutat Esportiva.

1.b INFORME DEL DIRECTOR GENERAL

El director general de l’FCF, José Miguel Calle, ha exposat diferents aspectes econòmics de l’àmbit federatiu.

Un d’ells ha estat explicar l’evolució en el pagament a proveïdors, on s’ha plasmat l’increment econòmic que hi va haver fins l’any 2019 i que, a partir de llavors, mitjançant la bona gestió, rigor i esforç, l’actual Junta Directiva ha treballat per trobar una estabilitat i equilibri econòmic, rebaixant l’import total.

Calle ha presentat un informe econòmic de l’estalvi que ha suposat pels mutualistes, les tres temporades que s’ha dut a terme el pla de recuperació post-pandèmia, és a dir, les temporades 2020-2021, 2021-2022 i 2022-2023, amb unes bonificacions que han suposat un estalvi de 5.469.607 euros pels jugadors, jugadores i tècnics.

A més, també ha explicat la gestió que ha dut a terme l’FCF per bonificar el cost de la Mutualitat de la segona llicència en un 50%, a partir de la propera temporada 2023-2024.

1.c INFORME DEL SECRETARI GENERAL

El Secretari General de l’FCF, Oriol Camacho, s’ha centrat en tres temes rellevants de la temporada, detallant i exposant xifres concretes.

En primer lloc, ha exposat la modificació de l’article 174.2è sobre la indemnització per formació. Així, de cara a la propera temporada 2023-2024, es produeix un enduriment de la norma. Aquesta indemnització s’aplicarà quan un equip de categoria formativa fitxi més de 3 jugadors d’un altre equip, en futbol 11. En el cas del futbol 7 i futbol sala formatiu, es redueix a un moviment de més de 2 jugadors entre equips de diferents entitats.

Seguint amb aquesta implantació, ha exposat el balanç de la temporada 2022-2023 es tradueix en 21 casos en futbol, que han suposat una indemnització de 21.000 euros, i 6 casos en futbol sala, amb 3.500 euros d’indemnització.

A continuació, ha explicat les compensacions que ha suposat la implantació de la quota de futbol territorial, per delegacions, en els casos dels clubs que disposen d’un excés d’equips per categoria. Una xifra total que ascendeix a 106.000 euros.

Finalment, ha remarcat l’augment significatiu de fets violents als estadis i pavellons, on s’han registrat un increment dels incidents de públic. Davant d’això, ha fet una crida a la reflexió, amb l’objectiu d’erradicar els comportaments violents de camps i pavellons. A més, ha explicat l’acció conjunta que es duu a terme amb Mossos d’Esquadra i la Direcció General d’Administració de la Seguretat.

Foto: FCF

2. RATIFICACIÓ DELS CÀRRECS PREVISTOS REGLAMENTÀRIAMENT

En el segon punt de l’ordre del dia s’ha procedit a ratificar els següents càrrecs reglamentàriament: del vicepresident i delegat a Girona, Jordi Bonet; dels vicepresidents Miquel Sellarès i Luis Quiñonero; del vicepresident i delegat a Lleida, Josep Maria Espasa; del Secretari de la Junta Directiva i delegat al Vallès Occidental – Sabadell, Albert Montull; de la tresorera, Montse Altimira; del vocal i delegat a Tarragona, José Cosano; del vocal i delegat a Terres de l’Ebre, Miquel Piñol; del vocal i delegat a l’Anoia, Francesc Borrega; del vocal i delegat al Bages-Berguedà-Cerdanya, Esteve Olivella; del vocal i delegat al Baix Llobregat, Fernando Peña; del vocal i delegat a Osona, Pere Alsina; del vocal i delegat al Penedès-Garraf, Jaume Plaza; del vocal i delegat al Vallès Occidental – Terrassa, Jacobo Domènech; del vocal i delegat al Vallès Oriental, Juan Núñez; dels vocals, José Manuel Banderas i Jordi Pérez; i del delegat del Maresme, Mohamed El Gaadaoui.

Una ratificació que ha estat aprovada per 154 vots a favor i 2 abstencions.

3. INFORME DE LES ACTIVITATS DE LA TEMPORADA 2022-2023

En aquest punt de l’ordre del dia s’ha fet un repàs de les activitats que els diferents Comitès Tècnics de la Federació Catalana de Futbol han organitzat al llarg de la temporada 2022-2023.

Una temporada històrica pel futbol i futbol sala català, ja que, per primera vegada, s’ha arribat a la xifra rècord de llicències federatives, les quals han sumat un total de 201.474 llicències.

A nivell econòmic, la temporada 2022-2023 ha registrat, entre les cinc campanyes federatives impulsades: TOTS SOM UN EQUIP, #ORGULLOSA, Nacional Aficionat, Base masculí i subvenció ordinària de pilotes oficials, una subvenció que ascendeix a 4.217.387,32 euros.

4.1 EXERCICI ECONÒMIC i 4.2 PRESSUPOST

El vicepresident econòmic, Miquel Sellarès, ha presentat l’informe d’auditoria dels comptes anuals, així com el balanç i compte de resultats tancat a 31 de desembre de 2022.

Un exercici econòmic 2022 que tanca la liquidació del pressupost amb 70.745,21 euros de superàvit. Aquest balanç ha estat aprovat per 150 vots a favor i 3 abstencions.

A continuació, Sellarès ha exposat el projecte de pressupost ordinari per l’any 2024, amb 26.544.000,00 euros pressupostats, juntament amb el nomenament d’auditors. Aquest punt s’ha sotmès a votació i s’ha aprovat per 147 vots a favor i 6 abstencions.

5. MODIFICACIÓ ARTICLES ESTATUTS I REGLAMENT GENERAL DE L’FCF

La responsable del Comitè de Competició de l’FCF, Marta Puiggarí, ha exposat els canvis que es realitzaran en el Reglament General de l’FCF, detallant els articles i les modificacions.

Uns canvis reglamentaris que han estat aprovats per 149 vots a favor i 3 en contra.

6. PLA GENERAL D’ACTUACIÓ

En el Pla General d’Actuació, s’han presentat tots els plans de competició de Futbol 11, Futbol 7 i Futbol Platja per a la temporada 2023-2024.

Una temporada on arrenca, per una banda, la Lliga Elit, la nova categoria de referència del futbol territorial masculí català, així com el desdoblament de les categories de futbol 7, per any de naixement, des de la sub 7 fins la sub 12. També s’implantaran les lligues de caràcter lúdic, sense ascensos ni descensos.

Tots els plans de competició han estat aprovats per 146 vots a favor, 2 en contra i 3 abstencions.

L’INICI DE LES COMPETICIONS PER ANYS DE NAIXEMENT AL FUTBOL 7

7. RATIFICACIÓ DELS ACORDS ADOPTATS EN LA CONVENCIÓ DE CLUBS DE LA LLIGA CATALANA DE FUTBOL SALA

La Lliga Catalana de Futbol Sala és el Comitè de l’FCF que regula la competició i l’organització de les lligues federades de futbol sala de Catalunya. Els acords adoptats a la Convenció de Clubs de Futbol Sala, celebrada el passat 27 de maig de 2023, han estat aprovats per 144 vots a favor i 3 abstencions.

8. INFORME DE LA MUTUALITAT CATALANA DE FUTBOLISTES

La Mutualitat Catalana de Futbolistes ha registrat 168.815 mutualistes afiliats i 23.378 assistències, de les quals, 21.150 han estat visites amb metges dels serveis propis de l’MCF.

El número de lesions ha estat de 22.409, de les quals 1.832 han acabat en una intervenció quirúrgica.

9. PROPOSTES PRESENTADES PELS ASSEMBLEISTES EN TEMPS I FORMA

No s’ha rebut cap proposta per part dels assembleistes en temps i forma.

10. PRECS I PREGUNTES

En el darrer punt de l’ordre del dia s’han realitzat diverses intervencions per part d’alguns membres assembleistes.

Per tancar l’acte, el president de l’FCF, Joan Soteras, ha agraït la presència i participació de tots els assistents i els ha demanat confiança en la Junta Directiva actual.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 30

Últimes notícies