IniciPoliesportiuEscacsUn ebrenc ideòleg d'un torneig escolar de la Federació Catalana d'Escacs per...

Un ebrenc ideòleg d’un torneig escolar de la Federació Catalana d’Escacs per internet

Els escacs s’ha convertit en una bona opció per ocupar el temps d’oci en aquest període obligat de confinament, a causa del Coronavirus.

La Federació Catalana d’Escacs, organitza l’anomenat Torneig “Escacs a l’escola”, amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que es disputa diàriament de dilluns a divendres al matí i tarda. L’activitat és totalment gratuïta i oberta a tots els nens i nenes sense necessitat d’estar federats que vulguen participar-hi, i es disputa davant un dispositiu amb connexió Internet en el mateix domicili on està confinat el participant, utilitzant la plataforma www.lichss.org. Hi poden participar tots els jugadors i jugadores que estiguen en edat escolar, sempre que complisquen amb el requisit de l’edat en cada categoria. S’han establert categories fins a 8, 10, 12 i 14 anys. Els enllaços dels tornejos, tant de la sessió matinal com a la tarda, es publiquen de les 9 a les 10 hores a les xarxes socials de la Federació Catalana d’Escacs, Facebook, Instagram i Twitter, amb una publicació única en tots els enllaços.

La iniciativa de disputar un torneig per internet, va néixer per part del CE Mollet del Vallès, i el CE Amposta, va ser el primer club de Catalunya per a joves en posar-lo en pràctica el passat 15 de març. El president de club ampostí Ferran Torta, després de deixar fa uns mesos per motius laborals el càrrec de delegat de Tarragona, ha seguit a la Federació Catalana com a responsable de les xarxes socials i membre de la Junta Executiva, i posteriorment va decidir ampliar la competició que està resultat tot un èxit “la iniciativa va tenir una resposta molt positiva en les Terres de l’Ebre, i hem decidit crear als torneigs Escacs a l’escola per a tot Catalunya, que està resultant tot un èxit amb uns 200 participants diaris, als quals cal unir els 300 del torneig organitzat per a jugadors federats”.

També la comissió de la Federació Escacs i Dona, ha organitzat un torneig per internet, per a dones que coneixen el sistema del joc, però mai han participat en cap competició. El CE Amposta també organitza diàriament un torneig de partides ràpides des de les 20 a les 21 hores, amb participació de jugadors de diferents equips ebrencs. Per la seua banda el CE Tortosa, ha organitzat l’Open Tortosa, amb participació de 22 jugadors i victòria final per a Miguel Moya.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies