IniciFutbol1ª CatalanaEl futbol ebrenc reprendria la competició la primera quinzena de maig amb...

El futbol ebrenc reprendria la competició la primera quinzena de maig amb partits entre setmana si l’estat d’alarma ho permet

La Federació Catalana de Futbol té la voluntat d’acabar les competicions de la temporada 2019/2020 una vegada les autoritats sanitàries autoritzen a poder reprendre tota l’activitat esportiva arran de la crisi del COVID-19. Segons ha manifestat el directiu de la FCF i delegat territorial a les Terres de l’Ebre, Joaquín del Pino en declaracions per al Setmanari l’Ebre, “a dia d’avui només es contempla la possibilitat de poder acabar les competicions disputant totes les jornades pendents”. La Federació treballa amb aquesta hipòtesi però per que això siga possible caldrà l’aportació de totes els clubs i federats, adaptant-se a una situació eventual i atípica que comportaria haver d’acabar la temporada al mes de juliol. Del Pino aclaria que “amb les dades que disposem, es treballa amb la idea que la competició pugue reprendre’s entre el segon i tercer cap de setmana de maig, caldrà esperar a veure com evoluciona tot i quines son les recomanacions de les institucions, però aquesta és la idea si es compleixen les previsions actuals”.

El fet de mantindre l’activitat per acabar l’actual temporada comporta a la vegada que els clubs i jugadors hagin de fer un sacrifici adaptant-se a la nova situació. La FCF treballa amb la idea de comprimir el calendari restant i jugar tots els partits pendents en un termini aproximat d’un més i mig, la qual cosa implicaria haver de disputar alguns partits entre setmana. Sobre aquest fet, el delegat territorial de la FCF manifestava que “entenem que suposa un sacrifici per a moltes persones, però és l’única possibilitat viable per poder acabar la temporada actual i aquesta és la principal voluntat de la Federació Catalana de Futbol. Caldrà fer un esforç per totes les parts per jugar alguns partits entre setmana i completar el campionat en aproximadament un més i mig”.

La FCF, com a entitat organitzadora i responsable de les competicions que la pròpia organitza, té la potestat de decidir el nou format i dates, sense la necessitat que la nova fórmula hagi de sortir a proposta i aprovació per part dels clubs, amb la qual cosa els diferents equips participants haurien de readaptar la planificació de la temporada per poder disputar les jornades que resten pendents a cada categoria. Del Pino també ha manifestat que “a dia d’avui la Federació no contempla cap altre escenari que no siga el d’acabar les competicions amb el calendari establert però amb unes dates diferents tot i que si les recomanacions institucionals ho impedeixen haurem de veure davant quin escenari ens trobem i quines possibilitats ens ofereix tant la nova situació com la reglamentació vigent”.

De poder confirmar-se la finalització de les competicions entre els mesos de maig i juliol, la Federació Catalana de Futbol no contempla el poder endarrerir l’inici de la temporada 2021/2020, entenent que “això generaria una nova problemàtica de dates i a dia d’avui no es considera viable”.

A tot això, caldrà esperar també a conèixer les directrius i recomanacions de la RFEF, tot i que no es preveu que la idea d’aquesta puga fer reconsiderar la intenció de l’estament català.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 22 = 24

Últimes notícies