IniciEsportsLa Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre 2022 premia la...

La Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre 2022 premia la trajectòria i el talent d’esportistes i entitats ebrenques

Aquest dijous, 15 de desembre, s’ha celebrat al Casal Cívic Ruiz Salgado d’Amposta la Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre 2022, amb l’assistència del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó FernándezAdam Tomás Roiget, la directora dels Serveis Territorials d’Administració Local, Pilar Caballé Tudó, i el representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Joan Barberà Carceller, entre altres representants institucionals i del món esportiu ebrenc i català.

En el transcurs de la Gala, s’han lliurat 54 premis. Han tingut un reconeixement els clubs ebrencs que enguany celebren el seu 100è aniversari, CD Horta de Sant Joan, CE Benissanet i CF Gandesa; 75è aniversari, CE Pinell; 50è aniversari, MotoClub Ulldecona, CF l’Ampolla, Societat de Caçadors la Cala de l’Ametlla de Mar, Societat de Caçadors Ports Algars de Caseres, Societat de Caçadors Pi Verd de Benifallet, Societat de Caçadors Massaluquense de la Pobla de Massaluca, Societat de Caçadors la Caçadora de l’Ebre de Móra d’Ebre, Societat de Caçadors La Pinellense de Pinell de Brai i la Societat de Caçadors Sant Anton de Garcia; i 25è aniversari, Club Atletisme Ascó Ribera d’Ebre (Ascó), Club Esportiu Physiko’s Gim de Móra d’Ebre, Club Gimnàstica Rítmica d’Amposta, Associació de pesca Esportiva Lo Fangar de Deltebre i el Club de Tir Plat Pla de l’Ovella, d’Ascó.

Com a novetat d’aquesta edició, s’han incorporat noves categories, com el Premi educació i valors de l’esport, que vol posar en relleu accions, tasques benèfiques, de joc net i/o la feina d’esportistes, centres educatius, entitats, etc., que hagin destacat pel seu treball envers l’educació esportiva i de base pel seu valor ètic o moral. Els guardonats han estat Ferran Navarro Estorach (Camarles), del CE Slalom i Boccia TE; l’UD Jesús i Maria femení (Deltebre) i el CE l’Àngel-APASA d’Amposta.

També s’ha creat el Premi menció especial on, per una part, s’han guardonat esportistes ebrencs que han assolit podi en Campionats del Món i/o han estat campions d’Europa. Aquesta temporada els guardonats han estat Adam Raga Sans (trial-Ulldecona), David Picot Martí (natació-Amposta), Ferran de Torres Burgos (atletisme-Tortosa) i Andrea Silva Pasqual (patinatge artístic-l’Aldea). Per altra banda, i en aquesta mateixa categoria de menció especial, s’han guardonat aquells/es esportistes que han realitzat fites, reptes, expedicions… destacables dins el món de l’esport durant aquest any. En aquest subapartat, han rebut guardó Joan Ventura Castells (ultrafons-Roquetes), Albert Giné Cid (ultrafons-Roquetes), Pau Marzà Bedós (ciclisme-Xerta), Cristina Vallespí Suñé i Oscar Solé Puertolas (natació aigües obertes-Móra la Nova), Josep Betalú Constantino (ciclisme-Amposta), Laia Ballesté Sciora (futbol- l’Ampolla), Carles Saladié Borràs (futbol sala-Tivissa), Jaume Sorolla Menasanch (bàsquet-Tortosa), Club Volei Roquetes, Joan Sebastià Navarro Pagà (automobilisme-Deltebre), Rafel Navarro Serres (futbol-Gandesa), Eduard Prades Reverter (ciclisme-Alcanar), Benjamin Prades Reverter (ciclisme-Alcanar) i l’equip ciclista Controlpack (La Sénia), així com Oriol Romeu Vidal i Aleix Garcia Serrano (futbol-Ulldecona).

En una altra novetat d’aquesta edició, s’ha reconegut el/la millor esportista/club en edat escolar de les quatre comarques ebrenques. Els premiats han estat: Baix Ebre, Sira Forner Ferrer (Tortosa), del Club Gimnàstica Rítmica de Tortosa; Montsià, UE Sant Jaume, equip futbol 7 pre benjamí, de Sant Jaume d’Enveja; Terra Alta, IE Mare de Deu del Portal, equip voleibol femení infantil-cadet, de Batea; i Ribera d’Ebre, Club Handbol Móra La Nova (equip aleví femení mini-handbol). També s’ha distingit el/la millor esportista federat de les quatre comarques ebrenques: pel Baix Ebre, Ferran de Torres Burgos (atletisme-Tortosa); Montsià, Adam Raga Sans (trial-Ulldecona); Terra Alta, Adam Maijó Frigola (atletisme-Batea); i Ribera d’Ebre, Sònia Franquet Calvente (tir olímpic-Ascó).

Per finalitzar l’acte, tal com s’ha anat realitzant durant totes les edicions, s’ha fet un reconeixement a la trajectòria de 3 forjadors/es de l’esport, persones que s’han distingit per una aportació llarga i continuada al món esportiu de les comarques ebrenques. Ramón Serra Giralt, d’Ascó; Enric Gurrera Descàrrega, de Móra d’Ebre; i Glòria Cid Espuny, de Santa Bàrbara, han estat les persones homenatjades.

Estem molt contents per la bona acollida que ha tingut la nova proposta dels premis de la Gala de l’esport de Terres de l’Ebre, amb un gran nombre de propostes rebudes i un increment important de participació respecte a anteriors edicions”, ha dit el representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Joan Barberà Carceller. “La Gala reconeix els esportistes que tenen renom internacional de les Terres de l’Ebre, però també el gran paper que fan les entitats i clubs per vertebrar tots els pobles de les Terres de l’Ebre i construir un teixit de societat civil imprescindible que, a la vegada, és una eina de valors que és important transmetre als nostres xiquets i xiquetes”, ha conclòs el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez.

ARTICLES RELACIONATS

Últimes notícies