IniciEsportsLa Generalitat atorga 1,5 milions d’euros al Centre de Tecnificació Esportiva de...

La Generalitat atorga 1,5 milions d’euros al Centre de Tecnificació Esportiva de Terres de l’Ebre

La Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció d’1,5 milions d’euros a l’Ajuntament d’Amposta per ampliar el Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre (CTE). “És una gran notícia perquè ja fa diversos anys que no podem allotjar a tots els esportistes que sol·liciten els nostres serveis i amb aquesta segona fase tindran cabuda“, explicava l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui recordava que “el CTE és l’únic centre de la província“. A través del Consell Català de l’Esport, aquest ajut permetrà executar la segona fase de la residència d’esportistes, concretament per finançar la redacció del projecte i l’execució de les obres de l’equipament.

Amb l’execució de la segona fase de la residència, el centre disposarà de 22 habitacions més, així com una zona mèdica amb laboratori, una àrea més gran de fisioteràpia i es dotarà l’espai d’una sala polivalent. Actualment, el Centre de Tecnificació Esportiva té 22 habitacions per a 44 persones, cuina i menjador per a 66, sala de fisioteràpia, despatxos i dos vestuaris.

El centre dona servei a equips estatals i internacionals tant tecnificats com d’alt rendiment i olímpics. Durant el 2022 van passar pel centre un total de 920 esportistes amb concentracions de fins a una dotzena d’esports diferents. A més, el CTE també dona servei a esdeveniments esportius com el Triatló Ciutat d’Amposta, amb més de 600 participants, o el Torneig Internacional de futbol base David Villa, amb 5.000 usuaris visitant la ciutat.

Amposta compta amb el distintiu de Destinació de Turisme Esportiu que atorga l’Agència Catalana de Turisme. Aquest any el centre ha tancat el pressupost anual en prop de 510.000 euros, mentre que els comptes per al 2024 sumen 519.006,99 euros. Els darrers anys, el CTE Terres de l’Ebre ha viscut un creixement de la seva activitat, passant d’un pressupost de 331.475,08 euros el 2015 a 520.000 euros el 2024.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

65 + = 67

Últimes notícies